Duplikace portfolia na další fotobanky

Ať už to jsou služby pro hromadný upload, nastavování IPTC nebo generování seznamu klíčových slov

Duplikace portfolia na další fotobanky

Příspěvekod 3dfo » 25. září 2020 08:06

Ahoj, začal jsem fotobankováním relativně nedávno a zatím jsem nahrával na Shutter a Adobe. Cca před dvěma týdny jsem objevil nástroj DeepMeta a začal dávat fotky i na Getty. Udělal jsem převod všech fotek ručně. Naneštěstí toho ještě nemám tolik tak to šlo. Hodinku denně a za týden bylo hotovo. Každopádně teď jsem narazil na nástroj StockSubmitter a moc se mi líbí, že bych odboural tu ubíjející opičí práci při nahrávání nových fotek na víc fotobank najednou. A napadlo mně jestli neexistuje nějaký způsob, jak jednoduše duplikovat to co už mám na fotobankách nahrané na další "Depositphotos, iStock, 123RF, Dreamstime, BigStock atd.." Abych se vyhnul tomu ručnímu sázení. Znáte to, tahle je činnost, která asi moc lidí nebere a tak se radši zeptám, abych netrávil zbytečně xy hodin sázením do dalšího systému, když by to něco mohlo zmáknout jedním jebem. Předem moc díky za nakopnutí nějakým směrem.
Hodnocení: 0
3dfo

Reputace: 0

Re: Duplikace portfolia na další fotobanky

Příspěvekod duben » 25. září 2020 09:30

StockSubmitter mám, používám a šetří to přesně tu spoustu práce co s tím nechceš zbytečně trávit. Můžu s klidným srdcem doporučit. Jen pozor na iStock/ESP přes to nahrávat nemůžeš, tam musíš přes DeepMeta nebo qHero (ten jde možná i pro víc fotobank, nevím přesně, sám nepoužívám).
+3dfo Hodnocení: +1
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod shalom3 » 25. září 2020 11:06

Také přidám pozitivní hodnocení Stocksubmitteru. Zahrnuje mnoho výborných funkcí, např. pro klíčování pomocí Quickmeta, nově také překlady titulků a klíčových slov z čj do aj. Překlady jsou na poměrně dobré úrovni. Dále - možnost řazení kw podle různých kriterií nebo ručním přesunováním, kontrola vlastností materiálů i popisu vzhledem k požadavkům fb. Uvnitř programu je též tlačítko pro komunikaci s podporou, která při problémech reaguje velmi pružně.
Snad by mělo jít i nějakým způsobem nahrávat na Istock, něco se tu o tom psalo přímo ve vlákně pro Stocksubmitter. Je potřeba získat odněkud nějaký API klíč a zadat ho do konfigurace Istocku, ale nevyužívám to, protože popisy udělané ve Stocksubmitru se načtou i do DeepMeta.
Jediný nedostatek - není pro Linux. :(
+3dfo Hodnocení: +1
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod 3dfo » 25. září 2020 12:07

Moc děkuji za rady a pomoc, jdu na to. Ještě mi čeká registrace na hromadu fotobank, abych to nahrával rovnou všude. A kdybych náhodou zjistil jak je to s tím iStockem tak dám vědět.
3dfo

Příspěvekod Netherspite » 26. září 2020 11:42

shalom3 píše:Také přidám pozitivní hodnocení Stocksubmitteru. Zahrnuje mnoho výborných funkcí, např. pro klíčování pomocí Quickmeta, nově také překlady titulků a klíčových slov z čj do aj. Překlady jsou na poměrně dobré úrovni. Dále - možnost řazení kw podle různých kriterií nebo ručním přesunováním, kontrola vlastností materiálů i popisu vzhledem k požadavkům fb. Uvnitř programu je též tlačítko pro komunikaci s podporou, která při problémech reaguje velmi pružně.
Snad by mělo jít i nějakým způsobem nahrávat na Istock, něco se tu o tom psalo přímo ve vlákně pro Stocksubmitter. Je potřeba získat odněkud nějaký API klíč a zadat ho do konfigurace Istocku, ale nevyužívám to, protože popisy udělané ve Stocksubmitru se načtou i do DeepMeta.
Jediný nedostatek - není pro Linux. :(

On Linux you can use Microstock.Plus - it basically does everything StockSubmitter can do + some extra features like approval status tracking, etc.
The only drawback is that the files will be kept on our servers instead of your local hard drive.
But we have a synchronization tool (that will be cross-platform) in development that will keep your local copy of files up to date whenever something changes on M+ (metadata, status, etc.)
Netherspite

Reputace: +20

Příspěvekod 3dfo » 28. září 2020 16:01

Ahoj, tak nevím, jestli je všechno v pohodě, ale během dneška mi od všech fotobank najednou začali chodit, žádosti o změnu hesla. SMS ověření. Na Shutterstocku se mi zablokoval účet a musím resetovat heslo a buhví co mi ještě čeká. Takže StockSubmitter jde pryč z PC. A u vše mi čeká změna hesel. Sakra to je teda ulehčení na ....
Mám úplně zahlcený email resety hesel a varováním o neoprávněný aktivitě.
3dfo

Příspěvekod castyhost » 28. září 2020 17:08

to je divny

nejdriv si vycisti PC, posledni dobou radi chytrej trojan, mel jsem taky tu cest
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Příspěvekod 3dfo » 28. září 2020 17:17

Odstranil jsem Stocksubmitter, změnil všechna hesla a přestalo to. Na bezpečnost jsem pes. Musím přiznat, že jsem se dneska připojil abych koupil u Stocksubmittrů předplatný a mohl nahrát všechny fotky na všechny registrovaný fotobanky. Namísto toho čistím pc a měním hesla. Tuhle zkušenost bych už nerad opakoval. Naštěstí to začalo dělat kraviny, než jsem cokoli zaplatil, tak to stálo jen čas. :x :x :(
3dfo

Příspěvekod shalom3 » 28. září 2020 17:46

Jako pravděpodobnější bych také spíš viděla nějakého trojana. Používám Stocksubmitter už asi 5 let a nikdy jsem nic podobného neregistrovala. Občas přišel mail ze Shutru, abych změnila heslo, ale to psali i jiní, kteří nahrávají třeba přes ftp nebo prohlížeč.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Bananaboy » 28. září 2020 18:30

Podľa mňa si jančil úplne zbytočne. Stránky si ukladajú do počítača "cookies" s informáciami na akom zariadení a akým prehliadačom si ich pozeráš. No a keď si sa tam snažil zalogovať StockSubmitterom, ktoré cookies ešte nepoznali, tak to vyhodnotili ako hrozbu. Mne takéto e-maily chodia, keď napríklad upgradujem prehliadač na vyššiu verziu. Aj dnes mi prišiel taký e-mail z Envata, keď som sa zalogoval, aby som si posťahoval freebies. Pred mesiacom som si tam sťahoval freebies ešte starším Firefoxom 80 a dnes už novšou verziou 81, tak hneď prišiel e-mail, pretože si mysleli, že sa tam chce niekto nabúrať. Takéto e-maily mi občas chodia aj z iných stránok, napríklad z Twitteru, z Facebooku hlavne vtedy, keď sa znažím zalogovať z iného prehliadača, alebo zariadenia (PC, mobil, tablet...). Stačí ten e-mail skontrolovať či sedí operačný systém a prehliadač, ktorý v tom maili uvádzajú. Ak áno, tak to nie je treba ďalej nijako riešiť.
Bananaboy

Reputace: +1077

Další

Zpět na Nástroje ulehčující prodej ve fotobankách