Problém so zip formátom

Problém so zip formátom

Příspěvekod Adela » 12. listopad 2018 17:11

Poradíte mi prosím ako nahrávať na Adobe Stock? Nerozumiem prečo vyžadujú artbord v takom vysokom rozlíšení 15MP, z čoho je potom problém vygenerovať jpg. Podrilo sa mi nahrať samostné .eps (čo však nemá pekné farby vzhľadom na rgb model) a tiež samostatné jpg. Avšak keď ich spolu zazipujem nechce mi to zobrať, vraj je neplatný súbor.
Hodnocení: 0
Adela
 
Příspěvky: 27
Registrován: 28. listopad 2014 14:42

Reputace: 0

Re: Problém so zip formátom

Příspěvekod Bananaboy » 12. listopad 2018 17:26

Vyexportované JPG má mať minimálne 15 MPx a nie artboard v EPS súbore.
Hodnocení: 0
Adobe Illustrator CS5 | NIKON CoolPix P510
Uživatelský avatar
Bananaboy
 
Příspěvky: 3041
Registrován: 8. duben 2013 19:18
Bydliště: Slovensko

Reputace: +806

Re: Problém so zip formátom

Příspěvekod Adela » 12. listopad 2018 17:31

Samostatne mi ich zoberie, avšak spolu v zip formáte ich nechce zobrať. Neviem kde je problém.
Hodnocení: 0
Adela
 
Příspěvky: 27
Registrován: 28. listopad 2014 14:42

Reputace: 0

Re: Problém so zip formátom

Příspěvekod Návštěvník » 12. listopad 2018 17:47

Oba dva soubory (eps+jpg) musí mít shodné názvy ve výsledném zip souboru.
Hodnocení: 0
Návštěvník
 
IP: 185.67.188xx

Reputace: 0

Re: Problém so zip formátom

Příspěvekod Adela » 12. listopad 2018 18:18

Bananaboy píše:Vyexportované JPG má mať minimálne 15 MPx a nie artboard v EPS súbore.


Ked pošlem menší artboard napíšu mi toto.
4.jpg
4.jpg (42.16 KiB) Zobrazeno 322 krát

Keď zväčším artboard tak to zoberú.
Hodnocení: 0
Adela
 
Příspěvky: 27
Registrován: 28. listopad 2014 14:42

Reputace: 0

Re: Problém so zip formátom

Příspěvekod Anika » 12. listopad 2018 19:19

Adela píše:
Bananaboy píše:Vyexportované JPG má mať minimálne 15 MPx a nie artboard v EPS súbore.


Ked pošlem menší artboard napíšu mi toto.
4.jpg

Keď zväčším artboard tak to zoberú.



Koukám do jejich tutoriálů a vypadá to, že opravdu AS vyžaduje na rozdíl od fotolie artboard vektoru minimálně 15 Mpx.
Tady to je, bod č. 2.
https://helpx.adobe.com/stock/how-to/su ... r-art.html

To znamená extra .eps soubor pro AS a další pro šutr a jiné fb :shock:

Doplnění:
Podle odpovědi na microstockgroup fóru by se ten rozměr měl týkat jen uploadu samotných eps, v zipu by na velikosti vektoru nemělo záležet.
http://www.microstockgroup.com/fotolia- ... ors-32518/ - odpověď #9
+Baldion, +PandaWild Hodnocení: +2
Uživatelský avatar
Anika
 
Příspěvky: 1764
Registrován: 11. červenec 2013 18:40

Reputace: +293

Re: Problém so zip formátom

Příspěvekod admin » 13. listopad 2018 08:46

Co vím, tak i fotolie vyžadovala velikost JPG NAHLEDU minimalně 15 MPx - občas mi něco nevzali a až zpětně jsem zjistil, že JPG je o něco menší. Takže zkus jen vygenerovat větší JPG.
Hodnocení: 0
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
Uživatelský avatar
admin
Site Admin
 
Příspěvky: 1592
Registrován: 3. duben 2013 09:17

Reputace: +464

Re: Problém so zip formátom

Příspěvekod shalom3 » 13. listopad 2018 11:55

Doporučila bych použít Stocksubmitter - pro uploady je zdarma. Umí pro jednotlivé fb upozornit na chyby. Kde jsou postřeba zipy, tam si je nadělá sám. Chyby kontroluje dost sofistikovaně, nedávno mi dokonce nepustil obrázek na Shutter, protože odhalil, že tam je nenakřivkované písmo.
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
shalom3
 
Příspěvky: 2954
Registrován: 1. březen 2014 22:50

Reputace: +630

Re: Problém so zip formátom

Příspěvekod Adela » 13. listopad 2018 15:17

Už som porozumela aj nahrala:) AS naozaj vyžaduje artboard .eps minimálna 15 Mpx, ale len pri samotnom nahrávaní. Jpg si vygeneruje sám. Pri nahrávaní cez ftp zoberie zip s artboardom v akejkolvek velkosti, len jpg musi mat min 15 Mpx.
Hodnocení: 0
Adela
 
Příspěvky: 27
Registrován: 28. listopad 2014 14:42

Reputace: 0

Re: Problém so zip formátom

Příspěvekod admin » 13. listopad 2018 15:44

Adela píše:Už som porozumela aj nahrala:) AS naozaj vyžaduje artboard .eps minimálna 15 Mpx, ale len pri samotnom nahrávaní. Jpg si vygeneruje sám. Pri nahrávaní cez ftp zoberie zip s artboardom v akejkolvek velkosti, len jpg musi mat min 15 Mpx.


Ufff, až jsem se lekl, že zase něco změnili :)
Hodnocení: 0
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
Uživatelský avatar
admin
Site Admin
 
Příspěvky: 1592
Registrován: 3. duben 2013 09:17

Reputace: +464

Další

Zpět na Fotolia