Právě je 4. srpen 2026 07:18

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

Klíčová slova na iStock

Ahoj, divná věc na iStocku - dneska jsem si všimla, že u mých obrázků jsou jiná klíčová slova, než jsem zadávala. Někdo si tam pouští fantazii na špacír a dopisuje tam svoje slova. Děje se vám to někomu také?
Read more : Klíčová slova na iStock | Zobrazení : 21679 | Odpovědi : 11 | Fórum : iStock

500px

Ahoj, už jste nekdo vyplnoval w8ben na 500px? neni nekde navod? :)diky
Read more : 500px | Zobrazení : 2910 | Odpovědi : 3 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

IStock - referenční foto pro ilustraci

Zdravím,
nahrál jsem v ESP ilustraci, kterou jsem vytvořil na základě své fotografie z mikroskopu... byla zamítnuta s tím, že mám nahrát referenční fotografii,... tak jsem ji nahrál jako property release, ale byla opět zamítnuta s důvodem
"Photo reference required for all real-life objects, locations, animals, etc. as these are not drawn solely from imagination."
Tak se mi zdá, že jsem měl fotografii nahrát někam jinam,.. nemáte někdo tušení?
Ostatním fotobankám to stačilo jako PR. ...
Read more : IStock - referenční foto pro ilustraci | Zobrazení : 22628 | Odpovědi : 14 | Fórum : iStock

GDPR

Vážení fotografující kolegové fotobankéři. Jak se připravujete na zavedení GDPR? Předpokládám, že každý fotograf má různě rozsáhlý archiv smluv s model release a property release... Jak naložíte s nutností mít ke každému lejstru další lejstro se souhlasem ke skladování toho prvního lejstra? Osobně to už nějaký čas takhle mám, ale u těch nejstarších a hlavně zahraničních se to bude těžko zpětně dohánět. Zřejmě je to teprve začátek a další buzerační opatření spojená se skladováním osobních ...
Read more : GDPR | Zobrazení : 40836 | Odpovědi : 85 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Který daňový formulář

Dobrý den,
zaregistroval jsem se na této bance. První krok u vyplnění formuláře jsou tři body A, B a C. Který vybrat? B nebo C?
Read more : Který daňový formulář | Zobrazení : 25200 | Odpovědi : 11 | Fórum : Bigstock

Fotolia W-8Ben

Zdravím, napsali mi z fotolie upozornění, že můj W-8 expiruje:
The W-8 tax form you submitted will expire on December 31. After this date, your current tax form will not be applicable and you may be subject to tax withholdings. If this tax form is still applicable to your situation, please submit it again as soon as possible in order to avoid withholdings on your revenues.

Z toho textu mi připadá, že by se to ...
Read more : Fotolia W-8Ben | Zobrazení : 4551 | Odpovědi : 2 | Fórum : Fotolia

Záchrana dat z karty

Včera jsem vyndával čtečku s kartou z USB a nějak jsem si to v ten okamžik rozmyslel a nechal ji napůl zasunutou. Od té doby data na ní nepřečtu (ani ve foťáku, ani ve čtečkách). Windowsy navrhují naformátovat. Mám tam ale nezazálohované fotky z posledního focení (asi hodina práce), tak mě napadlo, zda máte nějaký osvědčený způsob záchrany dat, že bych tomu dal třeba i šanci, ale jak říkám, ty data naštěstí nejsou až tak ...
Read more : Záchrana dat z karty | Zobrazení : 5475 | Odpovědi : 5 | Fórum : O focení

Veselé Vianoce

Vesele_Vianoce_s_Elsou_small.jpg
Read more : Veselé Vianoce | Zobrazení : 4428 | Odpovědi : 6 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Canon EF 70-200mm f/2,8L USM

Ahojky všichni,
můj osobní Ježíšek uvažuje o objektivu Canon EF 70-200mm f/2,8L USM. Je tu někdo, kdo s ním má osobní zkušenost? Mám kvalitní 24-105 a potřebuji větší teleobjektiv pro fullframe. A co zoom CANON EF 28-300 mm f/3,5-5,6 L IS USM, je dostatečně kvalitní?
Díky za info,
Katka
Read more : Canon EF 70-200mm f/2,8L USM | Zobrazení : 3844 | Odpovědi : 4 | Fórum : O focení

Zvířata - obory, ohrady, ZOO

Ahoj,

nemáte někdo nějaký tip, kde fotit zvířata? Třeba nějaká obora, ohrada, malá zoo atd.

V Mladé Boleslavi na Radouči žijí syslové, dají se prý dobře fotit, nevím jak v zimě - http://www.mb-net.cz/sysli-na-radouci/gs-9745

Šumavské safari - http://www.npsumava.cz/cz/1388/903/clan ... --projekt/

V Oboře Žleby žijí bílí jeleni.

Znáte někdo další?
Read more : Zvířata - obory, ohrady, ZOO | Zobrazení : 14973 | Odpovědi : 24 | Fórum : O focení

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48607 • Celkem témat 1305 • Celkem členů 854