Alamy RF vs RM

Fotobanky, které prodávají obrázky s licencí RM (například Alamy)

Re: Alamy RF vs RM

Příspěvekod Hamin » 21. leden 2017 11:38

patrikslezak píše:Pro Noldo, na shutterstocku mám přes 2200 fotek a pravidelně mi generuje zisk 18 dolarů měsíčně.
Pro Hamin, nevím, zda by za jednu moji fotku dal někdo 70 nebo 150 dolarů, navíc, proč by to dělal, když ji na microstock bance pořídí mnohem levněji, leda by se mu ji nechtělo googlit a hledat ji na microstock bance :)


Vím o čem mluvím. Fotky, které se za tuto cenu prodávají na ALAMY, se běžně prodávají jinde za pár centů .. :)
Hodnocení: 0
Nikon D7100, Sigma 17-55 f2.8 OS HSM, Sigma APO EX DG 70-200 f2.8 MACRO II, AF-S Nikkor 35mm f1.8, Nikkor AF D Micro 60mm f2.8, Flash SB-700, Softbox 60x60 for SB flash
Hamin
 
Příspěvky: 633
Registrován: 10. duben 2013 12:22

Reputace: +77

Re: Alamy RF vs RM

Příspěvekod shalom3 » 21. leden 2017 11:58

A jak to je s DPH? Dívala jsem se na jejich kontakty, jsou ve všech možných zemích, ale přijde mi, jako kdyby centrum bylo v Británii.
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
shalom3
 
Příspěvky: 2624
Registrován: 1. březen 2014 22:50

Reputace: +569

Re: Alamy RF vs RM

Příspěvekod patrikslezak » 21. leden 2017 20:09

Centrum Alamy je ve Velké Británii, ale po brexitu doufám, že se možná zákony změní a bude se nahlížet na Alamy jako na fotobanku, která nemá sídlo v EU.
Hodnocení: 0
patrikslezak
 
Příspěvky: 93
Registrován: 20. leden 2015 20:53

Reputace: +11

Re: Alamy RF vs RM

Příspěvekod shalom3 » 21. leden 2017 20:48

Také podobně kalkuluji, ale může to být ještě dlouhý proces. Ale do nějakého kejklování a párání se v dalších předpisech kvůli DPH se mi rozhodně nechce.
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
shalom3
 
Příspěvky: 2624
Registrován: 1. březen 2014 22:50

Reputace: +569

Re: Alamy RF vs RM

Příspěvekod Hamin » 30. leden 2017 09:31

honza286 píše:Pokud nahraješ danou fotku kromě Alamy i na mikrofotobanky, které neumožňují v principu RM licence, tak je musíš i na Alamy nahrát jako RF. Výjimkou jsou pouze editorial fotky (ty jsou na Alamy automaticky RM a v restrictions - usage vybereš editorial). Pro lepší pochopení - RM licence garantuje prodávajícímu v podstatě exkluzivitu pro jim zvolené období a způsob použití.


Tak jsem se na to koukal, jak nahrát fotky na ALAMY v RM-Editorial use only. Ale trošku nerozumím, co mám v restriction vybrat. Četl jsem podporu a v restriction, se vlastně zaškrtává to, co NEdovoluješ zákazníkovi s tvou fotkou a použitím. Takže vlastně tam není nikde tlačítko "Use only for editorial.." jako na jiných mikrofotobankách. V podpoře jsem to pochopil tak, že pro dovolení použití fotky jako editorial only, musím v restriction v roletce USAGE zakázat vše kromě EDITORIAL. Takže by to u dané fotky mělo vypadat takto ? Viz přiložený screen...

Našel jsem ale v jiných diskuzích, že někdo třeba v restriction nic neřeší a do Description fotky napíše " EDITORIAL USE ONLY a pak je na zákazníkovi, když vidí, že daná fotka nemá ani PR a ani MR a je v licenci RM, aby fotku použil správně jak má.

