Vysoky poplatek za prevod penez

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Vysoky poplatek za prevod penez

Příspěvekod TomasK » 17. září 2019 10:28

Ahoj, mam takovy dotaz ohledne plateb. Pres fotobanky se ke me dostal klient, pro ktereho jsem delal nejakou praci. On mi pak zaslal penize na ucet, ale poplatky jsou sileny (cca 900 Kc). Mate nekdo nejaky tip, jak poplatky minimalizovat? Zkousel jsem si nechat poslat penize na Paypal od jineho klienta, ale tam mi uctovali taky asi 400 Kc. Mozna to je tim, ze jsem si zridil Business ucet, protoze jsem myslel, ze musim mit na fotobanky Business ucet.
Hodnocení: 0
TomasK
 
Příspěvky: 137
Registrován: 12. červenec 2016 07:33

Reputace: +8

Re: Vysoky poplatek za prevod penez

Příspěvekod Návštěvník » 17. září 2019 10:43

V případě BÚ se jedná asi o poplatky za SEPA platby, tedy platby s převodem mezi zeměmi a měnami. Co se Paypal týče, tak tam by se to stávat nemělo (business účet tu nehraje roli, ještě nikdy nám z firemního paypalu takto peníze nestrhávali)

Pohodlné řešení pro mezinárodní převody je https://transferwise.com/
Jedná se o mezinárodní peněženku s převody měn dle tržních kurzů s nízkými poplatky. Je tedy možné přijímat devizy, volně je konvertovat třeba na CZK a poslat na český účet bez poplatku (z českého účtu Transferwise). Tímto se můžete elegantně poplatkům vyhnout.
Hodnocení: 0
Návštěvník
 
IP: 109.183.53.1xx

Reputace: 0

Re: Vysoky poplatek za prevod penez

Příspěvekod TomasK » 17. září 2019 11:27

Bezva, diky moc za informaci! Mrknu na to. V mem prispevku jsem zapomnel uvest, ze se nejedna o platbu SEPA v ramci EU (u te jsem mel poplatky male nebo dokonce zadne), ale platbu z US (IBAN).
Hodnocení: 0
TomasK
 
Příspěvky: 137
Registrován: 12. červenec 2016 07:33

Reputace: +8


Zpět na Diskuse pro nováčky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé