illustrator cc bug

O tvorbě grafiky (vektory, bitmapy, fraktály, 3D rendery) a různých grafických programech - Adobe Photoshop, Illustrator, Corel Draw

illustrator cc bug

Příspěvekod Navstevnik_3 » 5. říjen 2016 14:43

Ahoj, dneska rano pustim illustrator a po chvili prace:

- k hodnotam treba sirce platna / velikostem atd se pridalo nekolik nul nebo nesmyslna cisla
- posun objektu klavesou - asi o 10000 bodu a hodnoty nejde upravit, vzdy tam skoci nejaky sileny cislo
- dalsi bug pri kopirovani obsahu z ill treba do PS apod....

mate nekdo nejaky tip, uz jsem zkousel veci jako oddinstalaci / nova instalace (ale zatim pri zachovani predvoleb) je to nejaka blba aktualizace a globalbi bug, nebo mam zas stesti jen ja?

Mam cely balik adobe cc a vse ostatni se chova normalne....

diky za tipy.
Hodnocení: 0
Navstevnik_3
 
IP: 188.122.208.xx

Reputace: 0

Re: illustrator cc bug

Příspěvekod old_white_wolf » 5. říjen 2016 16:18

Přejdi na non-warez verzi a budeš OK ;)
Tohle opravuje update jehož verzi ti teď neřeknu, protože to nevím :)
V případě morální nouze, když budeš googlit určitě najdeš i jiný návod, jak se této chybě vyhnout.

Pokud jsem Tě falešně nařknul a opravdu máš nějaký bug v legal verzi, tak se předem omlouvám :)
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
old_white_wolf
 
Příspěvky: 111
Registrován: 18. březen 2015 23:18

Reputace: +28

Re: illustrator cc bug

Příspěvekod Host » 5. říjen 2016 17:27

old_white_wolf píše:Přejdi na non-warez verzi a budeš OK ;)
Tohle opravuje update jehož verzi ti teď neřeknu, protože to nevím :)
V případě morální nouze, když budeš googlit určitě najdeš i jiný návod, jak se této chybě vyhnout.

Pokud jsem Tě falešně nařknul a opravdu máš nějaký bug v legal verzi, tak se předem omlouvám :)

Tohle je pěkný žvást... Chybičky, na které Adobe v updatech kašlalo, měly i krabicové verze včetně té poslední a nebyl to žádný warez.
Hodnocení: 0
Host
 
IP: 193.86.92.1xx

Reputace: 0

Re: illustrator cc bug

Příspěvekod MarekK » 5. říjen 2016 19:17

I tohle je důvod proč adobe rozjelo SaaS prodej. Je to oboustranně výhodné, Adobe dostane pravidelně peníze od uživatelů a ti na oplátnu pravidelné update software..
Hodnocení: 0
MarekK
 
Příspěvky: 150
Registrován: 22. březen 2016 17:43

Reputace: +30

Re: illustrator cc bug

Příspěvekod Navstevnik_3 » 5. říjen 2016 19:37

Pardon neuvedl jsem - bral jsem to jako klasiku :)

mam legalni verzi - klasika predplatne komplet balik CC. Adobe platim od CS3,ale podporu jsem jeste nebyl nuceny vyuzit, tak asi uzral cas.

pitval jsem tu chybu a proste mi z illustratoru zmizela z nastaveni kde je textbox s cisly desetina carka a kde nebyla tak pribylo 1000x. Kompletne to rozhazi fungovani. treba cary nemam 0.250 ale 0 250 pro predstavu problemu. Platno misto 800x600 je 800 000 x 600 000 atd... docela usmevne ale otravuje to...

Zkousel jsem reinstalaci s zachovanim prednastaveni z cc, pak i smazat prednastaveni, ale proste ta aktulani verze co se mi stahne z netu to dela porad. Myslel jsem jestli to zas neni nejaka novinka verze, ale asi to bude moje specialitka.
Hodnocení: 0
Navstevnik_3
 
IP: 188.122.208.xx

Reputace: 0

Re: illustrator cc bug

Příspěvekod Host » 5. říjen 2016 19:43

Přesně tohle je důvod proč nechci předplatné ani zadarmo...
+Ravennka, +admin, +shalom3 Hodnocení: +3
Host
 
IP: 193.86.92.1xx

Reputace: 0

Re: illustrator cc bug

Příspěvekod MarekK » 5. říjen 2016 21:39

Navstevnik_3 píše:Pardon neuvedl jsem - bral jsem to jako klasiku :)

mam legalni verzi - klasika predplatne komplet balik CC. Adobe platim od CS3,ale podporu jsem jeste nebyl nuceny vyuzit, tak asi uzral cas.

pitval jsem tu chybu a proste mi z illustratoru zmizela z nastaveni kde je textbox s cisly desetina carka a kde nebyla tak pribylo 1000x. Kompletne to rozhazi fungovani. treba cary nemam 0.250 ale 0 250 pro predstavu problemu. Platno misto 800x600 je 800 000 x 600 000 atd... docela usmevne ale otravuje to...

Zkousel jsem reinstalaci s zachovanim prednastaveni z cc, pak i smazat prednastaveni, ale proste ta aktulani verze co se mi stahne z netu to dela porad. Myslel jsem jestli to zas neni nejaka novinka verze, ale asi to bude moje specialitka.


No, tak to bude asi fakt nějaká specialitka.. Já mám taky CC a s tímhle jsem problém ještě neměl :(
Hodnocení: 0
MarekK
 
Příspěvky: 150
Registrován: 22. březen 2016 17:43

Reputace: +30

Re: illustrator cc bug

Příspěvekod PandaWild » 5. říjen 2016 22:19

Zkus se podívat do národního nastavení v systému. Adobe přebírá definici oddělovače desetinných míst a tisíců ze systému a to vypadá jakoby se zaměnil anglický a český formát čísel.
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
PandaWild
 
Příspěvky: 5505
Registrován: 22. listopad 2013 12:03
Bydliště: Most,Praha

Reputace: +1100

Re: illustrator cc bug

Příspěvekod shalom3 » 5. říjen 2016 22:23

MarekK píše:I tohle je důvod proč adobe rozjelo SaaS prodej. Je to oboustranně výhodné, Adobe dostane pravidelně peníze od uživatelů a ti na oplátnu pravidelné update software..

Dovolím si rýpnutí, po té době strávené za klávesnicí ;) . SW firma (obecně, kterákoli) dostane peníze a s každým upgrade na oplátku dodá nové chyby, přičemž ty staré tu a tam opraví.
+MarekK Hodnocení: +1
Uživatelský avatar
shalom3
 
Příspěvky: 2087
Registrován: 1. březen 2014 22:50

Reputace: +410

Re: illustrator cc bug

Příspěvekod old_white_wolf » 5. říjen 2016 22:52

Tak tedy ještě jednou omluva, bral jsem to tak, že to opravili updatem (CC verze) :)
Dělávalo to po exportu do *.jpg přes uložení pro web. Problém byl, jak říká Panda právě v nastavení oddělovače desetinných míst. Problém byl, pokud byla nastavená čárka jako oddělovač, pokud se to přehodilo na tečku, problém zmizel (po restartování illustratoru).
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
old_white_wolf
 
Příspěvky: 111
Registrován: 18. březen 2015 23:18

Reputace: +28

Další

Zpět na O grafice nejen vektorové