Právě je 18. červen 2026 21:34

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

Kolik si nechat zaplatit za fotku?

Někdo mě kontaktoval z Dánska, že by chtěl koupit fotografii pro komerční účely:

I’m contacting you from Hjaltelin Stahl regarding the picture you have taken which I know you have been in contact with my colleague about.

We are very happy that you are interested in giving us the usage rights. Can you tell me what your price is? We will use it for digital assets.

hjaltelinstahl.com

Kolik si mám za fotku říct?
Read more : Kolik si nechat zaplatit za fotku? | Zobrazení : 20682 | Odpovědi : 13 | Fórum : Nefotobanky - přímý prodej

Fotobanky - provize jako sluzba.

Zdavim,

tak jsem se na financaku ptal ohledne etsy.com kde prodavam portrety na zakazku a bylo me receno, ze musim byt identifikovanou osobou jelikoz provize kterou si nechavaj je jako ze si platim sluzbu z zahranici.
tady je to dph z 3,5% co si nechavaj - to by jeste slo, ale z fotobank by to bylo opravdu hodne - vlastne cely vydelek krom toho so vam vyplatej.
Nehlede na to ze se vlastne nedozvite za ...
Read more : Fotobanky - provize jako sluzba. | Zobrazení : 8478 | Odpovědi : 12 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Shutterstock vs Adobe

Ahoj zajímalo by mě jak se Vám daří, na Adobe. Od nového roku se mi na Adobe začlo konečně celkem slušne prodávat. Vždycky jsem měl Fotolii na půlce než Šutr a najednou je to obráceně. Nevím jestli je to pouze nějaké chvilkové štěstí, nerad bych to zakřiknul ale poslední tři týdny samé rekordy.... Šutrák teda neroste furt stejný poslední rok asi..... Adobe mě teda příjemně překvapilo...
Read more : Shutterstock vs Adobe | Zobrazení : 2062 | Odpovědi : 0 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Otázky na které musím znát odpověď

Jako začátečníka mě během procesu stále napadají nové a nové otázky na které si sama nedokážu odpovědět. Buď na ně nedokážu najít tady v diskuzi odpověď, nebo (za což se předem omlouvám :D) jsem pořádně negooglila.
Momentálně se nejvíc zabývám tvorbou vektoru a spíš velikostí portfolia (300-400ks foto a vektory) (tzn.skoro vubec neprodavam, ale chapu ze jsem na zacatku.)
A tak by me momentálně zajímalo:
Premýslela ...
Read more : Otázky na které musím znát odpověď | Zobrazení : 8136 | Odpovědi : 12 | Fórum : Diskuse pro nováčky

m-rank

Ahojte sleduje niekto m-rank? Ako je to spolahlive? Ukazuje ze mam iluszraciu v TOP pozicii a predajnost tiez nejaku ale on sa mi ani raz nepredal.
Read more : m-rank | Zobrazení : 2346 | Odpovědi : 1 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Editace 4K videa v premiere cc - HW

Ahoj,

aktuálně jsem přešel v editaci videa na 4K a jsem dost nemile překvapeny odezvou adobe premiere cc.
Video i při nastaveni náhledu na 1/8 rozlišení není plynulé a editovat něco s efekty je dost náročné na nervy, asi jako před x lety při přechodu z SD na HD...

Můj HW: intel i7-8700K, 32GB RAM, SSD samsung 850 PRO + SSD samsung 960 EVO, GPU radeon RX 560.
PC mám cca jeden rok a nečekal ...
Read more : Editace 4K videa v premiere cc - HW | Zobrazení : 19231 | Odpovědi : 12 | Fórum : O videu a jeho tvorbě

sekání

Dobrý den,
prosím vás chtěl bych se zeptat.. Natáčím si nějaká videa na svůj foták canon 77d a když si je pak snažím přehrávat v počítači.. Tak třeba 10s jedou a najednou 3s sekání a zase 10s jede.. nevím čím to je.. že to video není proste celou dobu přirozené. Čím to může být? dám příklad. Natočím si vodopád a on poteče a zničehonic sek sek a zase teče... Nechápu..
Read more : sekání | Zobrazení : 18583 | Odpovědi : 10 | Fórum : O videu a jeho tvorbě

Appka pro Ipad

Věděli byste prosím nějakou aplikaci na Ipad pro hromadné nahrávání do fotobank?
Zatím jsem našla Micro FTP, ale to je bez popisků, takže vpodstatě k ničemu..
Read more : Appka pro Ipad | Zobrazení : 10122 | Odpovědi : 2 | Fórum : Nástroje ulehčující prodej ve fotobankách

Pixta daň pri konvertovaní kreditov

Chcem sa spýtať či každému pri prevode kreditov odpočíta Pixta 20% daň. Pri 55 kreditoch mi ostane čistých 35 EUR. Pritom som minulý rok posielal do Japonska Tax form, takže oni by to podľa mňa nemali podľa tak vysoko zdaňovať.
Read more : Pixta daň pri konvertovaní kreditov | Zobrazení : 4899 | Odpovědi : 3 | Fórum : Ostatní microstock fotobanky

Živý objekt kontrola - Illustrtor

Ahojte kamarati. Potreboval by som poradit. Dost casto sa mi stava ze v grafike (v illustratore CS6) zabudnem nejaky zivy objekt a pri nahravani ma na to fotobanka (Shutterstock) upozorni. Existuje nejaky nastroj trebars aj v Illustratore ktory mi dokaze ukazat kde sa nachadza ten zivy objekt? Ked dokoncim celu pracu tak ju expandujem ale stale je tam zivy objekt. Viete mi s tym niekto poradit. Dakujem :( ...
Read more : Živý objekt kontrola - Illustrtor | Zobrazení : 4625 | Odpovědi : 7 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48567 • Celkem témat 1301 • Celkem členů 818