Stránka 1 z 36

Upload na iStock

PříspěvekNapsal: 28. květen 2014 09:58
od Anna Frajtova
Nedaří se mi uploadovat vektory na iStock, máte také tento problém? Po nahrání obrázků dám Proceed, ale otevře se prázdná stránka. Obrázek sice pak lze najít v Unfinished Uploads, lze ho otagovat, zadat kategorie, ale po odeslání ke schválení se zase zjeví bílá stránka a obrázek se neobjeví ve frontě čekajících a je zase v Unfinished. Zkoušela jsem Safari, Firefox, Google Chrome, i ten Deep Meta.. nic nepomohlo. Ani jiný počítač. Nevíte, co s tím?

Re: Upload na iStock

PříspěvekNapsal: 28. květen 2014 11:19
od Filip
Ahoj,

bohužel netuším co s tím může být. Ale zkus použít tento šikovný prográmek, urychluje a zjednodušuje nahrávání na iStock. Používám ho už pár měsíců a můžu jen doporučit.

http://www.deepmeta.com/Downloads/

Re: Upload na iStock

PříspěvekNapsal: 28. květen 2014 12:15
od libor2
Mozna hloupy dotaz, ale jsi schvalena na ilustrace?

Re: Upload na iStock

PříspěvekNapsal: 22. září 2014 23:17
od PandaWild
Snažím se teď po přijetí na iStock nahrávat své portfolio. I přes komfort programu DeepMeta mě už začalo štvát neustálé pracné upřesňování významu keywords (ani kopírování keywords to moc nevylepší). Tak jsem si nakonec na to vytvořil prográmek, který to dělá za mě. Průběžně se učí varianty a pak je přednastavuje za mě, stačí na to jedno kliknutí. ... Tak a konečně je nahrávání na iStock skoro stejně tak snadné jako na ostatní fotobanky! :D

Kdyby někdo měl zájem, dal jsem program zde ke stažení: http://panda38.sweb.cz/download/DeepMetaPreset.zip

Je to konzolový program pro Windows (tj. mrkne na vás černá obrazovka). Použití je celkem jednoduché - otevřete v DeepMeta záložku Keywords, vyberete správné varianty slov a spuštěním programu DeepMetaPreset_Update.exe je uložíte do slovníku. U dalších obrázků pak jen spuštěním DeepMetaPreset.exe nastavíte varianty podle slovníku. Případně neznámé varianty opravíte a spuštěním DeepMetaPreset_Update.exe slovník opět aktualizujete. Čím déle budete program používat, tím více variant bude znát a nebudete pak potřebovat už nic volit sami.

Pro snadné spouštění je tam připravený povelák "!run.cmd", který střídavě volá jednu a druhou variantu programu - tj. otevřete záložku, program vám nastaví předvolby variant, opravíte varianty a odmáčknutím klávesy v poveláku změny updatujete do databáze. A pak čeká zas na další klávesu až otevřete záložku dalšího obrázku. Je samozřejmě třeba dát si pozor na správné střídání operací, aby se do databáze neaktualizoval nesprávný stav nevyplněných variant. A slovník si občas zálohovat.

Kdyby bylo potřeba více verzí variant (např. jiné nastavení pro fotky a jiné pro ilustrace), stačí jen mít program ve více samostatných adresářích, protože si databázi ukládá do aktuální složky, do souboru Presets.txt. Případně jsem přiložil svůj slovník Presets_Sample.txt, stačí přejmenovat. Ale raději používat vlastní databázi.

Re: Upload na iStock

PříspěvekNapsal: 23. září 2014 06:01
od ledinka
Ty blaho - ted se tam uz jen musim dostat;)
Teda fakt doufam, ze taky budu schopna na stary kolena delat takovyhle super veci;)

Re: Upload na iStock

PříspěvekNapsal: 23. září 2014 07:32
od Bananaboy
Asi robím niečo zle, ale nejako mi to nefunguje.
Kľúčové slová mi to síce do súboru zapíše, ale takto:

color0=

u teba v tom Presets Sample to je zapísané inak

color3967=Colors (Description)

Re: Upload na iStock

PříspěvekNapsal: 23. září 2014 07:57
od PandaWild
Hm, říkal jsem si že nemám spěchat a mám to nejdříve ověřit i v 64bit systému. :oops: DeepMeta tam přece jen spouští 64bit verzi, s čímž jsem nepočítal. Tak se omlouvám, pauza, bude odpoledne opravená verze (která navíc bude umět jet trvale na pozadí, snazží použití).

Re: Upload na iStock

PříspěvekNapsal: 23. září 2014 08:26
od Lukas Flekal
PandaWild píše:Hm, říkal jsem si že nemám spěchat a mám to nejdříve ověřit i v 64bit systému. :oops: DeepMeta tam přece jen spouští 64bit verzi, s čímž jsem nepočítal. Tak se omlouvám, pauza, bude odpoledne opravená verze (která navíc bude umět jet trvale na pozadí, snazží použití).


Super prográmek akorát se alespoň u mě chová trošku podivně.

Když otevřu povelák a chci aby doplnil klíčová slova tak bohužel smaže i ty co už byly označené a přidá jen ty které jsou v databázi, to by samo o sobě nebyl problém, časem se databáze naplní a bude to lepši a lepší. Ale všiml jsem si že některá slova (vektor, illustration apod.) jsem ho naučil už několikrát a stejně ho nechá prázdný a nezaškrtne.
Každopádně díky za zveřejnění, budu ještě chvíli naplňovat databázi a uvidí se.

Chtěl jsem ještě zeptat, jestli by byl problém udělat prográmek, který automaticky u všech slov zaškrtne všechny varianty?

Re: Upload na iStock

PříspěvekNapsal: 23. září 2014 08:31
od Lukas Flekal
Lukas Flekal píše:
PandaWild píše:Hm, říkal jsem si že nemám spěchat a mám to nejdříve ověřit i v 64bit systému. :oops: DeepMeta tam přece jen spouští 64bit verzi, s čímž jsem nepočítal. Tak se omlouvám, pauza, bude odpoledne opravená verze (která navíc bude umět jet trvale na pozadí, snazží použití).


Super prográmek akorát se alespoň u mě chová trošku podivně.

Když otevřu povelák a chci aby doplnil klíčová slova tak bohužel smaže i ty co už byly označené a přidá jen ty které jsou v databázi, to by samo o sobě nebyl problém, časem se databáze naplní a bude to lepši a lepší. Ale všiml jsem si že některá slova (vektor, illustration apod.) jsem ho naučil už několikrát a stejně ho nechá prázdný a nezaškrtne.
Každopádně díky za zveřejnění, budu ještě chvíli naplňovat databázi a uvidí se.

Chtěl jsem ještě zeptat, jestli by byl problém udělat prográmek, který automaticky u všech slov zaškrtne všechny varianty?


Tak je to jinak:-)

problém je v ukládání do tex'táku, to u mě nefunguje, respektive uloží toto:

grain0=
noise0=
flat0=
long0=
shadow0=
weather0=
grainy0=
granular0=
vector0=
illustration0=

Re: Upload na iStock

PříspěvekNapsal: 23. září 2014 08:44
od Bananaboy
Lukas Flekal píše:
problém je v ukládání do tex'táku, to u mě nefunguje, respektive uloží toto:

grain0=
noise0=
flat0=
long0=
shadow0=
weather0=
grainy0=
granular0=
vector0=
illustration0=


Presne ako u mňa a ako píšem v príspevku vyššie. Sme holt 64 bitoví. :lol: :D