šek

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

šek

Příspěvekod Jiřina » 5. říjen 2016 09:55

Zdravím, mám dotaz. Lze si nechat na fotolii platit šekem? Nikde jsem to tam nenašla, neumím ani slovo anglicky tak to všechno překládám přes překladač :D Nechci si znovu zakládat paypal po tom co mi ho napadl hacker a přišla jsem o všechny peníze a málem i o peníze z účtu ve spořce :( Takže tahle varianta by pro mě byla lepší. Případně ještě dotaz na kterých fotobankách se dá nastavit platba šekem?
Hodnocení: 0
Jiřina

IP: 193.35.102.2xx

Reputace: 0

Re: šek

Příspěvekod PandaWild » 5. říjen 2016 10:00

PayPal je bezpečný, pokud se peníze po příchodu hned odesílají do banky a kreditka se po aktivaci PayPal odstraní (a zvolí se bezpečné dlouhé heslo).
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Miky » 5. říjen 2016 10:30

Sek? To jeste existuje? :D
Jak pise Panda, Paypal je bezpecny, kdyz se s nim umi bezpecne zachazet. ;)
To ja zas cekam kdy pridaji fotobanky platbu v Bitcoinech nebo nejakou vhodnejsi krypto menu. Uz me fakt nebavi platit za transakce a konverzi men. Navic kdyz vim ze existuji funkcni bezpecne technologie, ktere umoznuji provadet transakce bez prostrednika a bez poplatku(nebo s temer nulovym poplatkem). Zakaznici by klidne mohli primo platit za jednotlivou fotku instantne a kontributor by okamzite mohl dostat svoji provizi z kazdeho prodeje(at uz v hodnote $1000 nebo jen $0.1). Uz aby vznikla decentralizovana fotobanka 8-)
Miky

Reputace: +68

Příspěvekod Jiřina » 5. říjen 2016 10:59

Já jsem právě četla tady http://fotobanky.cz/jak-zacit-prodavat-fotky-ilustrace-ve-fotobankach, že to lze i šekem :) no já se toho Paypalu právě bojím už.. Možná jsem si ho zaregistrovala nějak špatně že se mi tohle stalo, ale už k tomu prostě nemám důvěru. Fotolia nabízí ještě platbu Skrillem, to jsem koukala že je něco jako paypal ale aspoň to má asi českou podporu. Nejsem si jistá, jestli je to i pro běžnýho člověka nebo jen pro firmy.. Nejhorší na tom právě je že když člověk neumí anglicky tak je v paypalu ztracenej.. A tím že nemá českou podporu tak se mnou ani nikdo nekomunikoval.. Jako teď to řeší policajti ale předpokládám že nic nevyřeší. No a tím že jsem tam měla zadanou i platební kartu tak se mi snažil někdo vytáhnout peníze ještě ze spořky :(
Jiřina

Příspěvekod Jiřina » 5. říjen 2016 11:01

Ještě jsem koukala že se tam píše o Moneybookers, to mi přijde bezpečnější. To jsem ale také na Fotolii nenašla. Jen Paypall a Skrill
Jiřina

Příspěvekod Host » 5. říjen 2016 11:02

Miky píše:Sek? To jeste existuje? :D
Jak pise Panda, Paypal je bezpecny, kdyz se s nim umi bezpecne zachazet. ;)
To ja zas cekam kdy pridaji fotobanky platbu v Bitcoinech nebo nejakou vhodnejsi krypto menu. Uz me fakt nebavi platit za transakce a konverzi men. Navic kdyz vim ze existuji funkcni bezpecne technologie, ktere umoznuji provadet transakce bez prostrednika a bez poplatku(nebo s temer nulovym poplatkem). Zakaznici by klidne mohli primo platit za jednotlivou fotku instantne a kontributor by okamzite mohl dostat svoji provizi z kazdeho prodeje(at uz v hodnote $1000 nebo jen $0.1). Uz aby vznikla decentralizovana fotobanka 8-)

Krásný sen, který se v případě velkých fotobank asi nesplní... Žábou na prameni bude nejspíš všetečný IRS a další podobné instituce... :|
Host

IP: 193.86.92.1xx

Příspěvekod Host » 5. říjen 2016 11:04

Jiřina píše:Ještě jsem koukala že se tam píše o Moneybookers, to mi přijde bezpečnější. To jsem ale také na Fotolii nenašla. Jen Paypall a Skrill

Skrill je totožný s Moneybookers. Je to starší název.
Host

IP: 193.86.92.1xx

Příspěvekod castyhost » 5. říjen 2016 11:07

Bud se ti nekdo naboural do PC, nebo jsi naletela na podvodny email a na falesne strance zadala prihlasovaci udaje do Paypalu. Policie nic nevyresi.
To same se ti mohlo stat i se Skrillem

Na ovladani paypalu ti staci 10slov a zaklady bezpecneho pouzivani. Plus doporucuju prihlasovat pres overeni mobilem.

Pozadej nekoho zkusenyho at ti na Paypalu udela ucet a nauci s tim delat.
Není lepsí rady
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Příspěvekod Miky » 5. říjen 2016 11:11

Ja nechapu co ti prijde na Paypalu tak nebezpecny. Chodi mi tam penize, klidne je tam nekdy necham lezet i delsi dobu, posilam pres Paypal penize na jine PayPal ucty, platim primo pres Paypal za zbozi na netu a mam tam obcas pridano i nekolik platebnich karet. Pouzivam Paypal uz asi 10 let a nemam pocit nebezpeci.
Miky

Reputace: +68

Příspěvekod Ravennka » 5. říjen 2016 11:21

Paypal je úplně stejný jako jakékoliv jiné internetové bankovnictví... je fakt, že když někdo neumí anglicky, tak je to pro něj obtížné.. na druhou stranu řešit, že mi jde šek a už dlouho nepřichází a teď už jsou to dva měsíce a nepřišel... a teď to zase řešit, že se to někde cestou "ztratilo"...
Ravennka

Reputace: +750

Další

Zpět na Diskuse pro nováčky