Zdravím vás jako nováček, který první den po nahrání dvaceti fotek vydělal celých padesát centů
Od té doby samozřejmě už měsíc nic
Chtěl jsem si tu jen tak postěžovat nad mnohdy humoristickými důvody neschválení fotky - chtěl jsem dát na Shutterstock fotku, na které je mimo jiné domeček s nápisem "lékárna". Přestože jsem si pročetl všechna doporučení u nich na webu, minul jsem někde nutnost přeložit cizí texty. Tak se mi fotka vrátila, že je nutné text přeložit do angličtiny a uvést v názvu (je fakt divné, že se nedá dodat jiné vysvětlení, než název), tedy jsem text přeložil a odeslal znovu. Fotka opět neprošla s tím, že je nutné přeložit cizí text na fotce. Tedy jsem to udělal jako pro blbé a napsal ...with pahramcy = lékárna...". No, a fotka opět neprošla s tím, že text názvu neobsahuje pouze angličtinu a současně že chybí překlad cizího textu
Druhá humoristická věc jsou grafitti tagy - chtěl jsem dát dvě fotky, které na sobě mají dohromady asi osm čmáranic (fakt taková ta špína, co se nechává odstraňovat, ne grafitti kresby), které na fotce nejsou v prvním plánu ani vidět. A fotka neschválená, protože nemám schválení autora těch tagů. Zkoušel jsem vysvětlit, že to mají asi špatně popsané ve FAQ, že toto, pokud to tedy není špína, spadá spíš do temporary art (jako příklad mají sochy z písku!) nebo do oblasti jednoduchého umění (jako příklad mají akvarely!), tedy bez nutnosti schválení autorem. Neprošlo - kopírují stále stejné texty ze svých FAQ jako roboti. Se divím, že tam vůbec nějaké fotky uveřejňují, protože prakticky je dneska cokoliv napadnutelné copyrightem
V neposlední řadě - pokud člověk pošle na "support" rozpor, tak sice může dostat za pravdu, ale dotyčný fotograf-hodnotitel, se kterým se dostanete do kontaktu, nemůže fotku přímo schválit, pouze doporučí její nové odeslání. A u Adobe jsem žádnou možnost rozporu dokonce nenašel. Takže taky naprd.
Tak vám přeji dobré světlo a rozumné schvalovatele