zipit.bat

Ať už to jsou služby pro hromadný upload, nastavování IPTC nebo generování seznamu klíčových slov

zipit.bat

Příspěvekod garribinder » 5. červen 2023 08:07

Dobrý den,
zase to zkouším na fotobankách, používal jsem zipit.bat na spárování a zazipování ai + jpg souborů.
zipit. bat jsem v počítači našel, ale nefunguje mi. Asi jsem zapomněl jak se správně používá.
Můžete mi někdo poradit, poslat odkaz, atd? Dělat to ručně je trochu vopruz.
Díky za případné odpovědi.
Hodnocení: 0
garribinder

Reputace: +1

Re: zipit.bat

Příspěvekod Bananaboy » 5. červen 2023 09:09

Už je to pekných pár rokov čo som ho používal, ale myslím, že tam stačí splniť dve podmienky aby program fungoval. Stačí v ňom uviesť presnú cestu k zipovaciemu programu a umiestniť ho do adresáru s obrázkami ktoré chceš zipovať. Pre porovnanie ja to mám takto:

Kód: Vybrat vše
set PATH="C:\Program Files\7-Zip";%PATH%
for /F %%i in ('dir /b *.eps') DO CALL 7z.exe a %%~ni.zip %%~ni.eps %%~ni.jpg
+garribinder Hodnocení: +1
Bananaboy

Reputace: +1042

Příspěvekod Zip » 5. červen 2023 09:22

Nejlepší je WinRar. Dva soubory se stejným názvem - ai a jpg. Označí se v průzkumníku souborů, vložit do archívu, změnit na zip a potvrdit.
Zip

IP: 62.233.57.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Bananaboy » 5. červen 2023 11:09

Zip píše:Nejlepší je WinRar. Dva soubory se stejným názvem - ai a jpg. Označí se v průzkumníku souborů, vložit do archívu, změnit na zip a potvrdit.

Ale on to práve nechce robiť ručne a zipovať po dvojiciach súborov. Zipit.bat zazipuje hoci aj tisíc súborov za pár sekúnd. Doporučujem. Je to skvelý pomocník.
Bananaboy

Reputace: +1042

Příspěvekod garribinder » 6. červen 2023 13:52

Díky za rady, ale pořád to nefunguje. Navíc plavu i v programu FileZilla neustále to po mně chce nějaké centrální heslo, a já už nevím kde ho mám vzít. Asi pauza v nahrávání byla moc velká, že jsem tyhle věci úplně zapomněl. Ještě jednou díky.
garribinder

Příspěvekod admin » 7. červen 2023 19:49

Zkus tam na konec toho batu napsat ještě PAUSE aby se ti nezavřelo okno a viděl jsi, co to zahlásí za chybu. Jinak taky zkontroluj, zda ten 7z je v daném adresáři, co tam nastavuješ tu cestu.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +569

Příspěvekod garribinder » 10. červen 2023 06:12

Tak jsem to asi opravil, chyba byla opět na mojí straně.
V adresáři jsem měl ai + jpg soubory, ale v originálu jsou napsány eps + jpg soubory. Napsal jsem si tedy zipitai.bat uložil a ono to funguje.
+admin Hodnocení: +1
garribinder

Zpět na Nástroje ulehčující prodej ve fotobankách