EPS z Inkscape

O tvorbě grafiky (vektory, bitmapy, fraktály, 3D rendery) a různých grafických programech - Adobe Photoshop, Illustrator, Corel Draw

EPS z Inkscape

Příspěvekod shalom3 » 30. červen 2016 14:45

Zdravím, začala jsem se učit Inkscape a dělám pokusy s exportem do EPS pomocí pluginu "Eps kompatibilní s AI". Zde je pokus, můžete se prosím na to podívat, jestli tam nevznikly bitmapy, případně nějaké jiné chyby?
https://uloz.to/!u8VenceCz/gradient-eps
Díky
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
shalom3
 
Příspěvky: 3404
Registrován: 1. březen 2014 22:50

Reputace: +676

Re: EPS z Inkscape

Příspěvekod PandaWild » 30. červen 2016 15:19

Jedinou chybu vidím ve velikosti plátna - to je A4 210x297 mm, kresba je 165x152 mm. AI10, CS2 i CS6 to načtou jinak v pořádku a bez bitmap, cesty uzavřené ok. Teda jestli to má vypadat takhle:
gradient2.jpg
gradient2.jpg (5.33 KiB) Zobrazeno 2006 krát
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
PandaWild
 
Příspěvky: 6545
Registrován: 22. listopad 2013 12:03

Reputace: +1536

Re: EPS z Inkscape

Příspěvekod shalom3 » 30. červen 2016 15:34

Pando díky, je to přesně ono. Tak to mám radost, že to dopadlo takhle. Zatím se s Inkscape jen učím, ale zdá se, že ten program předčí mé očekávání. A to vadí, když je kresba menší než to plátno? Myslím, že mi to brali tak i dřív, ale vadilo, když ta kresba přesahovala.

Jinak jediné, co zatím nějak nejde, je objektový přechod. Ten by se měl vytvořit pomocí rozšíření Interpolace a prostě ať dělám, co dělám, nevygeneruje se vůbec nic. Používám verzi 0.91.
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
shalom3
 
Příspěvky: 3404
Registrován: 1. březen 2014 22:50

Reputace: +676

Re: EPS z Inkscape

Příspěvekod PandaWild » 30. červen 2016 15:43

Když je menší, tak se to bude na fotobanky exportovat jako je ten obrázek, tj. s tím bílým rámem okolo. Tj. jestli by to byl umělecký záměr, tak v pořádku.
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
PandaWild
 
Příspěvky: 6545
Registrován: 22. listopad 2013 12:03

Reputace: +1536

Re: EPS z Inkscape

Příspěvekod sedmicka7a » 30. červen 2016 16:34

shalom3 píše:Pando díky, je to přesně ono. Tak to mám radost, že to dopadlo takhle. Zatím se s Inkscape jen učím, ale zdá se, že ten program předčí mé očekávání. A to vadí, když je kresba menší než to plátno? Myslím, že mi to brali tak i dřív, ale vadilo, když ta kresba přesahovala.

Jinak jediné, co zatím nějak nejde, je objektový přechod. Ten by se měl vytvořit pomocí rozšíření Interpolace a prostě ať dělám, co dělám, nevygeneruje se vůbec nic. Používám verzi 0.91.

Interpolace s tím pluginem na přechody nefunguje :oops: . A poslední dobou se mi rozházel inkscape, tak že do eps - AI compatible ukládat nemůžu, protože to hodí error, takže ukládám do toho klasickýho z Inkscape a tedy nemohu používat přechody. A při každém spouštění inkscape musím odklikávat:
inkscape.JPG
inkscape.JPG (32.69 KiB) Zobrazeno 1973 krát
. Nevíte někdo, jak se týhle otravný tabulky zbavit? Jinak než to přeinstalovat? Což asi stejně budu muset, kvůli tomu ukládání, abych mohla používat přechody.

A nevím jestli to víš, ale když exportuješ v Inkscape do EPS, tak delší strana plátna nesmí být větší než 500px, jinak ti to nepřijmou, teda přijmou, ale asi 1 obrázek z 20, zbytek vyhodí kvůli Artboards.
Hodnocení: 0
http://www.megapixel.cz/foto/106527
http://www.shutterstock.com/gallery-2703055p1.html
Uživatelský avatar
sedmicka7a
 
Příspěvky: 678
Registrován: 23. září 2014 16:37

Reputace: +62

Re: EPS z Inkscape

Příspěvekod PandaWild » 30. červen 2016 16:51

Nepomůže ten soubor preferences.xml (=uživatelská nastavení) smazat? Tedy přesněji, na zkoušku přejmenovat (aby se dal vrátit).

Ukládání do složky Roaming se používá v případě, že program staršího typu si chce uložit konfiguraci do složky Program Files, ale systém mu to zakáže a namísto toho mu podhodí soubor ze složky Roaming. Obvykle ve složce Program Files bývá originál toho souboru. Tak jeden z nich by mohl být poškozený, v Program Files nebo v Roaming - tak zkusit zda to nespraví ty soubory odstranit (=přejmenovat) nebo nakopírovat jeden namísto druhého.

