123rf - máte tu vôbec predaje?

Re: 123rf - máte tu vôbec predaje?

Příspěvekod tlamic » 24. červen 2015 17:57

Tak u mě to fungovalo tak, že si poměrně dost lidí stáhlo verze zadarmo (našel jsem jich několik na webu) a nekoupili vůbec nic. Honza
Hodnocení: 0
tlamic

Reputace: +13

Příspěvekod Bananaboy » 28. červen 2015 19:23

Mňa by zaujímalo, či môžem fotky z Donate Free sekcie normálne použiť napríklad ako ilustračnú fotografiu k článku na blogu. Aby ma potom nejaký autor, alebo fotobanka nevláčila po súdoch a netrvala na predložení dokladu o kúpe, ktorý v prípade stiahnutia zadarmo by som samozrejme nemal. Možno hlúpa otázka, ale za ten čas čo som u fotobánk a vidím, že sú za kradnutie fotiek aj nejaké pokuty, tak sa zo mňa stáva tak trochu asi paranoik a chcem mať v tom jasno. :lol:
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod ypres.bass » 28. červen 2015 19:48

Bananaboy píše:Mňa by zaujímalo, či môžem fotky z Donate Free sekcie normálne použiť napríklad ako ilustračnú fotografiu k článku na blogu. Aby ma potom nejaký autor, alebo fotobanka nevláčila po súdoch a netrvala na predložení dokladu o kúpe, ktorý v prípade stiahnutia zadarmo by som samozrejme nemal. Možno hlúpa otázka, ale za ten čas čo som u fotobánk a vidím, že sú za kradnutie fotiek aj nejaké pokuty, tak sa zo mňa stáva tak trochu asi paranoik a chcem mať v tom jasno. :lol:
myslím že přímo to je jejich hlavní účel, ale aby to bylo "košér", tak to tam dávej včetně té reklamy co ti to vygeneruje
www.politicon.eu | www.simonds.store
ypres.bass

Reputace: +26

Příspěvekod Bananaboy » 28. červen 2015 20:12

ypres.bass píše:myslím že přímo to je jejich hlavní účel, ale aby to bylo "košér", tak to tam dávej včetně té reklamy co ti to vygeneruje

Reklama by mi nevadila a keď už to bude zadarmo, tak by som aspoň podporil autora. Problém vidím v tom, že keď ma teraz zaujme nejaká fotka, stiahnem si ju na disk a použijem ju dajme tomu až o rok, tak to už nemám šancu zistiť od koho tá fotka bola. Tak dúfam, že aj bez reklamy to nebude proti pravidlám.
Bananaboy

Příspěvekod PandaWild » 28. červen 2015 20:32

Nevím sice jak je to v případě 123RF, ale u fotobank se free řeší jako běžný nákup, tj. lze to stáhnout pouze jako legální zákazník, jen s rozdílem že nákupní cena je 0,-. Je tedy evidence (a doklad) o legálním nabytí.
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Bananaboy » 28. červen 2015 20:44

PandaWild píše:Nevím sice jak je to v případě 123RF, ale u fotobank se free řeší jako běžný nákup, tj. lze to stáhnout pouze jako legální zákazník, jen s rozdílem že nákupní cena je 0,-. Je tedy evidence (a doklad) o legálním nabytí.

Áno, tak to myslím bolo napríklad na Canstockphoto, keď som sa tam pokúšal stiahnuť obrázok zadarmo, ale tu na 123RF mi pri stiahnutí píše:
"Please note that this download will not be reflected in your download history.", takže sa to nikde nezaznamenáva. Bol som pozrieť aj priamo v download history a skutočne nič tam nie je.
Bananaboy

Příspěvekod Lenka » 28. červen 2015 20:59

Můžu se zeptat o jaký reklamě je řeč? Stáhla jsem si nedávno dvě věci, na který jsem se chtěla kouknout "z blízka", a žádná reklama se mi nevygenerovala. Nebo jak je to myšlený?
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod Bananaboy » 28. červen 2015 21:07

Lenka píše:Můžu se zeptat o jaký reklamě je řeč? Stáhla jsem si nedávno dvě věci, na který jsem se chtěla kouknout "z blízka", a žádná reklama se mi nevygenerovala. Nebo jak je to myšlený?

Keď si sťahuješ free obrázok tak je tam taká šípka dolu a keď na ňu klikneš tak sa zobrazí okno s textom a linkou.
Proper attribution is always welcome.
Please attribute this image to its photographer by placing this credit line below in any area within your product, website or collateral.
Bananaboy

Příspěvekod Lenka » 28. červen 2015 21:14

To sem si nikdy nevšimla. Pokud mi to teda vůbec funguje. A co to znamená?
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod Bananaboy » 28. červen 2015 21:19

Lenka píše:To sem si nikdy nevšimla. Pokud mi to teda vůbec funguje. A co to znamená?

Že by bolo od teba pekné, keby si tú linku dala na stránky spolu s fotkou. Ja len dúfam, že to nie je povinné, lebo som si stiahol zopár pekných fotiek ktoré ma zaujali a použijem ich (možno) až bohviekedy. :D
Bananaboy

PředchozíDalší

Zpět na 123rf