zamrzlý účet

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

zamrzlý účet

Příspěvekod zamrzlý účet » 8. srpen 2016 08:28

Ahoj,
mám takový problém. Mám paypal, tento paypal ( krom příjmu peněz z fb ) jsem také využil pro prodej zboží mimo jakékoliv aukční/prodejní portály.
Kupující zboží obdržel, přibližně po měsíci však zažádal o chargeback s tím, že jsem podvodník, zboží si chce nechat ( tvrdí, že je závadné, což není ) a chce vrátit peníze zpět. Kupující se mnou jednal velmi agresivně. Kupující není z ČR.
Paypal mi zastavil/zamrznul účet a chce mu peníze vrátit zpět...nic jiného pay nezajímá....Jak mám jednat v případě, že se pay staví na stranu kupujícího ? Je to dobrý podvodníček, kterýobdržel zboží v pořáku a po měsíci se ozve s chargebackem...
Proč píšu sem, měnil jsem jinou výplatní metodu na fb...včas...
bohužel dneska mi přišly peníze na starý paypal, kde mi účet zrmazily a já jsem tudíž bez peněz...
Jak byste jednali ? Dá se na fb napsat tuto situaci a žádat je, aby peníze, které mi poslaly na starý pay a já se k nim nedostanu, vytáhly zpět a poslaly mi na novej pay ? Nebo se s nima mám už rozloučit a smířit se s tím, že spravedlnost je slepá...
Hodnocení: 0
zamrzlý účet

IP: 2a00:1028:919a:5262:f0f2:bf76:a4e3:4exx

Reputace: 0

Re: zamrzlý účet

Příspěvekod Lenka » 8. srpen 2016 09:05

Fb to nemá jak vytáhnout zpátky, pokud už peníze odešly. Změnit můžeš jen budoucí platby. Poučení pro tebe - nehromadit na jednom účtu více různých záležitostí (=diverzifikovat riziko). Nedá se nic dělat, život je džungle. Paypal ti nejspíš nepomůže, chrání si vlastní zadek a zřejmě tvůj protivník lépe ovládá jeho komunikační rituály. Teoreticky se můžeš bránit soudně, pokud to umíš. :cry:

Ačkoli teda jestli ten dotyčnej dokázal přesvědčit paypal, aby mu vrátil prachy, možná to fotobanka jako odesilatel dokáže taky, ale nevím, jestli to bude chtít udělat (=jestli na to má šablonu). Za pokus nic nedáš.
+Pedro Hodnocení: +1
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Zpět na Diskuse pro nováčky