EPS z Inkscape

O tvorbě grafiky (vektory, bitmapy, fraktály, 3D rendery) a různých grafických programech - Adobe Photoshop, Illustrator, Corel Draw

Re: EPS z Inkscape

Příspěvekod Berunin » 1. prosinec 2019 10:53

Zdravím lidičky. Přišla mi SZ od jednoho člena fóra a páč jsem tu krátce nemohu bohužel zatím odeslat SZ.Tak si dovolím použít toto staré vlákno ,abych odpověděl.
Otazka zněla "jak odesílám EPS formát z inkscape aby ho šutr vzal". Tak.
Já posílám jen EPS (bez Jpg) a posílám ho velký.. Dotazující člen zkoušel 2500^2 což je více než požadované 4Mpx ale neprošlo.Posílám v průměru
5000x4000.Šutru jde o to aby 4Mpx měla vlastní kresba ne rámeček plátna okolo.Jinak na gradient používám export plugin od toho Maďara jen se musí hlídat , někdy to dělá psí kusy.Snad sem pomohl
Hodnocení: 0
Berunin
 
Příspěvky: 9
Registrován: 5. říjen 2019 21:40

Reputace: +9

Re: EPS z Inkscape

Příspěvekod shalom3 » 1. prosinec 2019 14:50

Ohledně toho scriptu na export jsem taky registrovala určité problémy. Jak kontroluješ, zda bylo vše exportováno korektně? Mně se ty chyby projevily až po otevření v AI, který však jinak na práci nepoužívám.
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
shalom3
 
Příspěvky: 3404
Registrován: 1. březen 2014 22:50

Reputace: +676

Re: EPS z Inkscape

Příspěvekod Berunin » 1. prosinec 2019 15:05

Ahoj no používám IrfanView s pluginem protože když sem nahrál na šutr byly občas posunuté křivky :o .A otevírat GIMP který nemám rád se mi nechtělo ;)
Hodnocení: 0
Berunin
 
Příspěvky: 9
Registrován: 5. říjen 2019 21:40

Reputace: +9

Re: EPS z Inkscape

Příspěvekod shalom3 » 1. prosinec 2019 16:09

Tam ale vidíš jen bitmapy nebo ne? Mně jde spíš o to, jak zkontrolovat, jestli při exportu do eps bitmapy nevznikly uvnitř vektoru, protože to fotobanky neberou. Vím, že v Inkscapu nemohu použít průhlednost, to ten script nezvládá. Ale i v případě barevných přechodů někdy došlo k nějakým šílenostem, nepodařilo se mi ale nikdy vychytat, co to způsobilo.
Zajímavé ale je, že když SVG z inkskapu otevřu v Adobe Illustratoru, jsou barevné přechody určitě v pořádku a myslím, že ani průhlednost nedělá problémy. Ani když pak z AI to uložím do EPS10, tak problém není.
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
shalom3
 
Příspěvky: 3404
Registrován: 1. březen 2014 22:50

Reputace: +676

Re: EPS z Inkscape

Příspěvekod Berunin » 1. prosinec 2019 16:34

Jasně vidím v Irfanu jen bitmapu.No že mi vyhodí do EPS nějakou Bitmapu já zjistím snadno,moje epsky mají něco kolem 100Kbytu.Kdyz vytrasuje Bitmapu ,má moje epska hned pár mega a to už je jasné že je tam krpa.. ;) Nemám ilustrátor a platit 12k ročně... Jinak mám nápinky udělat export eps10 z inkscape. Python znám.
Hodnocení: 0
Berunin
 
Příspěvky: 9
Registrován: 5. říjen 2019 21:40

Reputace: +9

Re: EPS z Inkscape

Příspěvekod Vero » 1. prosinec 2019 18:51

shalom3 píše:Tam ale vidíš jen bitmapy nebo ne? Mně jde spíš o to, jak zkontrolovat, jestli při exportu do eps bitmapy nevznikly uvnitř vektoru, protože to fotobanky neberou. Vím, že v Inkscapu nemohu použít průhlednost, to ten script nezvládá. Ale i v případě barevných přechodů někdy došlo k nějakým šílenostem, nepodařilo se mi ale nikdy vychytat, co to způsobilo.
Zajímavé ale je, že když SVG z inkskapu otevřu v Adobe Illustratoru, jsou barevné přechody určitě v pořádku a myslím, že ani průhlednost nedělá problémy. Ani když pak z AI to uložím do EPS10, tak problém není.


To zkontroluješ jednoduše - pošleš na šutr - když se to nenahraje, jsou tam :D
Hodnocení: 0
Vero
 
Příspěvky: 293
Registrován: 8. září 2016 12:08

Reputace: +55

Re: EPS z Inkscape

Příspěvekod shalom3 » 1. prosinec 2019 23:56

Berunin píše:Jasně vidím v Irfanu jen bitmapu.No že mi vyhodí do EPS nějakou Bitmapu já zjistím snadno,moje epsky mají něco kolem 100Kbytu.Kdyz vytrasuje Bitmapu ,má moje epska hned pár mega a to už je jasné že je tam krpa.. ;) Nemám ilustrátor a platit 12k ročně... Jinak mám nápinky udělat export eps10 z inkscape. Python znám.

Pobavilo - s těmi 100Kb. Nj, ale to v mém případě pomůže jen někdy, protože mi občas lupne, já udělám nějaký experiment a průšvih s bitmapou nepostřehnu. A někdy se stalo, že mi vznikla nějaká úplně malá bitmapička z nějakého detailu a tak to moc neovlivnilo předpokládanou velikost.
Kdybys chtěl udělat ten export do eps10, to by byla bomba. Hlavně kdyby to podporovalo Linux. Jo, kdybych tak uměla Python, tak se do toho pustím teď hned. ;)
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
shalom3
 
Příspěvky: 3404
Registrován: 1. březen 2014 22:50

Reputace: +676

Re: EPS z Inkscape

Příspěvekod Berunin » 2. prosinec 2019 05:27

Díval sem se na ten soubor EPS10 .Maj to pazůři nějaký divný ,část je program a část jsou šifrovaný bloky.. Bude se pitvat :lol: Nečekejte prosím že to sfouknu za týden nejsem Panda ;) Programoval jsem naposled někdy 2010
A ještě pro mobil.. ale když sa chce ,tak se to musí udělat.
Hodnocení: 0
Berunin
 
Příspěvky: 9
Registrován: 5. říjen 2019 21:40

Reputace: +9

Re: EPS z Inkscape

Příspěvekod PandaWild » 2. prosinec 2019 06:25

Dobrým vzorem pro pitvání struktury EPS je Python skript v Inkscape pro import EPS. Příp. můžu ještě vyhrabat zdroják programu co jsem dělal pro zjištění verze AI z EPS, něco by to také mohlo napovědět.
+Berunin Hodnocení: +1
Uživatelský avatar
PandaWild
 
Příspěvky: 6545
Registrován: 22. listopad 2013 12:03

Reputace: +1536

Re: EPS z Inkscape

Příspěvekod Berunin » 2. prosinec 2019 07:35

Hii ano už sem se koukal na ten madaruv export a za ten
Tvůj bych byl vděčný ,jestli najdeš.Čím víc zdrojů tím lépe.
Hodnocení: 0
Berunin
 
Příspěvky: 9
Registrován: 5. říjen 2019 21:40

Reputace: +9

PředchozíDalší

Zpět na O grafice nejen vektorové

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé