Getty Images

Fotobanky, které prodávají obrázky s licencí RM (například Alamy)

Getty Images

Příspěvekod weyo » 27. duben 2024 19:56

Ako sa hovorí: Na fotobankách dobre už bolo, si pamätáme viacerí. No ked sa krivka začala lámať rozhodol som sa konať, no nie tak, že budem makať o 100 percent viac, to by som zošalel, ale bolo treba zmeniť stratégiu a zatial funguje dobre. Zaregistroval som sa na Getty, prešiel som schválením a teraz je to moja TOP fotobanka. Len tak na porovnanie. Mám na Getty zhruba 3600 fotiek a na Shutri Adobe a ostatných po niečo cez 21.000 fotiek. A minulý marec som dosiahol na Getty Top medzi fotobankami. System nie je jednoduchý, ale šikovní to zvládnu. Preto to píšem, lebo možno niektorí strácajú nádej, ale toto môže byť cesta späť.
Přílohy
Breakdown.JPG
Breakdown.JPG (196.75 KiB) Zobrazeno 1403 krát
+zdenat5 Hodnocení: +1
weyo

Reputace: +122

Re: Getty Images

Příspěvekod Painter » 28. duben 2024 06:10

Nahrávám na iStock a tím pádem najdu své fotky i na Getty. Má tedy smysl registrovat se tam znova?
Hodnocení: 0
Painter

IP: 178.255.168.xx

Reputace: 0

Příspěvekod weyo » 28. duben 2024 06:59

Painter píše:Nahrávám na iStock a tím pádem najdu své fotky i na Getty. Má tedy smysl registrovat se tam znova?

Ak si na Istocku excluzivny, tak potom máš aj ceny ktoré sú na Getty. Ale pokial si neexcluzívny tie ceny nemáš, dokonca si myslím, že tie fotky ktore máš na Getty sa nedaju tam kupiť.

Myslím to takto:

https://www.istockphoto.com/photo/busin ... -569650217

https://www.gettyimages.com/detail/phot ... 2148510543

Ale ak si registrovaný ako excluzívny na Getty tak máš tieto ceny:
https://www.gettyimages.com/detail/phot ... popup=true
weyo

Příspěvekod Painter » 28. duben 2024 07:13

Aha, díky. Jestli jsem to dobře pochopil, tak se musím registrovat přes appku. Navíc mám v portfoliu fotky, vektory, videa, ilustrace, fraktály... Dá se tam nahrávat vše? Případně co poslat na první schválení, co se nejvíc prodává? Můžu pak nahrávat něco jiného (třeba ilustrace když schválení proběhne na fotkách)?
Painter

Příspěvekod weyo » 28. duben 2024 07:29

Painter píše:Aha, díky. Jestli jsem to dobře pochopil, tak se musím registrovat přes appku. Navíc mám v portfoliu fotky, vektory, videa, ilustrace, fraktály... Dá se tam nahrávat vše? Případně co poslat na první schválení, co se nejvíc prodává? Můžu pak nahrávat něco jiného (třeba ilustrace když schválení proběhne na fotkách)?

Kedže nerobím ilustrácie, neviem, ale majú ich tam. Rozhodne tam treba po schválení nahravať iný obsah ako máš na bežných fotobankách, lebo oni garantujú svojim klientom, že inde ich fotky nekupia. Ja ked fotím napr. tému pizza, tak urobím dve pizze rozdielne, a pomením rekvizity, alebo ak fotim osobu, tak ju prezlečiem a mám aj na microstock aj na Getty.
weyo

Příspěvekod Painter » 28. duben 2024 07:40

musím tedy být exclusive? Myslel jsem že tam nacpu co mám všude jinde
Painter

Příspěvekod weyo » 28. duben 2024 07:46

Painter píše:musím tedy být exclusive? Myslel jsem že tam nacpu co mám všude jinde

Samozrejme, tam iný system nie je, len excluzivita. Ciže treba robit nové veci.
Přílohy
Exclusive.JPG
Exclusive.JPG (104.08 KiB) Zobrazeno 1348 krát
weyo

Příspěvekod Sagi » 29. duben 2024 10:51

Ahoj, ještě jsem se chtěla zeptat, zda na první shcválení / přijetí mohu nahrát i starší fotky, které mám jinde na microstocku, nebo i ty musí být exkluzivní (samozřejmě po případném přijetí bych nahrávala jen fotky focené speciálně pro Getty). Díky moc!
Sagi

Reputace: +36

Příspěvekod weyo » 29. duben 2024 20:00

Sagi píše:Ahoj, ještě jsem se chtěla zeptat, zda na první shcválení / přijetí mohu nahrát i starší fotky, které mám jinde na microstocku, nebo i ty musí být exkluzivní (samozřejmě po případném přijetí bych nahrávala jen fotky focené speciálně pro Getty). Díky moc!

Getty Images je výhradne excluzívna fotobanka, takže všetko čo tam uploadneš musí byť urobené len pre nich. Nie je akceptované, ani rozdelením serie na dve rozdielne tipy agentúr. Getty Images treba tak brať, že všetko treba fotit nanovo, pokiaľ už máš portfoliá na iních fotobankách, tak tie treba nechat pracvoat tam a na Getty treba robit samostatný obsah v opačnom prípade Ti zrušia konto. V úvode príspevku som písal, že je to náročné a silní jedinci to zvládnu.
weyo

Příspěvekod Sagi » 29. duben 2024 21:04

Díky moc za info! ;)
+weyo Hodnocení: +1
Sagi

Reputace: +36

Další

Zpět na Macrostock fotobanky