Vstupní test

Re: Vstupní test

Příspěvekod venca » 8. prosinec 2014 18:04

Lenka, a přesně o tom je dnes byznys :twisted:
Hodnocení: 0
venca

Reputace: 0

Příspěvekod erm » 8. prosinec 2014 18:26

Chtěl bych se zeptat, je někde v pravidlech zakázané posílat video ze zoo? Já jsem nic takového nenašel, ale když jsem takové video poslal na vstupní test, odmítli mi to s tím, že video ze zoo nebo akvária není dovoleno pro royal free kolekci. Ale tento zákaz jsem v pravidlech na istocku nikde nenašel. Nevíte jak to je s takovým videem?
Jinak ve videu jsou jen zvířata a příroda (žádná architektura, reklama, budovy, sochy, .... nic co by mohlo připomínat, že to někdo vytvořil).
erm

IP: 89.177.41.xx

Příspěvekod venca » 8. prosinec 2014 18:41

Jedině jestli bys nemusel mít smlouvu s modelem (se zvířatama) když je má ta zoo ve vlastnictví :D jinak nevim :D
venca

Příspěvekod Lenka » 8. prosinec 2014 19:08

Možná to berou tak (podle kanadskýho práva) že ZOO je soukromá soustava budov a ohrad a tudíž focení na soukromým pozemku podléhá PR. V tom poučení před vstupním kvízem něco takovýho je. Možná potřebuješ lejstro od ZOO, že souhlasej s komerčním focením. Souhlasej? Co myslíš? A nebo to berou tak, že komerčně fotit si tam můžou buď oni sami na sebepropagaci, nebo za mastný prachy někdo, kdo si to na půl dne pronajme a udělá tam film o zvířátkách? Já bych tipovala to poslední, něčím ty medvědy přece krmit musej... :roll:
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod Lenka » 8. prosinec 2014 19:10

Pando, jak rychle ti schvalujou průběžně nahrávaný fotky? Den, tejden, měsíc? Jestli má ještě smysl hrotit zbytky vánoc a novoročenky, nebo začít rovnou s dnem nezávislosti... :lol:

A ještě dotaz na to keywordování: teď jsem zadala do Istocku "valentine heart metal" abych věděla, jestli má smysl nahrávat kombinovaný textury, než mi prolezou vektory, a na první stránce mi vypadlo tohle:

http://www.istockphoto.com/photo/tic-ta ... st=c50dfac

Z tohoto pohledu je popis čehokoli "cute lovely image of unusual angle" celkem v pořádku.... :twisted:
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod PandaWild » 8. prosinec 2014 19:40

Vánoce už nestihneš, schvalování je tak 2-3 týdny.

Ke vstupním testům - pozor na plýtvání pokusy, tady se čekací doba prodlužuje, v posloupnosti něco jako 3 dny, týden, 2 týdny, měsíc, rok. Rok čekat na další pokus je dost nepříjemné, takže to raději brát pečlivě.

Keywordy - jak který hodnotitel, ale často s oblibou dělají že skoro všechna slova vyhážou jako nepodstatná a nechají třeba jen 5.
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod shalom3 » 8. prosinec 2014 19:57

PandaWild píše:To je na sobě nezávislé. Zkus teď současně i jpg, jistě to budeš mít jak využít na nevektory.

Chápu to dobře - když chci nahrávat do Istocku jpg ilustrace, tak musím udělat vstupní test na fotky? A pak tam můžu místo fotek jako ukázkové soubory nahrát ilustrace v jpg?
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod sedmicka7a » 8. prosinec 2014 20:04

Mně se zdá, že mi zeditovali i popisky, u většiny jsem totiž měla:
"People say:"
A zůstalo mi to jen u pár, třeba tady:
http://www.istockphoto.com/photo/fracta ... st=6853955
http://www.megapixel.cz/foto/106527
http://www.shutterstock.com/gallery-2703055p1.html
sedmicka7a

Reputace: +48

Příspěvekod PandaWild » 8. prosinec 2014 20:08

shalom3 ano, říkají fotky, ale myslí tím všechno co je jpg a není to vektor. Je jedno zda jpg fotka nebo jpg ilustrace, fotkami označují všechny jpg a ilustracemi eps.
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Lenka » 8. prosinec 2014 20:11

sedmicka7a píše:Mně se zdá, že mi zeditovali i popisky, u většiny jsem totiž měla:
"People say:"
A zůstalo mi to jen u pár, třeba tady:
http://www.istockphoto.com/photo/fracta ... st=6853955

asi začnu u některejch věcí používat frázi: People say: its crazy - a nemusím řešit složitý popisování v řeči, který nerozumím :-D
Jsem medvěd.
Lenka

PředchozíDalší

Zpět na iStock