Právě je 19. červen 2026 05:59

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

Někdo asi neoprávněně prodává mé obrázky.

Zdravím
a moc prosím o radu. Zjistila jsem, že jeden e-shop prodává můj obrázek, který nabízím přes SS.
https://ohmycs.com/product/henna-jay-bi ... ry-design/
Jsem na SS nováček, a tenhle obrázek se mi zatím prodal pouze 6x za 25 centů. A taková licence, pokud tomu dobře rozumím, asi nikoho neopravňuje k tomu, aby obrázek přeprodával dál ...
Nebo se pletu? Můžete mi prosím někdo poradit?
Read more : Někdo asi neoprávněně prodává mé obrázky. | Zobrazení : 21026 | Odpovědi : 35 | Fórum : Shutterstock

Kde prodat zrdcadlovku

Ahoj, chtěl bych prodat svoji plnoformátovou zrcadlovku Nikon D700, která mě předtím, než jsem předloni přešel na D810, provázela po mých fotobankéřských toulkách, a jak tak koukám, moc není kde. Kdysi jsem prodával svoje vybavení docela pohodově na Aukru nebo na Paladixu, ale jak tak teď po pár letech koukám, z Aukra zmizeli zákazníci, je tam přetlak nabídky. A na Paladixu obdobně. Nemáte někdo doporučení, kde by se dal prodat aparát ještě za ucházející cenu?
Read more : Kde prodat zrdcadlovku | Zobrazení : 10150 | Odpovědi : 15 | Fórum : O focení

Problém s hromadnou úpravou metadat

Zdravím všechny přispěvatele,

mám poněkud problém ohledně hromadné úpravy kategorií či metadat na bigstocku. V momentě, kdy se pokouším změnit kategorii fotek a uložím změny se mi automaticky duplikují úplně všechna metadata včetně keywords a description z jedné nějaké fotografie na fotografie ostatní.

Nevíte náhodou v čem by mohl být problém? Máte stejnou zkušenost?

Díx
Read more : Problém s hromadnou úpravou metadat | Zobrazení : 10653 | Odpovědi : 4 | Fórum : Bigstock

editorial + autorská práva

Ahoj.
Jsem nová jak tady na fórku, tak i mezi fotobankéři. Vím že dnes uspět se svými fotkami není lehký, ale focení mně vždy bavilo, tak proč to taky nezkusit. Přinejhorším budu mít v albu pár pěkných fotek (v mých očích ;) ) navíc. A kdyby to přece jen něco hodilo, tak se bránit nebudu. :D

Ale proč ...
Read more : editorial + autorská práva | Zobrazení : 12909 | Odpovědi : 22 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Šutr se zbláznil

Nevím jak u vás, ale je 5.1 a já mám již peníze na PayPalu :D :D :D
Read more : Šutr se zbláznil | Zobrazení : 3245 | Odpovědi : 2 | Fórum : Shutterstock

Nákup softwaru ze zahraničí a daně

Zdravím,
chtěl bych se poradit, jak postupovat, když bych si chtěl koupit ze zahraničí software pro tvorbu grafiky (konkrétně substance painter - je to program pro malování textur na 3d modely). zkouším prodávat na fotobankách svoje rendery a tenhle program by mi pomohl dělat práci líp, ale nejde koupit u nás.
Pokud si program koupim, jak se potom řeší clo, DPH, nemusim se pak dokonce stát plátcem DPH (případně identifikovatelnou osobou)?
předem moc děkuju za ...
Read more : Nákup softwaru ze zahraničí a daně | Zobrazení : 13793 | Odpovědi : 28 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Klíčová slova na iStock

Ahoj, divná věc na iStocku - dneska jsem si všimla, že u mých obrázků jsou jiná klíčová slova, než jsem zadávala. Někdo si tam pouští fantazii na špacír a dopisuje tam svoje slova. Děje se vám to někomu také?
Read more : Klíčová slova na iStock | Zobrazení : 21313 | Odpovědi : 11 | Fórum : iStock

500px

Ahoj, už jste nekdo vyplnoval w8ben na 500px? neni nekde navod? :)diky
Read more : 500px | Zobrazení : 2802 | Odpovědi : 3 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

IStock - referenční foto pro ilustraci

Zdravím,
nahrál jsem v ESP ilustraci, kterou jsem vytvořil na základě své fotografie z mikroskopu... byla zamítnuta s tím, že mám nahrát referenční fotografii,... tak jsem ji nahrál jako property release, ale byla opět zamítnuta s důvodem
"Photo reference required for all real-life objects, locations, animals, etc. as these are not drawn solely from imagination."
Tak se mi zdá, že jsem měl fotografii nahrát někam jinam,.. nemáte někdo tušení?
Ostatním fotobankám to stačilo jako PR. ...
Read more : IStock - referenční foto pro ilustraci | Zobrazení : 22182 | Odpovědi : 14 | Fórum : iStock

GDPR

Vážení fotografující kolegové fotobankéři. Jak se připravujete na zavedení GDPR? Předpokládám, že každý fotograf má různě rozsáhlý archiv smluv s model release a property release... Jak naložíte s nutností mít ke každému lejstru další lejstro se souhlasem ke skladování toho prvního lejstra? Osobně to už nějaký čas takhle mám, ale u těch nejstarších a hlavně zahraničních se to bude těžko zpětně dohánět. Zřejmě je to teprve začátek a další buzerační opatření spojená se skladováním osobních ...
Read more : GDPR | Zobrazení : 38773 | Odpovědi : 85 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48567 • Celkem témat 1301 • Celkem členů 818