Myslím že na tohle má ještě vliv, v jakém kompatibilním módu se program spouští, např. zda ve Windows XP módu. To by se ještě dalo zkusit měnit.
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
PandaWild
 
Příspěvky: 6545
Registrován: 22. listopad 2013 12:03

Reputace: +1536

Re: EPS z Inkscape

Příspěvekod sedmicka7a » 30. červen 2016 17:16

PandaWild píše:Nepomůže ten soubor preferences.xml (=uživatelská nastavení) smazat? Tedy přesněji, na zkoušku přejmenovat (aby se dal vrátit).

Ukládání do složky Roaming se používá v případě, že program staršího typu si chce uložit konfiguraci do složky Program Files, ale systém mu to zakáže a namísto toho mu podhodí soubor ze složky Roaming. Obvykle ve složce Program Files bývá originál toho souboru. Tak jeden z nich by mohl být poškozený, v Program Files nebo v Roaming - tak zkusit zda to nespraví ty soubory odstranit (=přejmenovat) nebo nakopírovat jeden namísto druhého.

Myslím že na tohle má ještě vliv, v jakém kompatibilním módu se program spouští, např. zda ve Windows XP módu. To by se ještě dalo zkusit měnit.

Tak jsem to v Roaming přejmenovala a už se to nezobrazuje, jen se tam udělal znova :lol:
Děkuju :) A zmizel i ten error při ukládání do eps - Ai compatible.
Hodnocení: 0
http://www.megapixel.cz/foto/106527
http://www.shutterstock.com/gallery-2703055p1.html
Uživatelský avatar
sedmicka7a
 
Příspěvky: 678
Registrován: 23. září 2014 16:37

Reputace: +62

Re: EPS z Inkscape

Příspěvekod shalom3 » 30. červen 2016 18:03

PandaWild píše:Když je menší, tak se to bude na fotobanky exportovat jako je ten obrázek, tj. s tím bílým rámem okolo. Tj. jestli by to byl umělecký záměr, tak v pořádku.

To asi vadit nebude. I v minulosti jsem některé eps (tj. obrázky vytvořené v Corelu a následně přes AI ukládané do eps) musela zmenšit, protože přesahovaly 15 MB a podle návodu Petra-admina se to tímhle dalo přece jen trochu stáhnout, takže vše zůstalo jakoby na A4, ale značně zmenšené.

Ale nejsem moc moudrá z toho, co napsala Sedmicka7a:
A nevím jestli to víš, ale když exportuješ v Inkscape do EPS, tak delší strana plátna nesmí být větší než 500px, jinak ti to nepřijmou, teda přijmou, ale asi 1 obrázek z 20, zbytek vyhodí kvůli Artboards.

Nechápu souvislost, jakou roli hraje vztah mezi rozměrem menším než 500px a těmi Artboardy (problematiku Artboardů tedy nechápu vůbec, protože s AI jsem nikdy nedělala a v Corelu to není).
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
shalom3
 
Příspěvky: 3404
Registrován: 1. březen 2014 22:50

Reputace: +676

Re: EPS z Inkscape

Příspěvekod Lenka » 30. červen 2016 18:09

shalom3 píše:Ale nejsem moc moudrá z toho, co napsala Sedmicka7a:
A nevím jestli to víš, ale když exportuješ v Inkscape do EPS, tak delší strana plátna nesmí být větší než 500px, jinak ti to nepřijmou, teda přijmou, ale asi 1 obrázek z 20, zbytek vyhodí kvůli Artboards.



Taky to nechápu, ale je to pravda pravdoucí. Berou bez problémů čtverec 500x500 (v eps) nebo to co exportuje ten novej Pandův program (t.j. různé rozměry, max. šířka cca 550px) ale jak je to např. ležatej formát 600x400 tak se můžou pos.... Nevím, co jim hrabe. Zkoušela jsem ji kdysi poslat cca 300x něco, to jim zas přišlo malý.
Hodnocení: 0
Slyším symfonii, ale neumím noty a nemám hlas. Vidím do jiných dimenzí, ale ruce jsou zchromlé a procesor nestíhá. Aneb kdybyste viděli to, co vidím já, tak vám z toho hrábne.
Uživatelský avatar
Lenka
 
Příspěvky: 4010
Registrován: 11. březen 2014 14:56
Bydliště: Bojov, Čisovice-Bojov, Střední Čechy

Reputace: +222

Re: EPS z Inkscape

Příspěvekod sedmicka7a » 30. červen 2016 18:44

Já to taky nechápu :D , ale fakt je že přijmou, jakýkoliv rozměr, při kterém je delší strana menší než 500 px.
Hodnocení: 0
http://www.megapixel.cz/foto/106527
http://www.shutterstock.com/gallery-2703055p1.html
Uživatelský avatar
sedmicka7a
 
Příspěvky: 678
Registrován: 23. září 2014 16:37

Reputace: +62

Další

Zpět na O grafice nejen vektorové

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé