Photoshop z torentu?

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Photoshop z torentu?

Příspěvekod Patas » 26. květen 2016 21:13

Zdravím, chtěl bych se zeptat... viděl jsem už tady diskuzi, kde se někdo ptal na adobe ilustrator za kolik si to má a kde koupit. Já se chci zeptat jestli fotobance vadí, když mám lightroom a photoshop staženej z torentu nebo ne :D :) Díky za odpověď
Hodnocení: 0
Patas

IP: 213.235.142.xx

Reputace: 0

Re: Photoshop z torentu?

Příspěvekod Ravennka » 26. květen 2016 21:26

Fotobance je to teoreticky jedno. Řešilo se, jestli Adobe to nebude řešit, když teď vlastní Fotolii... a jestli to řeší, netuší asi nikdo - resp. zatím není venku žádná aféra.

Otázkou je, jestli jsi v pohodě s tím postavit svůj business na krádeži :mrgreen:
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod MarekK » 26. květen 2016 21:33

Každý business stojí nějakou investici a každý business je na začátku ztrátový. Riziko průseru je poměrně dost velký, už jen proto, že to budeš stahovat na torrentu. Znal jsem jednoho člověka co kvůli staženému seriálu, který následně sdílel měl nepříjemnou návštěvu pánů v uniformách a skončilo to docela dost mastnou pokutou..

600 měsíčně za ilustrátor není nic co by tě mělo položit.. Radši bych zauvažoval nad koupí starší krabicové verze (pokud ještě jde) než tahat nelegální software..
MarekK

Reputace: +18

Příspěvekod Anika » 27. květen 2016 06:30

Proč krást photoshop, když existuje tolik variant levnějších nebo úplně zdarma, které pro práci pro fotobanky bohatě stačí.
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod Juraj » 27. květen 2016 18:30

Pokiaľ to človeka ešte neživý, a je napr. študent, tak to vela je, tomu verím.
Odpoveď na otázku je: nevieme, že by to fotobankám vadilo, je to len tvoje riziko :)
Väčšinou, keď sa tým človek už začne aj živiť, tak si sw aj tak kúpy :)
Juraj

Reputace: +5

Příspěvekod malycka » 27. květen 2016 18:56

Pokud člověk nechce krást Photoshop a přesto chce tvořit, tak stojí za zvážení vyskoušet Gimp. Poslední verze mě docela překvapily. A navíc je i v češtině. Přeji příjemný den Martin (:-)
odkaz na stažení GIMPU: http://www.gimp.org/downloads/
malycka

IP: 90.176.43.1xx

Příspěvekod Ravennka » 27. květen 2016 19:11

Juraj píše:Pokiaľ to človeka ešte neživý, a je napr. študent, tak to vela je, tomu verím.

Proto jsou studentské verze, které jsou značně levnější ;)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Host » 27. květen 2016 19:47

S kradeným softwarem je to podobné jako se spamováním na SS. Ze začátku to něco nese, ale časem se to může velmi nevyplatit... :|
Host

IP: 193.86.92.1xx

Příspěvekod shalom3 » 27. květen 2016 21:32

Bitmapy dělám sporadicky, ale Gimp mi naprosto vystačí. Existuje na něj mnoho tutoriálů a pokud bych někdy dělala bitmapy ve větší míře, rozhodně stojí za to se jej pořádně naučit.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Kulíšek » 27. květen 2016 22:16

Nemám k tomu témato moc co říct mimo to že balík PS a AI stojí studentovi asi 10tisíc, což je dle mého názoru, hodně, a platit něco měsíčně mně osobně přijde jako hloupost.

Ale mám dotaz, oni to nějak poznají? To je ten obrázek nějak popsaný že se třeba jedná o demo/trial verzi nebo že se s programem manipulovalo?
Kulíšek

Reputace: +10

Další

Zpět na Diskuse pro nováčky