Začátek na fotobankách

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: Začátek na fotobankách

Příspěvekod ivusakzkrabice » 17. leden 2020 06:49

Jirik Rak píše:Ahojte,

začínám nahrávat na fotobanky a samozřejmě tam i slídím a snažím se okukovat, co se prodává a co ne. Na Dreamstime je u fotek počet stažení. U jiných fotobank jsem tento údaj zatím nenašel. Lze nějak např. na Shutteru, AdobeStocku a dalších vidět, kolik se daného snímku prodalo?

Díky za odpověď.

Na šutru je nyní "Top images" tedy řazení podle toho jak se fotka prodává. Jen součástí vzorečku je i výpočet stáří fotky, takže snáz se dostanou do popředí novější výtvory s méně prodeji a starší s více prodeji postupně mizí.

Doporučuji více věnovat čas popisu fotek a věnování se vlastní tvorbě. Sledování druhých je zbytečná ztráta času, myslím si já.
+Jirik Rak Hodnocení: +1
ivusakzkrabice

Reputace: +751

Příspěvekod Jirik Rak » 17. leden 2020 08:00

Děkuji. Mám další dotaz. Nafotil jsem nějaké téma, kde se u stejné kompozice mění pouze přiložený nápis. Můžu nahrát třeba pět, sedm, deset takovýchto "podobných" fotek najednou? Vezmou mi to schvalovači nebo je zde riziko, že řeknou, že je to moc podobné? Díky
Hodnocení: 0
Jirik Rak

Reputace: 0

Příspěvekod Egeris » 17. leden 2020 10:25

Záleží, na jakého schvalovače narazíš. Někteří to vemou vše, jiní vezmou jeden kus a zbytek odmítnou... je to o náhodě a o štěstí :lol:
Egeris

Reputace: +117

Příspěvekod Jirik Rak » 17. leden 2020 10:43

Tos mi moc nepomohl :lol: zkusím to dávkovat po třech :mrgreen:
Jirik Rak

Příspěvekod Host » 17. leden 2020 12:01

Vysledkem bude zablokovane portfolio a zabavena vyplata. Je to v rozporu s pravidly a nedavno tady si tady stezoval jeden kolega, kteremu zasekli velke portfolio videi za mensi prohresek... Spam, kopirovani a kradeni je toliko pro Rusaky a Cinany dobre...
Host

IP: 85.163.114.xx

Příspěvekod ivusakzkrabice » 17. leden 2020 13:45

Podobnost na šutru celkem řeší, rozhodně nenahrávat naráz. Pokud si sou fotky fakt hodně podobné - kompozice, barvy, ostrost, tak je na 70 % vyřadí i když budou v jiné dávce.
ivusakzkrabice

Příspěvekod Jirik Rak » 17. leden 2020 14:59

tak fotky jsou téměř totožné, jen se na nich mění vyskládaný nápis. Příklad: téma finance a varianty s různými nápisy: daně, náklady, pojištění....
Jirik Rak

Příspěvekod ivusakzkrabice » 17. leden 2020 18:57

Jirik Rak píše:tak fotky jsou téměř totožné, jen se na nich mění vyskládaný nápis. Příklad: téma finance a varianty s různými nápisy: daně, náklady, pojištění....

Být tebou, tak to nedělám. Odpověď si najdi zde:
https://www.shutterstock.com/contributo ... tedArticle
ivusakzkrabice

Příspěvekod Jirik Rak » 17. leden 2020 19:53

a to ti za to fakt vylijou portfolio, když to uděláš třeba jednou?
Jirik Rak

Příspěvekod Host » 17. leden 2020 20:40

Jirik Rak píše:a to ti za to fakt vylijou portfolio, když to uděláš třeba jednou?

Fakt, ale největší legrace na tom je, že to třeba udělaj až v době kdy si dotyčný myslí jak má vše vychytané a vydělává slušné peníze. To jsou pak srdcervyvé příběhy - pár jsem jich už slyšel a četl... Bohatě stačí kostlivci, co člověk ve skříni nahromadí mimoděk a nevědomky. Čisté porfolio je základ pokud to myslíte vážně.
Host

IP: 85.163.114.xx

PředchozíDalší

Zpět na Diskuse pro nováčky