základní postup

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: základní postup

Příspěvekod Marsan » 23. prosinec 2016 18:27

PandaWild píše:Při obnovování smazaných souborů jsem měl největší úspěšnost s programem "EaseUS Data Recovery", obnovoval dost kvalitně a uměl vyhledávat co jiné programy nenašly. Jo je šance že se to dá ještě obnovit.

jj i na omylem zformátovaná SD karta ve foťáku vydala hromadu fotek i rok starých :lol:
Hodnocení: 0
Marsan

Reputace: +216

Příspěvekod shalom3 » 23. prosinec 2016 18:30

Samozřejmě, čím dříve, tím lépe, jinak se soubory přepíší jinými daty.
A do budoucna určitě nepodcenit zálohování. Já používám jen takový malý prográmek, Fastcopy. Na externí disk pak pošlu jen rozdílná data. Čas od času vytvořím novou složku pro zálohování a zálohuji do ní, protože tím rozdílovým kopírováním se nakopírují i soubory, které jsem třeba na pracovním disku jen přesunula z jedné složky do jiné. Ale je to nejrychlejší a nakonec, mít soubor duplicitně pořád lepší, než ho nemít vůbec.
+Marsan, +PandaWild Hodnocení: +2
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Fug4s » 23. prosinec 2016 19:58

Díky,
no obnova souborů bylo první co mě napadlo ale jelikož to dělám v práci a nemůžu tam nic instalovat tak to nejde. Jít za vedoucím že bych potřeboval obnovit složku s fotobankami by asi nebylo dobrý :D

PandaWild píše:Stáhnout vektory uměl jen MostPhotos a myslím ještě 123RF. Na DepositPhotos jdou stáhnout jen obrázky, ne vektory.

na 123RF jsem tak zkusím jestli to tam nejde stáhnout, jestli tam vůbec něco budu mít (viz. předchozí koment).

Díky všem za reakce. Říkal jsem si jak to v úterý zazálohuji a už jsem nestihl :( Aspoň udělám něco lepšího, novýho.
Fug4s

Reputace: +40

Příspěvekod shalom3 » 23. prosinec 2016 20:08

Pak je tu ještě možnost, že existuje nějaký recovery program jako portable a tudíž bys ho nemusel instalovat. Jen tak bokem, já pracuji rovnou s externím diskem a na další zálohuji. Celkem se mi to osvědčilo, už jen z toho důvodu, že si nemohu nějaké soubory zapomenout na jiném počítači.
shalom3

Příspěvekod PavelD » 23. prosinec 2016 21:59

PandaWild píše:Exkluzivně na DT je sebevražda. DT sice dřív patřilo mezi jedničky, ale dnes už se stává propadák.

Na SS se musí v titulku uvést, že se jedná o HDR, ale musí to být oprávněné, ke zlepšení kvality fotky. V těchto případech je HDR spíš na škodu a nejspíš tam takové fotky ani neprojdou, jako hodně slabé. Chtělo by to alespoň lepší postprocessing, aby nebyly tak mdlé, ale asi nemají moc šanci.
krajinka.jpg

Ahoj,

díky všem za rady a postřehy a vlastní zkušenosti. Zkusím registraci asi i na SS a uvidíme + nebudu dávat exlusivitu. Je sice pravda, že drtivou většinu mám v HDR, ale uvidíme, co se dá a nedá.

Pavel

PS: jinak všem krásné vánoce a šťastný nový rok
PavelD

Reputace: 0

Příspěvekod Fug4s » 23. prosinec 2016 22:02

shalom3 píše:Pak je tu ještě možnost, že existuje nějaký recovery program jako portable...

náhodou název nevíte? Ale asi najdu někde na Slunečnici nebo tak... díky
Fug4s

Příspěvekod shalom3 » 23. prosinec 2016 22:14

Našla jsem např. toto http://pcworld.cz/downloads/freeware-fr ... bory-44849, ale nevím, jaký máš OS. Jestli máš Win 8/10 nemusí to pod nimi pracovat, ale možná to zkusit spustit v režimu kompatibility.
shalom3

Příspěvekod Fug4s » 25. prosinec 2016 10:18

Děkuji zkusím. OS - Visty a ještě jsem zapomněl že jsem to smazal ze serveru a né z disku. Je tam také možnost obnovit data?
Fug4s

Příspěvekod PandaWild » 25. prosinec 2016 10:27

Tak to asi nepůjde. Ty programy potřebují přistupovat k disku sektorově, což u síťových disků nejde.
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Fug4s » 26. prosinec 2016 11:13

PandaWild píše:Tak to asi nepůjde. Ty programy potřebují přistupovat k disku sektorově, což u síťových disků nejde.

zítra zkusím, uvidím

ještě nevíte někdo co s 123RF jak jsem psal výše. Vše se mi ztratilo.
Fug4s

PředchozíDalší

Zpět na Diskuse pro nováčky