honza286 píše:Pokud nahraješ danou fotku kromě Alamy i na mikrofotobanky, které neumožňují v principu RM licence, tak je musíš i na Alamy nahrát jako RF. Výjimkou jsou pouze editorial fotky (ty jsou na Alamy automaticky RM a v restrictions - usage vybereš editorial). Pro lepší pochopení - RM licence garantuje prodávajícímu v podstatě exkluzivitu pro jim zvolené období a způsob použití.
Tak jsem se na to koukal, jak nahrát fotky na ALAMY v RM-Editorial use only. Ale trošku nerozumím, co mám v restriction vybrat. Četl jsem podporu a v restriction, se vlastně zaškrtává to, co NEdovoluješ zákazníkovi s tvou fotkou a použitím. Takže vlastně tam není nikde tlačítko "Use only for editorial.." jako na jiných mikrofotobankách. V podpoře jsem to pochopil tak, že pro dovolení použití fotky jako editorial only, musím v restriction v roletce USAGE zakázat vše kromě EDITORIAL. Takže by to u dané fotky mělo vypadat takto ? Viz přiložený screen...
Našel jsem ale v jiných diskuzích, že někdo třeba v restriction nic neřeší a do Description fotky napíše " EDITORIAL USE ONLY a pak je na zákazníkovi, když vidí, že daná fotka nemá ani PR a ani MR a je v licenci RM, aby fotku použil správně jak má.
Jinak fotky, které se mi válely na disku a mám je jinde na mikru v RF-EDITORIAL, bych rád použil i na ALAMY v RM-EDITORIAL ONLY, ale trošku nevím jak na to, aby to bylo vše správně ...
Nikon D7100, Sigma 17-55 f2.8 OS HSM, Sigma APO EX DG 70-200 f2.8 MACRO II, AF-S Nikkor 35mm f1.8, Nikkor AF D Micro 60mm f2.8, Flash SB-700, Softbox 60x60 for SB flash