Stránka 1 z 7

Adobe stock / Fotolia

PříspěvekNapsal: 23. duben 2017 18:39
od Jirik
Mám na Vás takovýto dotaz. Jsem již několik let registrován na Fotolii, kde mohu nahrávat fotografie. Mohu se pod stejným uživatelským jménem, přihlásit ke svému portfoliu z portálu Adobe stock a zde nahrávat další svou tvorbu? Nebo musím nějak požádat Fotólii, aby mi toto umožnila? /Zkoušel jsem se přihlásit pod stejným nickem a heslem na Adobe stock a nepustilo mne to dál./ (Asi před rokem mi přišel email, něco ve smyslu přechodu na nový systém u Adobe stock, ale to jsem ignoroval a používám pouze Fotolii). Proč se na to ptám, chtěl jsem zkusit, zda se dá ovládat a nahrávat na sloučené/stejné portfolio z obou fotobank? Nějaké zkušenosti? Díky za případnou odpověď.

Re: Adobe stock / Fotolia

PříspěvekNapsal: 23. duben 2017 19:45
od koblizeek
Mě to normálně přihlásit šlo- pod stejným nickem a heslem jako pro Fotolii. Zkus to ještě jednou.

Re: Adobe stock / Fotolia

PříspěvekNapsal: 23. duben 2017 20:17
od Anika
Co se nahraje na fotolii jde automaticky i na Adobe stock, aspoň já to tak mám. Nikdy jsem se na adobe stock neregistrovala, nepřihlašovala ani tam nenahrávala, a moje portfolio tam je. Tak to asi musí fungovat tak nějak samo :D

Re: Adobe stock / Fotolia

PříspěvekNapsal: 23. duben 2017 20:27
od koblizeek
Tak tak..jediný plus co jsem tam po přihlášení zjistil je, že se můžou editovat slova(jak úprava, tak přidání nového slova) :idea:

Re: Adobe stock / Fotolia

PříspěvekNapsal: 23. duben 2017 20:29
od Jirik
Bohužel mi nejde přihlášení pod stejným uživatelským jménem (zkoušel jsem to znovu). Možná že to jde jen nově registrovaným, těm kteří jsou registrovaní na Adobe stock a pak jim jde přihlásit i na Fotolii. Tito nově registrovaní si zde na foru stěžovali, že jim nejde po přihlášení na Fotolii nahrávat a editovat fotografie/obsah na Fotolii, na Adobe jim to šlo. Proto zde zjišťuji možnosti propojení a ovládání u těchto dvou fotobank. Jinak moje portfolio je vidět u obou fotobank.

Re: Adobe stock / Fotolia

PříspěvekNapsal: 23. duben 2017 21:42
od shalom3
Já jsem registrovaná jen na Fotolii a obrázky zde nahrané se automaticky překlopí na Adobe. Jak jsem zde vyrozuměla z nějakých příspěvků, ten, kdo je registrovaný na Fotolii, by se musel znovu registrovat na Adobe, předtím ale získat to jejich Adobe ID. Do toho se mi zatím nějak nechtělo, když obrázky z Fotolie tam jsou vidět. Dle předchozího příspěvku tam asi lze dodatečně editovat, ale jinak nevím, zda by to mělo nějaké další výhody.
Noví se snad již mohou registrovat jen přes Adobe a nahrávat, obrázky se jim zobrazují ale i na Fotolii, kde k nim zřejmě nemohou přistupovat a upravovat je. Nevím, jestli jsem to správně zreprodukovala, když tak mne snad někdo opraví.

Re: Adobe stock / Fotolia

PříspěvekNapsal: 24. duben 2017 05:56
od Baldion
shalom3 píše:.
Noví se snad již mohou registrovat jen přes Adobe a nahrávat, obrázky se jim zobrazují ale i na Fotolii, kde k nim zřejmě nemohou přistupovat a upravovat je. Nevím, jestli jsem to správně zreprodukovala, když tak mne snad někdo opraví.

Ano, je to tak. Jsem registrovaný jen na Adobe a obrázky se prodávají jak na Adobe, tak na Fotolii. Upravovat je můžu jen na Adobe, na Fotolii mě to jako přispěvatele nepustí.

Re: Adobe stock / Fotolia

PříspěvekNapsal: 24. duben 2017 06:15
od Miky
Ja to mel tak, ze jsem mel ucet na Adobe(jeste z doby nez koupili Fotolii) a jednou po prihlaseni mi to nabidlo propojit s Fotolia uctem, coz jsem udelal a od te doby muzu nahravat pres oboje.
Zatim jsem nasel par vyhod - 1. moznost zpetne editovat popisy a keywords, 2. rychlejsi moznost prehazeni keywords podle dulezitosti a 3. jednodussi volba kategorii.

Re: Adobe stock / Fotolia

PříspěvekNapsal: 22. leden 2018 18:27
od Miles
Zdravím,

nevíte jak se dají nahrávat do Adobe Stock šablony a 3D modely? V administraci Adobe Stock ani ve Fotolii to není a i přesto se tam prodávají... Něco mě uteklo?

https://stock.adobe.com/templates
https://stock.adobe.com/3d-assets

Re: Adobe stock / Fotolia

PříspěvekNapsal: 23. leden 2018 07:46
od ToM
Jirik píše:Bohužel mi nejde přihlášení pod stejným uživatelským jménem (zkoušel jsem to znovu).


Na fotolii se přihlašuju starými údaji /jméno + heslo/ z fotolie a na adobe se přihlašuji zase jinými starými údaji adobe account ještě z doby kdy adobe nemělo nic společného s fotolií. účty jsou propojené a můžu si vybrat přes co nahrávat. každopdáně přihlašovací údaje jsou rozdílné.