Náhrada za Lightroom na iPad

Diskuse o focení, fotografickém vybavení, fotografických technikách, zpracování fotek

Náhrada za Lightroom na iPad

Příspěvekod llukas » 10. červen 2026 11:25

Ahoj, konečně jsem se rozhodl poohlédnout po alternativách k Lightroomu, protože moje využití už neospravedlňuje jeho cenu.

Moje první myšlenka byla používat program od Canonu, protože to je to, co jsem používal před Adobe. Jenže zatímco verze pro počítač je stále zdarma, za verzi pro iPad si účtují poplatky.

Nebráním se placení, ale musím zvážit čas strávený učením versus cenu. Takže pokud je něco moc složité a krkolomné, je jednodušší zůstat u Lightroomu.
Hodnocení: 0
Lukáš
llukas

Reputace: 0

Re: Náhrada za Lightroom na iPad

Příspěvekod Dusan » 10. červen 2026 14:08

llukas píše:Ahoj, konečně jsem se rozhodl poohlédnout po alternativách k Lightroomu, protože moje využití už neospravedlňuje jeho cenu.

Moje první myšlenka byla používat program od Canonu, protože to je to, co jsem používal před Adobe. Jenže zatímco verze pro počítač je stále zdarma, za verzi pro iPad si účtují poplatky.

Nebráním se placení, ale musím zvážit čas strávený učením versus cenu. Takže pokud je něco moc složité a krkolomné, je jednodušší zůstat u Lightroomu.

Vyzkoušej DaVinci na střih videa, je to i ve free verzi a nově tam teď přidali sekci na úpravy fotek i rawů. Jinak ja používám CaptureOne, sice taky není zadarmo ale pořád se dá koupit bez vyděračského předplatného. Zaplatím jednou a dokud mi stačí funkce a nemám nový fo'ták jsem s tím v pohodě.
Hodnocení: 0
Dusan

Reputace: +61

Zpět na O focení