Sloučení Pixmac+Pond5

Sloučení Pixmac+Pond5

Příspěvekod jonnysek » 11. duben 2013 21:07

Jsem na pixmacu .. takže dotaz zní kdy se fotky z Pixmacu budou prodávat naplno na Pond 5, co pro to musím udělat ... a existuje nějaká výhoda pokud jsem na Pond 5 a zaroveň Pixmac nebo je to blbost.
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
jonnysek
 
Příspěvky: 86
Registrován: 8. duben 2013 14:18

Reputace: +9

Re: Sloučení Pixmac+Pond5

Příspěvekod Hamin » 12. duben 2013 08:11

Já si myslím, že pokud jsi na PIXMAC, tak již nyní se prodávají tvé fotky i na POND5. Opačně to zatím synchronizované není. Ale také prý bude.. ;) Myslím, že nyní je nejlepší zůstat buď na jedné, nebo druhé fotobance. Stejně budou v nějaké dohledné době obě portfolia sloučena.
Hodnocení: 0
Nikon D7100, Sigma 17-55 f2.8 OS HSM, Sigma APO EX DG 70-200 f2.8 MACRO II, AF-S Nikkor 35mm f1.8, Nikkor AF D Micro 60mm f2.8, Flash SB-700, Softbox 60x60 for SB flash
Hamin
 
Příspěvky: 662
Registrován: 10. duben 2013 12:22

Reputace: +82

Re: Sloučení Pixmac+Pond5

Příspěvekod Lucie - Pixmac » 15. duben 2013 09:03

Je to přesně tak. Fotky z Pixmac jsou již automaticky prodávány na Pond5. Opačně zatím ne, ale během pár měsíců by to mělo být i naopak. Ze zkušeností ostatních fotografů, co k nám nahrávají, mohu říct, že jejich postřehy jsou:
- Na Pixmac je nahrávání údajně jednodušší a pohodlnější.
- Na Pond5 je možné nastavit si u obrázků vlastní cenu.
Takže asi záleží, čemu dáte přednost.
Hodnocení: 0
Lucie - Pixmac
 
Příspěvky: 13
Registrován: 8. duben 2013 13:59

Reputace: 0

Re: Sloučení Pixmac+Pond5

Příspěvekod jonnysek » 27. březen 2014 10:31

Jak to aktuálně vypadá pro lidi co mají portfolio jen na Pixmac je něco třeba udělat pro to aby se mé fotky prodávali na pond 5? ... mohu tedy stále zasílat DVD na pixmac ? nebo již ne.
položka transfer files to pond 5 ? v pixmacu ?
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
jonnysek
 
Příspěvky: 86
Registrován: 8. duben 2013 14:18

Reputace: +9

Re: Sloučení Pixmac+Pond5

Příspěvekod PandaWild » 27. březen 2014 10:49

Jo musí se založit účet na Pond5 (lze i přes volby v Pixmac) a nechat převést fotky z Pixmac na Pond5. Převod trvá pár dnů. Na Pixmac lze původní fotky nechat zrušit, s tím že by tam měly být dohledatelné ty fotky z Pond5 - ale nevím zda to není jen plán do budoucna, protože zatím jsem na Pixmac nenašel své fotky z Pond5.
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
PandaWild
 
Příspěvky: 6273
Registrován: 22. listopad 2013 12:03

Reputace: +1548

Re: Sloučení Pixmac+Pond5

Příspěvekod Jirik » 27. březen 2014 14:35

Zdravím, také by mne zajímalo ten přeprodej z Pond5 na Pixmac a obráceně. Já jsem zaregistrovaný na Pond5 a na Pixmac zatím nejsem. Netušíte, zda "videa, ale i ostatní tvorba" se automaticky přeposílají i na partnerský Pixmac? Nebo stačí někde něco na Pond5 zatrhnout? A zda zůstávají stejné ceny i na Pixmac, jaké si zadám na Pond5? Zda se to vyplatí? Dík za případné informace.
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
Jirik
 
