Pozadí fotek

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Pozadí fotek

Příspěvekod Patas » 29. květen 2016 23:02

Chci se zeptat viděl jsem např. u jídel různá pozadí dřevo atd. :) chci se zeptat jak fotíte vy, máte třeba aspoň bilé plátno ? A dají se někde sehnat pozadí zdarma aby mi to fb vzala? :) díky
Hodnocení: 0
Patas
 
IP: 213.235.142.xx

Reputace: 0

Re: Pozadí fotek

Příspěvekod Lenka » 30. květen 2016 07:17

Fotím málo, protože mizernej foťák, nejsou prachy na investice, a Ss mi to nebere kvůli technický kvalitě, nicméně: Pozadí zdarma si musíš najít na smetišti, na půdě nebo v garáži. Bílý hadry používám, ale na "isolated" to nestačí. Lepší je ohebná plastová deska, když prolezeš fotografický diskuze, jsou tady mraky informací ohledně levných vyměnitelných pozadí, improvizovaných i kupovaných levných fotostanů a fotostolů, odkazy, všechno možný ohledně svícení atd. Pokud nemáš ani pár stovek na investice, tak je to problém, protože i denní světlo má své limity. Pokud nejsi ochotný/á trávit hodiny času postprocesem, nebo na to nemáš vhodnej software (free programy taky mají své limity) tak se zaměř spíš na jinej obor než produktovku, protože konkurence je hodně napřed, má špičkový vybavení a nebojí se investovat.

Pomohla ti tato odpověď? :twisted:
+Ravennka Hodnocení: +1
Jsem medvěd.
Uživatelský avatar
Lenka
 
Příspěvky: 4050
Registrován: 11. březen 2014 14:56
Bydliště: Bojov, Čisovice-Bojov, Střední Čechy

Reputace: +206

Re: Pozadí fotek

Příspěvekod Patas » 30. květen 2016 09:44

Lenka píše:Fotím málo, protože mizernej foťák, nejsou prachy na investice, a Ss mi to nebere kvůli technický kvalitě, nicméně: Pozadí zdarma si musíš najít na smetišti, na půdě nebo v garáži. Bílý hadry používám, ale na "isolated" to nestačí. Lepší je ohebná plastová deska, když prolezeš fotografický diskuze, jsou tady mraky informací ohledně levných vyměnitelných pozadí, improvizovaných i kupovaných levných fotostanů a fotostolů, odkazy, všechno možný ohledně svícení atd. Pokud nemáš ani pár stovek na investice, tak je to problém, protože i denní světlo má své limity. Pokud nejsi ochotný/á trávit hodiny času postprocesem, nebo na to nemáš vhodnej software (free programy taky mají své limity) tak se zaměř spíš na jinej obor než produktovku, protože konkurence je hodně napřed, má špičkový vybavení a nebojí se investovat.

Pomohla ti tato odpověď? :twisted:

No jako aji jo :D ale někde jsem víděl že pozadí bylo dřevo, potom zahrada atd. a bylo to na stole potom to bylo na židli atd. :) Jak se to teda fotí? :) Díky
Hodnocení: 0
Patas
 
IP: 89.203.168.2xx

Reputace: 0

Re: Pozadí fotek

Příspěvekod Anika » 30. květen 2016 09:58

Na víc způsobů:)
1. Prostě se to položí v zahradě na židli a tam se to vyfotí.
2. Vyfotí se to ve studiu, vyřízne (izoluje) a namontuje do jiné fotky (vlastní!), která vytvoří požadované pozadí.
3. Vyfotí se to na židli, v pozadí je plakát zahrady. Na to pozor, musí to být vlastní fotka, mít v pozadí cizí fotku se nesmí (na fotobankách). Tohle je pro amatéra asi nejmíň vhodný způsob, ale studia taková pozadí mívají.
+Lenka, +Ravennka Hodnocení: +2
Uživatelský avatar
Anika
 
Příspěvky: 1831
Registrován: 11. červenec 2013 18:40

Reputace: +248

Re: Pozadí fotek

Příspěvekod Host » 30. květen 2016 10:19

Dobrá pozadí - fotostany, pro focení menších předmětů se dají vyrobit ze skládacího koše na prádlo od vietnamců, který obalíte "pauzákem", nebo bílou netkanou látkou na skleníky za pár drobných, také různé plastové kanystry - barely z průsvitného plastu se dají používat i se svícením od sluníčka a odrazných desek. Jen je dobré kvůli následnému vyvážení barev používat referenční tabulku. Chce to zkoušet, hledat na netu a učit se. Mnohdy vám takovéhle "bastlení" dá víc než drahý kurz fotografování.
+Anika, +Ravennka, +sedmicka7a Hodnocení: +3
Host
 
IP: 193.86.92.1xx

Reputace: 0

Re: Pozadí fotek

Příspěvekod MarekK » 30. květen 2016 10:32

Staci si vsimat veci co mas okolo sebe hele, i kuchyne, uklizena muze bejt dobra.

Na balkone mame starej rozbitej stul, viz foto niz, kterej davam proti zdi.
http://www.shutterstock.com/cs/pic-4241 ... VQiQNw-1-2

Nebo jsem si v ikee koupil drevenou desku za stovku, ktera je urcena na roh gauce jako pevnej drzak na piti.

http://www.shutterstock.com/cs/pic-4168 ... QiQNw-1-13

V podstate si staci vsimat bejakejch zajimavejch, drevenejch, peknejch, jinejch textur. Je jedno co je mimo zaber, protoze to nikdo nevidi a ani nevi k cemu to puvodne slouzilo nebo patrilo..:))
+Lenka, +Ravennka Hodnocení: +2
MarekK
 
Příspěvky: 150
Registrován: 22. březen 2016 17:43

Reputace: +18

Re: Pozadí fotek

Příspěvekod duben » 31. květen 2016 08:07

Používá se třeba starý ponk, stará dřevěná deska, nebo se dá koupit samostatné prkno. Nasvícení lze "zadarmo" zlepšit pomocí polystyrenových bílých desek, pauzáku a třeba lampiček co máš doma, nebo využít dení světlo a jen ho odrážet a změkčit. Na polystyren můžeš zkusit dát hodně zmačkaný a pak narovnaný alobal.

Já osobně jídlo pro fotobanky moc nefotím, ale pro svůj web s recepty http://sladkapusa.cz/ fotím většinou na stole (mořený masiv s hezkou dýhou), nebo někdy na podlaze, či kuchyňské lince.

Pro Instagram kde fotím jídlo mobilem https://www.instagram.com/stanislavduben zase využívám pro pozadí talíř, nebo to dám opět na dřevěnou desku stolu, je potřeba přírodní dřevěná deska, žádné dřevěné lamino, protože nemá texturu, láme jinak světlo a je to strašně znát.

Jinak pro zajímavost ty Instagramové fotky jsou kompletne focené a postprocessované v mobilu a teď jsem začal natáčet postup toho postprocessu, možná se to někomu bude hodit https://www.youtube.com/playlist?list=P ... P9Ube8PwtS
+Lenka Hodnocení: +1
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
Uživatelský avatar
duben
 
Příspěvky: 1088
Registrován: 8. duben 2013 13:47

Reputace: +262


Zpět na Diskuse pro nováčky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé

cron