Nechut

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: Nechut

Příspěvekod Jarousek » 24. leden 2017 11:55

PandaWild píše:Já to pochopil jako dotaz, zda má smysl prodávat fotky, když někdo prodává kvanta fotek z public domain? Nesmí je takhle prodávat (na fotky "bez copyrightu" nelze uvalit svůj copyright - a to je podmínkou prodeje ve fotobankách). Pokud se na někoho takového narazí, je vhodné na něj upozornit fotobanku. Ovšem jiným případem je, když to takhle nabízí už samotná fotobanka.

Tak pozor je rozdíl mezi cco a public pokud .Znamená to že fotku mohu použít ke komerčním účelům a to i když vytvoříme svoje dílo do kterého vložíme cco.Vzhledem dílo jiného a bez problémů ho mužů prodávat aspoň to mi odpověděla společnost co má cco na starost.Definice říká že se autor vzdává veškerých švech práv.Co se týká fotobank ano mohou mazat ale danému uživateli nehrozí žádnej postih.
Hodnocení: 0
Jarousek

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 24. leden 2017 12:01

Použít ke komerčním účelům a i prodávat (vlastními cestami) je něco jiného než prodej ve fotobankách. Fotobanky mají přísnější pravidla a výslovně zakazují aby součástí obrázku byly obrázky z public domain. Autor při prodeji stvrzuje "vlastním autorská práva k obrázku i ke všem jeho částem". Jedinou výjimkou jsou NASA fotky.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Lenka » 24. leden 2017 12:42

Bananaboy píše:Lenko u callbáb je dôležité zmeniť hovor vo svoj prospech. Začneš sa jej sťažovať ako ťa hnevajú deti, manžel, koľko máš práce a starostí okolo hospodárstva, že ťa trápia ľadvinové kamene a podobne... Čím viac zapojíš fantáziu a čím viac bude tvoje rozprávanie depresívnejšie, tým lepšie. A ver mi, že za pár minút callbaba zloží telefón ako prvá a zvyšok dňa bude mať blbú náladu ona a nie ty. ;)

Někdy dělám i horší věci, ale dnes jsem prostě nebyla komponovaná. Podle čísla jsem si totiž myslela, že je to někdo z širší rodiny - vědět co vím teď, nezvedla bych to, kdybych neměla v sobě dost kafe a chuti se hádat. Babu vzal čert, Jarousek a spol. mi dokonale zvedli náladu. :-D
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod duben » 24. leden 2017 12:57

Lenko ty jsi se pořád nenaučila hrát se s čárkami, je totiž rozdíl napsat:

Babu vzal čert, Jarousek a spol. mi dokonale zvedli náladu.

nebo mnohem lépe

Babu vzal čert Jarousek. A spolecne mi dokonale zvedli náladu.
+PandaWild, +Ravennka Hodnocení: +2
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod Jarousek » 25. leden 2017 08:36

PandaWild píše:Použít ke komerčním účelům a i prodávat (vlastními cestami) je něco jiného než prodej ve fotobankách. Fotobanky mají přísnější pravidla a výslovně zakazují aby součástí obrázku byly obrázky z public domain. Autor při prodeji stvrzuje "vlastním autorská práva k obrázku i ke všem jeho částem". Jedinou výjimkou jsou NASA fotky.

Jenže pokud to někdo nenahlasi banka nemaže.Vzhledem k tomu že cco jsou milióny je velmi pravdepodobne že to uživateli projde zvlášť pokud vynechá velké cco stránky a zaměříme na stránky jednotlivých fotografu
Jarousek

Reputace: 0

Předchozí

Zpět na Diskuse pro nováčky