Fotky pro redakční použití od klienta

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Fotky pro redakční použití od klienta

Příspěvekod KaK » 12. listopad 2021 13:10

Dobrý den, možná je dotaz úplně z cesty, ale budu ráda za ujasnění, pokud se někdo orientuje v této oblasti.
Pokud mám nějaké fotky od klienta, který mi za jejich pořízení zaplatil (například za focení svatby), mám od něj i souhlas s jejich použitím, ale jen pro své účely prezentace, mohu je nahrát na fotobanku pro redakční použití? Jedná se mi samozřejmě třeba o fotku dortu, prstýnků a další detaily, nikoliv o fotografie hostů nebo novomanželů. Anebo to není možné. Předem moc děkuji. :roll:
Hodnocení: 0
KaK

IP: 62.240.164.1xx

Reputace: 0

Re: Fotky pro redakční použití od klienta

Příspěvekod Chalabala » 12. listopad 2021 14:57

Odpovím vám otázkou. Čí jsou podle vás ty fotky? Vás jako fotografky, nebo toho kdo si vás objednal a celé to platil? Nekoukejte na to jen z pohledu práva.
Chalabala

Reputace: +85

Příspěvekod shalom3 » 12. listopad 2021 15:10

Viděla bych to jako dost rizikové - pro vlastní prezentaci by znamenalo např. na vlastní web, do nějakého PR článku, do sociálních sítí. Na fotobankách jde však už o další prodej, což by zákazník s určitou pravděpodobností mohl zjistit, že se někde taková fotka prodává, a nemusel by s tím být právě spokojen.
shalom3

Reputace: +1125

Příspěvekod Ubu Mbekele » 13. listopad 2021 18:36

Bez váhání bych použil všechno co není jednoznačně identifikovatelné. Běžně "zfotobankuji" i odpadní fotky z různých zakázek. U svatby předem klientům říkám, že to tak může být a za to dostanou výraznou slevu (samozřejmě imaginární). Už jsem takhle dostal souhlas s použitím úplně všeho včetně studiových portrétů.. :D
Ubu Mbekele

IP: 85.163.138.xx

Reputace: 0

Zpět na Diskuse pro nováčky