Právě je 4. srpen 2026 05:55

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

Fotky z NASA

Zdravím fotobankéři,
je možné použít fotky z NASA s tím že tam napíšu furnished by NASA, tak jak to má tenhle umělec
https://www.shutterstock.com/cs/image-p ... AdzPVQ-1-5

?
Díky fotobankéř Honza 8-)
Read more : Fotky z NASA | Zobrazení : 3432 | Odpovědi : 4 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Danovy formular - update

Ahojte,
Shutter ma ziada o nahranie noveho danoveho formularu, kedze stary vyprsal. Som tam uz par rokov, no iba tento rok som si zalozila zivnost a teraz mam dilemu hned pri prvom kroku :-/

"Are you contributing to Shutterstock as an individual or as a business?"

Ked som zivnostnik, znamena to aj pre nich "business"?
Ked zvolim business, budem si musiet prenastavovat cely Shutterstock na business ucet?
https://www.shutterstock.com/contributorsupport/articles/kbat02/000006556

Ked si zvolim "business", ponuknu mi tieto ...
Read more : Danovy formular - update | Zobrazení : 5270 | Odpovědi : 6 | Fórum : Shutterstock

Kryptoměna

https://ekonomika.idnes.cz/kodak-krypto ... anicni_div Velmi "zajímavý" nápad... :mrgreen: Tak jsem zvědav, která fotobanka najede jako první na tenhle způsob výplat... :lol: Tipuji Getty se Šutrem v těsném závěsu... ;)
Read more : Kryptoměna | Zobrazení : 3713 | Odpovědi : 5 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Chyba v ceně prodeji obrázku

Dobrý den,

stalo se někomu, že vám přišel email s cenou prodaného obrázku a nakonec cena na stránce nesouhlasila?

Mě dnes přišel email s tím že se mi fotografie prodala za 114 € a na stránce svého portfoila jsem dostal pouhých 1.14 €.... Jak si to mám vysvětlit?

Předchozí prodeje vždy sedí podle emailu
Read more : Chyba v ceně prodeji obrázku | Zobrazení : 7922 | Odpovědi : 8 | Fórum : Fotolia

Někdo asi neoprávněně prodává mé obrázky.

Zdravím
a moc prosím o radu. Zjistila jsem, že jeden e-shop prodává můj obrázek, který nabízím přes SS.
https://ohmycs.com/product/henna-jay-bi ... ry-design/
Jsem na SS nováček, a tenhle obrázek se mi zatím prodal pouze 6x za 25 centů. A taková licence, pokud tomu dobře rozumím, asi nikoho neopravňuje k tomu, aby obrázek přeprodával dál ...
Nebo se pletu? Můžete mi prosím někdo poradit?
Read more : Někdo asi neoprávněně prodává mé obrázky. | Zobrazení : 21935 | Odpovědi : 35 | Fórum : Shutterstock

Kde prodat zrdcadlovku

Ahoj, chtěl bych prodat svoji plnoformátovou zrcadlovku Nikon D700, která mě předtím, než jsem předloni přešel na D810, provázela po mých fotobankéřských toulkách, a jak tak koukám, moc není kde. Kdysi jsem prodával svoje vybavení docela pohodově na Aukru nebo na Paladixu, ale jak tak teď po pár letech koukám, z Aukra zmizeli zákazníci, je tam přetlak nabídky. A na Paladixu obdobně. Nemáte někdo doporučení, kde by se dal prodat aparát ještě za ucházející cenu?
Read more : Kde prodat zrdcadlovku | Zobrazení : 10737 | Odpovědi : 15 | Fórum : O focení

Problém s hromadnou úpravou metadat

Zdravím všechny přispěvatele,

mám poněkud problém ohledně hromadné úpravy kategorií či metadat na bigstocku. V momentě, kdy se pokouším změnit kategorii fotek a uložím změny se mi automaticky duplikují úplně všechna metadata včetně keywords a description z jedné nějaké fotografie na fotografie ostatní.

Nevíte náhodou v čem by mohl být problém? Máte stejnou zkušenost?

Díx
Read more : Problém s hromadnou úpravou metadat | Zobrazení : 10786 | Odpovědi : 4 | Fórum : Bigstock

editorial + autorská práva

Ahoj.
Jsem nová jak tady na fórku, tak i mezi fotobankéři. Vím že dnes uspět se svými fotkami není lehký, ale focení mně vždy bavilo, tak proč to taky nezkusit. Přinejhorším budu mít v albu pár pěkných fotek (v mých očích ;) ) navíc. A kdyby to přece jen něco hodilo, tak se bránit nebudu. :D

Ale proč ...
Read more : editorial + autorská práva | Zobrazení : 13490 | Odpovědi : 22 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Šutr se zbláznil

Nevím jak u vás, ale je 5.1 a já mám již peníze na PayPalu :D :D :D
Read more : Šutr se zbláznil | Zobrazení : 3345 | Odpovědi : 2 | Fórum : Shutterstock

Nákup softwaru ze zahraničí a daně

Zdravím,
chtěl bych se poradit, jak postupovat, když bych si chtěl koupit ze zahraničí software pro tvorbu grafiky (konkrétně substance painter - je to program pro malování textur na 3d modely). zkouším prodávat na fotobankách svoje rendery a tenhle program by mi pomohl dělat práci líp, ale nejde koupit u nás.
Pokud si program koupim, jak se potom řeší clo, DPH, nemusim se pak dokonce stát plátcem DPH (případně identifikovatelnou osobou)?
předem moc děkuju za ...
Read more : Nákup softwaru ze zahraničí a daně | Zobrazení : 14461 | Odpovědi : 28 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48607 • Celkem témat 1305 • Celkem členů 854