Příspěvky: 622
Registrován: 11. duben 2013 21:56
Bydliště: Praha

Reputace: +27

Re: Sloučení Pixmac+Pond5

Příspěvekod Lenka » 27. březen 2014 16:11

No, já jsem to pro sebe vyřešila tak, že jsem se zaregistrovala u obou, propojila účty a na každej nahrávám něco jinýho - co mi na jednom nevezmou, zkusím na druhej, ale zatím to vypadá, že Pixmac bude spíš na fotky a Pond5 spíš na ilustrace.
Hodnocení: 0
Slyším symfonii, ale neumím noty a nemám hlas. Vidím do jiných dimenzí, ale ruce jsou zchromlé a procesor nestíhá. Aneb kdybyste viděli to, co vidím já, tak vám z toho hrábne.
Uživatelský avatar
Lenka
 
Příspěvky: 3975
Registrován: 11. březen 2014 14:56
Bydliště: Bojov, Čisovice-Bojov, Střední Čechy

Reputace: +277

Re: Sloučení Pixmac+Pond5

Příspěvekod Lucie - Pixmac » 27. březen 2014 20:58

Ahoj všem,

trochu to ujasním:-)

Tak předně, pořád platí, že zatím má smysl nahrávat obrázky na Pixmac, protože tím se automaticky přenášejí i na Pond5. Můžete tam najít svůj účet v podobě "2@nickname" - což je "kopie Pixmac účtu" přenesená na P5 pomocí API. K tomu neexistují přihlašovací údaje na P5 - ovládá se to pouze přes Pixmac a tam se taky objevují automaticky prodeje z P5. Takže pokud chcete nahrávat jen na jedno místo, je to pořád Pixmac. Opačným směrem to nefunguje a v dohledné době zřejmě zatím fungovat nebude.

Samozřejmě můžete samostatně nahrávat i na P5. Má to asi jediný smysl - že si pak můžete u fotek nastavit cenu sami. Jinak je to aktuálně asi spíš zbytečné.

Poslední varianta je nahrát na Pixmac a fotky si přenést na P5 (http://www.pixmac.cz/pond5-transfer). Na odkazu vyplníte přihlašovací údaje k Vašemu již existujícímu (klidně i nově založenému účtu na P5). Zatím to ale spíše nedoporučujeme - zaprvé z toho důvodu, že aktuálně máme velmi mnoho žádostí o transfer a protože nahrávání obrázku nějakou dobu trvá, v současnosti je čekací doba v řádu několika týdnů (6-8). Za druhé je to zatím stejně spíš zbytečné - fotky na P5 máte pomocí API a aspoň takhle máte všechno na jednom místě a nemusíte se starat o víc účtů. Ale možnost je to taky:-)
Hodnocení: 0
Lucie - Pixmac
 
Příspěvky: 13
Registrován: 8. duben 2013 13:59

Reputace: 0

Re: Sloučení Pixmac+Pond5

Příspěvekod Ravennka » 27. březen 2014 22:21

Vzhledem k tomu, že jsem na Pond5 nebyla schopna dohledat ani kopii svého účtu, ani svoje "unikátnější ilustrace" (které se jednoduše hledají), tak buď je něco špatně, nebo mě na Pond5 nechtějí, a nebo neumím hledat... :mrgreen:
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
Ravennka
 
Příspěvky: 4836
Registrován: 14. červenec 2013 11:56

Reputace: +891

Re: Sloučení Pixmac+Pond5

Příspěvekod Miro » 27. březen 2014 23:01

Zdravím ťa Ravennka. Veď si nemala mať voľno a čas na tvorbu a písanie, či sa zadarilo a čas sa našiel? Loket som našiel vo svojich fotkách, myslíš že by podarený záber hradu zobrali? Lebo ja už v tom čo sa môže a čo nie mám guláš. Ten Pond5 má vlastnú tvorbu cien. Čiže si to človek určí sám ale potom už radšej nedať ibde do predaja, nie?
Hodnocení: 0
Miro
 
Příspěvky: 43
Registrován: 8. březen 2014 22:37

Reputace: 0

Další

Zpět na Pixmac