Právě je 17. červen 2026 22:05

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

123RF "behind business"

Už se tu poměrně často propírá, jak to je jednáním fotobank vůči přispěvatelúm a vůči zákazníkům. Přidám teď také zkušenost se 123RF.

V rozporu s plánem odměn 123RF mně připsala několikacentový příspěvek, tedy dá se říci, že hluboko pod nejminimovatějším minimem podle tabulky odměn.
Pro pořádek jsem se rozhodl prozkoumat o co jde, jestli to je nějaký bug, něco výjmečně jednorázového nebo nový inovativní přístup.
Poslal jsem několik emailů na všechny možné kontakty, co jsem ...
Read more : 123RF "behind business" | Zobrazení : 5061 | Odpovědi : 0 | Fórum : 123rf

predajnosť súborov

Zdravím všetkých, ktorý to zo shuttestockom ešte nevzdali.
Moja otázka je: dá sa rýchlo zistiť koľko sa presne predalo z nejakého novšieho súboru, ktorý som nahodil na predaj povedzme pred polrokom?
Viem že si môžem pozrieť celkovú predajnosť zoradenú od najlepších po najslabšie. Tam sú presné predaje, ale nájsť v tom veľkom množstve konkrétny súbor trvá strašne dlho. Nedá sa to nejako rýchlejšie?
Read more : predajnosť súborov | Zobrazení : 3384 | Odpovědi : 1 | Fórum : Shutterstock

Yuri is back ;)

Ze by zmena taktiky? Yuri Arcurs se po x letech kdy mel byt vyhradne na iStocku a tak trochu jeste s u sebe na peopleimages.com vraci do Dreamstime... :D

https://www.dreamstime.com/peopleimages_info
Read more : Yuri is back ;) | Zobrazení : 5829 | Odpovědi : 3 | Fórum : Dreamstime

Pexels a Pixabay

Nevie niekto z vás na akom princípe fungujú fotobanky Pexels a Pixabay? Fotky aj videá ponúkajú zdarma aj na komerčné účely a nie je potrebné uviesť zdroj. Čo tých ľudí vedie k tomu, že tam nahrávajú?
Read more : Pexels a Pixabay | Zobrazení : 14665 | Odpovědi : 19 | Fórum : Ostatní microstock fotobanky

Media Drum Limiterd

Ahoj, oslovila někoho tahle firma? Má někdo zkušenost? Nenašla jsem nic ani na zahraničních fórech s výjimkou Wetpixel, kde je nepochválili. Prezentují se jako anglická press agency, v anglickém rejstříku firem figurují, nejsou plátci DPH, vypadají jako firma o 2 lidech, takže asi mrňaví. Návrh smlouvy co celkem je nicneříkající.
Read more : Media Drum Limiterd | Zobrazení : 3211 | Odpovědi : 0 | Fórum : Nefotobanky - přímý prodej

Getty Images/iStock + CANVA

Původně jsem chtěl dát do nadpisu něco teatrálního, třeba "World of microstock, where are we fck... going?!

Býval jsem kontributorem iStock/Getty Images.
Po zralé úvaze jsem se rozhodl, že členství v tomto „klubu“ ukončím.
Důvodem byly především neuvěřitelně nízké „výdělky“ z prodeje každé fotografie.
Moje náklady na jednu fotografii byly řádově i v desítkách dolarů, ale „commissions“ které Getty posílala byly zhusta doslova pár centů.

V polovině roku 2020 jsem Getty Images oznámil ukončení činnosti. ...
Read more : Getty Images/iStock + CANVA | Zobrazení : 7983 | Odpovědi : 9 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Referenční foto; Smlouva s majitelem objektu

Zdravím,

prosím o radu zkušenější přispěvatele. U vícero FB jsem narazil na problém u schvalování, u Shutterstocku jsem na toto narazil nejčastěji. Požadují „smlouvu s majitelem objektu“ a referenční obrázky/fotky. Smlouva s majitelem objektu zní zvláštně, když se jedná o jednoduché ručně malované obrázky zpracované do PC a dále zpracované do výsledných ilustrací. Toto chápu, že se jedná prostě o „formulář, který slouží pro více účelů“. Trochu tápu, zda mám tento formulář opravdu vyplnit „sám ...
Read more : Referenční foto; Smlouva s majitelem objektu | Zobrazení : 4845 | Odpovědi : 5 | Fórum : Shutterstock

Referenční foto; Smlouva s majitelem objektu

Zdravím,

prosím o radu zkušenější přispěvatele. U vícero FB jsem narazil na problém u schvalování. Požadují „smlouvu s majitelem objektu“ a referenční obrázky/fotky. Smlouva s majitelem objektu zní zvláštně, když se jedná o jednoduché ručně malované obrázky zpracované do PC a dále zpracované do výsledných ilustrací. Toto chápu, že se jedná prostě o „formulář, který slouží pro více účelů“. Trochu tápu, zda mám tento formulář opravdu vyplnit „sám se sebou“. Neexistuje nějaká možnost, kde jen ...
Read more : Referenční foto; Smlouva s majitelem objektu | Zobrazení : 4092 | Odpovědi : 1 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Upload vektorů

Jdou vám nahrávat vektory na Shutterstock? Mě to od ledna nějak blbne - nahraju eps, ale pak se to v dalším kroku už vůbec nezobrazí :( Teda chvíli se to tváří, že zpracování nahraných souborů trvá výjimečně trochu déle, ale po deseti minutách, když dám refresh, tak po nich nenajdu ani pixel.
Read more : Upload vektorů | Zobrazení : 9815 | Odpovědi : 15 | Fórum : Shutterstock

Formulář pro commercial licence/royalty free

Nemá tady někdo na fóru odkaz na licenci - commercial license? Podařilo se mně prodat fotku mimo fotobanku. Fotka je na fotobance jako editorial, zákazník chce tedy plná práva. A sháním formulář k úplnému uspokojení práv.
Read more : Formulář pro commercial licence/royalty free | Zobrazení : 4678 | Odpovědi : 1 | Fórum : Kde a jak nakupovat

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48566 • Celkem témat 1301 • Celkem členů 817