Bigstock,banda magorov

Re: Bigstock,banda magorov

Příspěvekod ypres.bass » 22. červen 2015 20:58

já jsem se z 98% dostal na 65% schválení protože posledních asi 50fotek co jsem nahrál mi vždycky zamítli s tím že tam mám šum (kdo na ISO5000 nemá šum?)

jinak už tam mám při portfoliu 130fotek 20prodejů
Hodnocení: 0
www.politicon.eu | www.simonds.store
ypres.bass

Reputace: +26

Příspěvekod PandaWild » 8. září 2015 14:35

Došla mi trpělivost s tím neustále vyplňovat dlouhou popisku na BigStockPhoto ze 7 slov, tak jsem napsal prosbu na podporu, aby ten požadavek zrušili. Sice odmítli, ale alespoň že odpověděli. Možná časem až bude apelovat více lidí, tak dostanou rozum a nebudou vyžadovat něco, co nevyžadují jiné fotobanky, mnohem více výdělečné (takže v tom "úspěšnost" prodejů jistě nespočívá ... chápu požadavky na keywords, ale kdo by proboha vyhledával pomocí description?):

Dear Miroslav Nemecek,

Thank you for contacting Bigstock Support.

We understand your frustration with our metadata requirement, but this cannot be altered.

Accurate and relevant metadata does indeed help our customers find your images. Additional details can be found here:
http://help.bigstockphoto.com/hc/en-us/ ... g-content-

If you have any more questions, please feel free to reply back to this email and we will be happy to assist you!

Regards,
Bigstock Contributor Support
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Anika » 8. září 2015 15:46

to chce nějakou univerzální vycpávku, já všude píšu nějaký popis a za to "vector illustration, eps 10 with transparency and gradient meshes" (pokud tam jsou), a hned mám slov dost :D. Případně se dá použít třeba "bitmap computer generated illustration", "bitmap illustration, digital artwork" a podobně pro bitmapy, fraktály a texigen :lol:
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod PandaWild » 8. září 2015 15:59

Sice také připojuji neustále to samé, mám tam obvykle "texture" tak připojím "or background". Ale i tak je to docela obtěžující a dá dost práce tam poslat dávku - přitom je to úplně zbytečný požadavek, bez toho by tam byl submit mnohem rychlejší. No jo oni jsou šéfové. Jen je mi líto, že nás obtěžuje požadavek který nemá opodstatnění.
PandaWild

Příspěvekod Ravennka » 8. září 2015 16:04

Tak já to rovnou píšu na začátku, když dělám kw. Už to píšu s tím, aby tam těch 7 slov bylo, i když občas je to náročné - třeba u textur z Texu, kde sama moc nevím, jak bych to pojmenovala :lol: takže pak následují klasické: (Seamless) colorful abstract pattern illustration in vivid/dark/shiny/atp. colors
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Bananaboy » 8. září 2015 17:59

Tak to mňa práve Bigstock naučil písať dlhšie popisky. Predtým som to tiež dosť flákal a nedostal som sa ani na 7 slov. Ale od registrácie na Bigstock niekedy pred 2 a pol rokmi (marec 2013) si už na to dávam pozor a popisy dávam dlhšie. Po nedávnom pokuse so Zenerovými kartami na Shutterstocku by som ale popis určite nepodceňoval, pretože mi to vtedy tie karty našlo vlastne len podľa toho množného čísla "zener cards" ktoré som mal v popise. A ako tu nedávno Boris Jaroščák (jareso) písal, že popisy sú veľmi dôležité aj pre všeobecné vyhľadávače (Google, Bing) a nie len pre tie fotobankové. Niečo pravdy na tom zrejme bude.

Inak moja univerzálna "vycpávka" na predĺženie popisu je: "placed (isolated) on white (prípadne iná farba) background". A hneď mám aspoň 4 slová navyše. ;)
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod Ravennka » 19. říjen 2015 16:28

Tak to frknu sem...

Jsem slepá, a nebo fakt Bigstock má na zvířata pouze kategorii Animals a v ní 99% patří do Misc?
Ravennka

Příspěvekod PandaWild » 19. říjen 2015 18:08

Co je na tom divného? :lol: Předpokládají, že 50% budou Pets. :-)
PandaWild

Příspěvekod Ravennka » 19. říjen 2015 18:28

Moje fotky ze zoo si to nemyslí :lol:
Ravennka

Příspěvekod ToM » 20. říjen 2015 09:16

Deposit teď zase požaduje minimálně tři slova v Title.
ToM

IP: 178.255.168xx

Reputace: 0

PředchozíDalší

Zpět na Bigstock