illustrator cc bug

O tvorbě grafiky (vektory, bitmapy, fraktály, 3D rendery) a různých grafických programech - Adobe Photoshop, Illustrator, Corel Draw

Re: illustrator cc bug

Příspěvekod Navstevnik_3 » 6. říjen 2016 07:48

Ahoj, asi to bude neco s oblasti, ale nechapu jak v PS a jinych CC aplikacich muze byt vse OK a zrovna illustrator ma problem.

Muzete mi prosim nekdo poslat sve nastaveni mistni oblasti v win? Uz jsem zkousel vse mozne kombinace a illustrator porad nejde :/ tady je ukazka nastaveni a jak vypada dialogove okno noveho dokumentu ps/il hned tady je videt ten problem....

Obrázek

projizdel jsem fora, ale zadny vysledek.

diky
Hodnocení: 0
Navstevnik_3
 
IP: 188.122.208.xx

Reputace: 0

Re: illustrator cc bug

Příspěvekod PandaWild » 6. říjen 2016 08:12

Když se to takhle liší tak to vypadá jakoby byla ta informace v systému poškozená a nedostupná a programy berou nějaké své implicitní nastavení. (Dalo by se zkusit zda to neovlivní, když se programy spustí jako správce)

V národním nastavení systému lze vrátit standardní nastavení přepnutím formátu na "Čeština" a u nastavení čísel je "Obnovit", čímž se vrátí standardní nastavení. Případně zkusit měnit "Desetinný oddělovač" (např. mezi tečkou a čárkou) a vyzkoušet, zda se to v programech projeví. Programy je nutné po změně ukončit a spustit znovu (systém není třeba resetovat). Desetinný oddělovač a oddělovač skupin číslic nesmí být stejný znak.

format.jpg
format.jpg (90.34 KiB) Zobrazeno 769 krát
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
PandaWild
 
Příspěvky: 5502
Registrován: 22. listopad 2013 12:03
Bydliště: Most,Praha

Reputace: +1098

Re: illustrator cc bug

Příspěvekod Navstevnik_3 » 6. říjen 2016 08:23

no nakonec to bylo prekvapive :) po procteni ne uplne stejnych problemu jsem narazil na tip: AVAST.
Stacilo zakazat v procesech a i bez restartovani ILL to vse zaclo chodit, po pusteni sluzby opet bug...
Avast odinstalovan a hledam jiny AV.

Zajimalo by me docela pozadi proc avast zrovna ovlivni jen ILL, ale pro me vyreseno...

kazdopadne diky za ochotu, clovek je zas o neco chytrejsi :)

hezky den
+Baldion, +PandaWild, +old_white_wolf Hodnocení: +3
Navstevnik_3
 
IP: 188.122.208.xx

Reputace: 0

Re: illustrator cc bug

Příspěvekod Costertoast » 6. říjen 2016 09:23

Avast všeobecně neumí nic moc jinýho než dělat bordel, ale o přepisování desetiných míst jsem ještě neslyšel. Celkově, antivir je pro sraby, macho hrdinům stačí defender!
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
Costertoast
 
Příspěvky: 41
Registrován: 17. červen 2016 11:48

Reputace: +14

Re: illustrator cc bug

Příspěvekod shalom3 » 6. říjen 2016 10:25

Nejsem macho hrdina ;) (sebevrah) , tak už léta používám Nod32, nezažila jsem problém.
+Costertoast Hodnocení: +1
Uživatelský avatar
shalom3
 
Příspěvky: 2087
Registrován: 1. březen 2014 22:50

Reputace: +410

Re: illustrator cc bug

Příspěvekod Ravennka » 6. říjen 2016 11:54

Jediný problém Esetu je ten, že chce být občas chytřejší než uživatel. Teď při přechodu na novou verzi v práci úplně přeházel nastavení, protože např. došel k názoru, že i z vnitřní sítě je nebezpečné přistupovat na administraci e-shopu... :mrgreen: Což je poměrně blbý, když tam člověk potřebuje něco dělat :lol:

Ale je fakt, že to stačí nastavit správně a pak je to spolehlivost sama ;)
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
Ravennka
 
Příspěvky: 4351
Registrován: 14. červenec 2013 11:56

Reputace: +682

Re: illustrator cc bug

Příspěvekod glorcza » 11. říjen 2016 14:33

Kdysi se mi to taky stalo, nepamatuju si jak jsem to tenkrát vyřešila.
A dnes...po tom co se mi počítač zasekl a restartoval, tak se mi to stalo znova. Myslím že se zároveň aktualizoval avast...tak jsem ho odinstalovala a problém vyřešen :)

Myslím, že nastavením formátu čísel to nebude, protože ty jednotky jsou pak nesmyslné a v illustatoru se prakticky nedá pracovat.

Tak snad to odinstalace avastu vyřešila na vždy. :)
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
glorcza
 
Příspěvky: 30
Registrován: 31. srpen 2014 15:49
Bydliště: Brno

Reputace: +6

Re: illustrator cc bug

Příspěvekod Fug4s » 9. červenec 2017 18:49

Ahoj, chci se na zeptat na něco ohledně Illustratoru, připojím se tady. Když zadám číselně souřadnici v Illustratoru CS6 automaticky se opraví na nesmyslnou hodnotu. Například napíši 15 mm ale jakmile máčknu enter naskočí souřadnice 15,169 a objekt nesedí na objektu pod ním který je přesně na 15 mm. Stejné je to i s rozměry (šířky, výška). V práci mi to fungovalo úplně normálně. Tam jsem měl CC. Zkoušel jsem vypnout nastavení přitahovat na mřížku, na bod.. atd., prošel nastavení, přepnul kroky vodítek, hledal na netu ale nic. Díky moc za každý postřeh.
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
Fug4s
 
Příspěvky: 224
Registrován: 19. prosinec 2016 15:01

Reputace: +26

Re: illustrator cc bug

Příspěvekod admin » 10. červenec 2017 11:12

Nemáš tam u toho objektu, který přesouváš nastavené "Align to pixel"?
Více viz http://petr.vaclavek.com/article/633/il ... ni-objektu
Hodnocení: 0
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz
Uživatelský avatar
admin
Site Admin
 
Příspěvky: 1265
Registrován: 3. duben 2013 09:17

Reputace: +282

Re: illustrator cc bug

Příspěvekod Fug4s » 10. červenec 2017 19:09

admin píše:Nemáš tam u toho objektu, který přesouváš nastavené "Align to pixel"?
Více viz http://petr.vaclavek.com/article/633/il ... ni-objektu


Ahoj, díky bylo to tím.
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
Fug4s
 
Příspěvky: 224
Registrován: 19. prosinec 2016 15:01

Reputace: +26

Předchozí

Zpět na O grafice nejen vektorové