Právě je 18. červen 2026 20:34

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

Vývoj trhu

Zhruba od začátku roku výrazněji vidím, jak se, alespoň v mém případě, mění trh. Jen dodám, že 100% mého portfolia jsou fotky. Díky účtům u více fotobank meziročně mé příjmy neklesají, ale je to fuška. To co mi ubylo u Shutterstocku kompenzuje Istock/Getty, 123RF a mým obrovským překvapením je i Photodune s Envanto Elements (minulý měsíc se dostali do mé první pětky nejvýdělečnějších), kteří si potrpí na uvěřitelné a co nejvíce autentické fotky. Jaké jsou ...
Read more : Vývoj trhu | Zobrazení : 16067 | Odpovědi : 28 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Velikost fotek

Ahoj, chci se zeptat jak moc zmenšujete (popř. jestli vůbec) fotky než je přidáte. Foťák mi fotí rozměr 5100x3400 (cca) = 18 Mpx. Do teď jsem zmenšoval delší stranu vždy na 4000x2666 = cca 9 Mpx. Přemýšlím že bych zmenšoval ještě více aby byly fotky ostřejší a nebyl vidět některé neduhy. Přeci jen fotím na koleni, takže víc strávím u postprocesu než samotným focením. Každopádně je lepší mít fotky velké nebo prostě 4 Mpx které ...
Read more : Velikost fotek | Zobrazení : 10049 | Odpovědi : 14 | Fórum : O focení

Payoneer vs Paypal

Začalo na mě na Shutterstocku vyskakovat, ať is udělám účet u Payoneer a že k tomu bude 25$ jako bonus. V principu Payoneer dává affiliate provizi 25$ a Shutterstock vám ji nechá.

O těch 25$ nejde, ale spíš o to, že vyplácet peníze na Paypal znamená že většinou vás stojí něco příchozí platba (procentuelně, takže u větších výplat už je to citelné) a vyplacení na bankovní účet je sice "zdarma", ale platíte za to kurzovým ...
Read more : Payoneer vs Paypal | Zobrazení : 3484 | Odpovědi : 2 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Snížení provizí

Zakládám velké tipovací vlákno.
Za jak dlouho a o kolik sníží Shutterstock provize dodavatelům???
Nejlepší tipy budou odměněny (absencí zklamání a realistickým pohledem na svět) :D

Po hódně dlouhé době jsem se koukal do statistik v nejnovější verzi Deep Meta a zjistil jsem, že měsíční počty stažení jsou po Novém roce na Istocku a partnerech několikanásobně vyšší než na Šutru ve stejném období. Asi to bude ...
Read more : Snížení provizí | Zobrazení : 14802 | Odpovědi : 21 | Fórum : Shutterstock

CanStockPhoto - co si o tom myslíte

Ahoj,

chtěl jsem se zeptat na tuhle fotobanku. Skoro všechno mi odmítnou, ovšem i dobrý věci, který se jinde normálně prodaly (na SS nebo i Bigstock). Někdy je to kvůli tomu, že obrázek není dosti unikátní (jak píšou), ale nejvíc mě štve "File appears to be too soft". Já přeci vím jak fotit a jak správně zaostřit, jim snad vadí rozostřené pozadí (záměrně rozostřené), jinak nevím. Tímhle způsobem mi vyházeli asi 70 % fotek. (na ...
Read more : CanStockPhoto - co si o tom myslíte | Zobrazení : 71948 | Odpovědi : 63 | Fórum : Ostatní microstock fotobanky

Video na iStockphoto

Ahoj,

chci se zeptat, davate nekdo videa na iStock? Ma to smysl?

Zkousel jsem tam dneska nekaky soupnout ale ani jedno se nenahralo, ze pry ma soatny format. Mam vse ve formatu mov s kodekem h264, berou to takhle vsude. Istock asi ne, nebo jsem to blbe pochopil.

Prekonvertovat je v quicktime se mi moc nechce, tak jsem se chtel zeptat, jestli to jen spatne nechapu. To fakt neberou zadny bezny format, mp4, h264 nic? ...
Read more : Video na iStockphoto | Zobrazení : 9560 | Odpovědi : 11 | Fórum : iStock

Přehled prodejů na iStockphoto

Ahoj,

celou kategorii iStock na fóru jsem proběhl, ale jsou to několik měsíců stará témata. Zajímá mně, co si ode mně kdo kupil na iStockphoto a kolik jsem vydělal :-)

Někdo tu zmínil odkaz:

http://www.istockphoto.com/user_stats.php

Ale ten už nefunguje.

V ESP v Account manager v záložce Profile je v tabulce ve sloupečku Downloads Year To Date nějaký číslo > 0, víte někdo co to je?

V záložce ...
Read more : Přehled prodejů na iStockphoto | Zobrazení : 3950 | Odpovědi : 4 | Fórum : iStock

Automatické kopírování a přepis IPTC

Je nějakým způsobem možné v adresáři s fotkami v JPG automaticky v každé fotce zkopírovat její kolonku IPTC „Pozice autora“ nebo „Zdroj“ a zapsat údaj do kolonky „Autor“? Děkuji za pomoc a radu.
Read more : Automatické kopírování a přepis IPTC | Zobrazení : 2312 | Odpovědi : 1 | Fórum : Diskuse pro nováčky

SMAZANÉ FOTKY NA SHUTTERSTOCKU

Zdravím, mam problém na SS, smazali mi několik dříve schválenejch fotek, jedna z nich se dokonce prodala, nechápu co maj za problém a ani se nenamáhaj člověka nijak informovat proč to smazali a fakt mě to dost rozčílilo. Je to normální? Byly to fotky funkcionalistický budovy z roku 1924, vesměs jenom detajly, žádný loga ani nic, to jsem si pohlídal. Proč to teda schválili a nechali dokonce jednu prodat a pak mi to mažou po ...
Read more : SMAZANÉ FOTKY NA SHUTTERSTOCKU | Zobrazení : 8210 | Odpovědi : 12 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Zrychlení práce 123rf

Ahoj,

tak se s vámi chci podělit o jeden trik, jak trochu urychlit práci při zpracování fotek na 123RF. Já to dělám takhle.

Nahraju fotky, je jedno jestli přes web nebo FTP, počkám, až to systém zpracuje a pak v posledním kroku, kde se vybírá země, použiju jednoduchý skript. Protože já mám všechny fotky z ČR, je otrava to pořád vybírat a ještě k tomu klikat na uložit.

Funguje to ve všech prohlížečích, kde je ...
Read more : Zrychlení práce 123rf | Zobrazení : 10992 | Odpovědi : 12 | Fórum : Nástroje ulehčující prodej ve fotobankách

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48566 • Celkem témat 1301 • Celkem členů 818