Jinak fotky, které se mi válely na disku a mám je jinde na mikru v RF-EDITORIAL, bych rád použil i na ALAMY v RM-EDITORIAL ONLY, ale trošku nevím jak na to, aby to bylo vše správně ...
Přílohy
RM-EDITORIAL use only.jpg
RM-EDITORIAL use only.jpg (60.57 KiB) Zobrazeno 1270 krát
Hodnocení: 0
Nikon D7100, Sigma 17-55 f2.8 OS HSM, Sigma APO EX DG 70-200 f2.8 MACRO II, AF-S Nikkor 35mm f1.8, Nikkor AF D Micro 60mm f2.8, Flash SB-700, Softbox 60x60 for SB flash
Hamin
 
Příspěvky: 633
Registrován: 10. duben 2013 12:22

Reputace: +77

Re: Alamy RF vs RM

Příspěvekod patrikslezak » 30. leden 2017 13:42

Můj dřívější příspěvek
Příspěvekod patrikslezak » 5. září 2016 17:09

napsal jsem dotaz na podporu u Alamy a přišla mi tato odpověď
Hi Patrik

We say that the licenses for your images should be the same across all sites but in this case it shouldn’t cause you any problems so don’t worry too much about it.

In a couple of months’ time we are bringing out new contributor tools where you will be able to license your images as RF editorial like you do on Shutterstock. So until then you can leave your images as RM and then change them to RF editorial when we bring out the new tools.

Hope this helps.

Thanks a lot,
Shelley
Hodnocení: 0
patrikslezak
 
Příspěvky: 93
Registrován: 20. leden 2015 20:53

Reputace: +11

Re: Alamy RF vs RM

Příspěvekod patrikslezak » 30. leden 2017 14:03

Když jsem se přihlásil na Alamy, tak už mi naběhl ten jejich nový systém, takže dle předchozího dopisu z podpory, měním své editorial fotografie na licenci Ryalty free, a v té záložce optional, zatrhávám Sell for editorial only.
Před tím jsem měl všechny editorial fotky v licenci v Rights managed.
Přílohy
alamy.jpg
alamy.jpg (234.03 KiB) Zobrazeno 1239 krát
Hodnocení: 0
patrikslezak
 
Příspěvky: 93
Registrován: 20. leden 2015 20:53

Reputace: +11

Re: Alamy RF vs RM

Příspěvekod Hamin » 30. leden 2017 14:06

Aha, ok dík :)

Takže chápu dobře odpověď tak, že prostě fotky, které mám např. na SS v RF-EDITORIAL, nahraju na ALAMY a budu nabízet v RM bez dalšího nastavení restrikcí ? A až zprovozní nový systém pro nahrávání fotek, tak to tam jen zpětně zaškrtám jako only for Editorial using ?
Hodnocení: 0
Nikon D7100, Sigma 17-55 f2.8 OS HSM, Sigma APO EX DG 70-200 f2.8 MACRO II, AF-S Nikkor 35mm f1.8, Nikkor AF D Micro 60mm f2.8, Flash SB-700, Softbox 60x60 for SB flash
Hamin
 
Příspěvky: 633
Registrován: 10. duben 2013 12:22

Reputace: +77

Re: Alamy RF vs RM

Příspěvekod patrikslezak » 30. leden 2017 14:40

Hamin, zaškrtneš ale musíš změnit licenci té fotky z RM na RF ( change them to RF editorial when we bring out the new tools.)
Protože když fotku necháš v licenci RM, tak to nejde zaškrtnout na sell for editorial only
Hodnocení: 0
patrikslezak
 
Příspěvky: 93
Registrován: 20. leden 2015 20:53

Reputace: +11

Re: Alamy RF vs RM

Příspěvekod Hamin » 30. leden 2017 14:53

patrikslezak píše:Hamin, zaškrtneš ale musíš změnit licenci té fotky z RM na RF ( change them to RF editorial when we bring out the new tools.)


OK. Ale to lze až v novém systému nahrávání fotek. Já mám pořád ten starý a tam když dám, že nemám ani PR a ani MR, se zaškrtne automaticky RM a změnit to nelze..
Takže platí to, jak jsem psal výše, že tyto fotky dám ve starém systému jako RM bez dalších restrikcí a pak je v novém systému, až mi najede, změním na RF-EDITORIAL ??
Hodnocení: 0
Nikon D7100, Sigma 17-55 f2.8 OS HSM, Sigma APO EX DG 70-200 f2.8 MACRO II, AF-S Nikkor 35mm f1.8, Nikkor AF D Micro 60mm f2.8, Flash SB-700, Softbox 60x60 for SB flash
Hamin
 
Příspěvky: 633
Registrován: 10. duben 2013 12:22

Reputace: +77

PředchozíDalší

Zpět na Macrostock fotobanky