Právě je 19. červen 2026 02:50

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

SS a změna vyhledávacího algoritmu

Možná jste potřehli, že Shuttrstock kompletně změnil algoritmus vyhledávání.

Fotky v řazení podle oblíbenosti jsou nyní zcela jiné než tomu bývalo.

Pokud jste dříve na prvních stránkách žádné fotky neměli, možná vás čeká mílé překvapení ;)
Naopak, pokud máte dlouhodobé dobré pozice, asi to nebude hezký pohled.
Read more : SS a změna vyhledávacího algoritmu | Zobrazení : 45978 | Odpovědi : 94 | Fórum : Shutterstock

Multcloud.com - upload při slabém připojení

www.multcloud.com
:ugeek: Stále jsem přemýšlel, jak si usnadnit upload při mém připojení k internetu, které umožňuje upload pouze 0,5Mbps :?:
A našel jsem řešení... :arrow:www.multcloud.com Tato uživatelsky jednoduchá aplikace vám umožní nahrát soubory na internet jen jednou např na Google drive... odtud už můžete přímo soubory překopírovat na jakýkoliv ftp ...
Read more : Multcloud.com - upload při slabém připojení | Zobrazení : 6605 | Odpovědi : 2 | Fórum : Nástroje ulehčující prodej ve fotobankách

Úprava fotografií pro fotobanky

Přeji hezký den a prosím zkušenější fotografy o názor. Potýkám se s tím, jestli při úpravách nechat fotografie v "přírodních", přirozených barvách, nebo jim dát nějaký filtr, nebo barevný závoj, který do fotky dodá větší nádech emocí a nálady.
Když je nechám "přírodní", tak si je samozřejmě kupující může upravit podle svých potřeb. Pokud je už já někam "posunu", tak to sice kupujícího v úpravách limituje, ale zase by ho třeba přirozená fotka nezaujala a ...
Read more : Úprava fotografií pro fotobanky | Zobrazení : 7143 | Odpovědi : 7 | Fórum : O focení

Alamy - Model Release a editorial fotografie

Zdravím,..
na všech ostatních fotobankách je mi to jasné,.. ale tady na Alamy jsem nepřišel na to jak se k fotografiím přiřadí MR a kde se zvolí, že je fotka editorial.
Máte s tím někdo zkušenosti? Díky
Read more : Alamy - Model Release a editorial fotografie | Zobrazení : 11702 | Odpovědi : 7 | Fórum : Macrostock fotobanky

skutecna provize?

Ahoj, pred 2 roky jsem nahral par testovacich ilustraci na alamy, ted jsem se tam podival a mam tam prodeje za 80$ a current Cleared Balance: $14. Mam to chapat tak ze se ty veci prodaly za 80 a pro me je z toho cca 17% provize? V nastaveni uctu mam vetu: Your commission model is Alamy Blue. You get 50% of each sale we make. Takze mi ty pocty nejak nesedi.

diky za info.
Read more : skutecna provize? | Zobrazení : 9901 | Odpovědi : 3 | Fórum : Macrostock fotobanky

Videoblocks - Nabídka, která se neodmítá?

Přišel mi email od Storyblocks,(Videoblocks), který pravděpodobně už máte taky, nebo ho brzy dostanete.

Ve zkratce o co se jedná:
1. Nabízí odkup animací za určitou cenu, (mě nabízí $3000 za 100 videí), někomu jistě víc nebo míň, podle kvality
2. Zůstavá možnost, dále tyto videa prodávat na jiných fotobankách (budou prodány jako neexkluzivní)
3. Tyto prodané animace či videa budou staženy z Videoblocks (nebudou se tam dále prodávat), ale Videoblocks je může dále prodávat ...
Read more : Videoblocks - Nabídka, která se neodmítá? | Zobrazení : 17394 | Odpovědi : 15 | Fórum : O videu a jeho tvorbě

Bigtock

Zdravim vsechny,

chtel jsem se zeptat na prihlaseni se k fotobance Bigstock.
Provedl jsem klasickou registraci a dale nikde nevidim (po prihlaseni), zadne nasmerovani na odeslani ID, vyplneni formulare w-8ben atd. Stranku k nahrani fotografii atd. uz mi rozcestnik ale primo nabizi? Vim, ze kazda FB to ma trosku jinak, ale tady jsem trosku zmaten. :cry:

Diky za odpoved a pekny den

D.
Read more : Bigtock | Zobrazení : 2834 | Odpovědi : 2 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Formulář W-8BEN

Pekný večer všem. Jsem zde prvně a mel bych dotaz ohledně formuláře W-8BEN. Myslím, že to chápu správně, ale jisty si tím nejsem. Jde o to, jestli je nutné při vyplňování formuláře vkládat do sekce /foreign tax identifying number/ nejaký údaj. Nějak mi to není moc jasné, tak budu rad za případnou odpověď. :P

Dekuji

Dan
Read more : Formulář W-8BEN | Zobrazení : 3175 | Odpovědi : 3 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Základy focení

Ahoj, na CanStocku mi vyházeli dost fotek (což asi není nic neobvyklého), ale řekl jsem si že se z toho zkusím poučit, než nadávat že to jsou blbci, a tak jsem hledal na netu weby, kde by byly rady, tutoriály, nastavení foťáku atd. Něco jsem našel (např. Fotorádce nebo i pár videí na YT) ale chtěl jsem se zeptat sleduje tady někdo stránky které by se tomuto věnovaly. Prostě nějaký zajímavý odkaz, kde by se ...
Read more : Základy focení | Zobrazení : 19162 | Odpovědi : 24 | Fórum : O focení

Pozdější úprava KW

Ahoj, při schvalování fotek podle všeho kontrolují i keywords. Jelikož je v bedně "kulové s přehazovačkou", koukám, jak bych vytunil těch pár fotek co mám. I napadla mě myšlenka doplnit si slova u fotek. No a tu je otázka: kontrolují se nějak opětovně fotky a jejich popisy? Páč mám tam třeba fotku... https://as1.ftcdn.net/jpg/01/62/41/90/2 ... A5c3BB.jpg a napadlo mě u ní dopsat treba "ninja, shogun, geisha..." ...
Read more : Pozdější úprava KW | Zobrazení : 7535 | Odpovědi : 13 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48567 • Celkem témat 1301 • Celkem členů 818