Adobe - schvalování obrázků

Re: Adobe - schvalování obrázků

Příspěvekod m.p. » 5. květen 2023 11:51

Adobe je u mne nejvíce nelogická ve schvalování. Vybere většinou tak podivně, že v tom musí být víc než politika....
Hodnocení: 0
m.p.

IP: 185.224.112.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Painter » 5. květen 2023 18:41

PandaWild píše:Ta doba se neustále prodlužuje, jsem na 19 dnech. Myslím ale že selektují, úspěšnější autory schvalují přednostně, a málo zajímavé stále více odsouvají.

A sakra tak to jsem hodně nazajímavej autor - mám tam pár děl ke schválení už přes měsíc. Další ilustrace jsou třeba 19, 26 dní. Už je to nějak moc. Já je podezírám že mi to neschvalují kvůli AI. Pořád na mne vybíhá že mám správně zaškrnout políčko pokud používám AI.
Na IStocku už to došlo tak daleko, že posílám skicu udělanou z ilustrace a navíc tam píšu NO AI. :)
Painter

IP: 178.255.168.xx

Příspěvekod shalom3 » 5. květen 2023 22:10

Ano, doba schvalování je šílená a nejen to, ale nakonec vyhodí to, co se mi zdá nejlepší a to, co stojí za h.., tak schválí.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Egeris » 7. květen 2023 22:14

No na Adobe mají poněkud zvláštní způsob schvalování. Co jsem vypozoroval, tak v první vlně to zkoumá nějaká umělá inteligence (asi den, dva po odeslání), která hodnotí technickou kavlitu snímku (šum, neostrost). A co nevyhodí, to jde podle mě k lidskému schvalovači, na kterého se čeká víc jak týden :lol:
Egeris

Reputace: +117

Příspěvekod Louda » 9. květen 2023 12:04

Egeris píše:No na Adobe mají poněkud zvláštní způsob schvalování. Co jsem vypozoroval, tak v první vlně to zkoumá nějaká umělá inteligence (asi den, dva po odeslání), která hodnotí technickou kavlitu snímku (šum, neostrost). A co nevyhodí, to jde podle mě k lidskému schvalovači, na kterého se čeká víc jak týden :lol:

Též bych se k tomu přikláněl.
před týdnem jsem poslal pár fotek, něco vyhodili záhy a zbytek čeká.
Posílal jsem tam postupně po jednom, po dvou, den po dni, tak uvidím jetli ten lidský schvalovač to bude schvalovat taky den po dni, nebo veme větší várku najednou.
Ale obecně asi platí to, že čím větší je upload, jako víc obrázků najednou, tak je asi i větší šance, že to vykostí víc.
Louda

Reputace: +11

Příspěvekod Paranoic12 » 9. květen 2023 14:52

Mně fotky ještě do minulýho měsíce schvalovali do 3-4 dnů, ale najednou 24 dní a pořád nic. PSal jsem na podporu a toto je výsledek:

Thank you for your email.
We are currently experiencing a very high volume of uploads, so unfortunately, the reviewing of files are taking much longer than usual.

We appreciate your patience with this temporary setback and hope the moderation team will be on track again soon.

The average wait time is up to 60 days for files to be reviewed.
Paranoic12

IP: 178.255.168.1xx

Příspěvekod TomasK » 9. květen 2023 18:33

To je dobre vedet. Take mi vzdy vse schvalili do 2-3 dnu, ale posilam jen par kousku tydne. Ted to cca 9 dnu porad visi.

Jen pro zajimavost, pro vsechny co stve schvalovani na Adobe a jinych fotobankach. Prispivam i na ikonobanky, a jak je vse tak presycene, tak bez mrknuti mi ted zamiti celou sadu 40 ikon. Protoze chteji jen neco noveho a jedinecneho (minuly rok trvalo schvaleni 60 dnu).Zjevne se chteji zbavit prispevovatelu. Pritom ten samy obsah na jine ikonobance dali do prestiznejsi sekce. :)
TomasK

Reputace: +32

Příspěvekod Louda » 9. květen 2023 23:05

Můj soukromý odhad je, že se roztrhl pytel s obrázkama generovanýma AI.
Prostě lidi co nevytáhli paty z baráku co je rok dlouhej, a bez toho udělají fotku kytky nebo veverky těžko, tak najednou můžou dodávat v podstatě cokoliv a stačí jim na to komp s připojením.
Ale i tak by bylo zajímavý vědět, podle čeho vybírají ty lidský schvalovači.
Schválili mně teď asi týden starou veverku a jednu kytku také týden starou a vedle toho tam mám stále na čekačce o den starší obrázky s MR.
Louda

Reputace: +11

Příspěvekod vlastas » 10. květen 2023 08:02

S prodlouženou dobou schvalování na Adobe mám stejnou zkušenost. Také si myslím, že je to enormním nahrávání UI výtvorů.
vlastas

IP: 2a02:768:22b:ac16:ed6c:cf6a:e775:9axx

Příspěvekod PandaWild » 10. květen 2023 08:20

Bohužel k tomu AI tvorba svádí - lze vygenerovat a poslat na fotobanky denně stovky obrázků (a to při pomalé pohodové práci). Jestli tohle dělají ukrajinské velkobanky (což si jsem jistý že dělají), tak se zahlcenosti nedivím. Jediné opatření je že fotobanky AI obrázky zakážou. Stejně se Adobe chystá na vlastní generátory, tak nemá smysl aby přijímala AI obrázky od lidí. Na druhou stranu, ukrajinští autoři mají AI obrázky už hodně propracované a kvalitní, jejich zákazem by fotobanka přišla o zajímavý zdroj.
PandaWild

Reputace: +2006

PředchozíDalší

Zpět na Fotolia