Právě je 18. červen 2026 23:41

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

Který daňový formulář

Dobrý den,
zaregistroval jsem se na této bance. První krok u vyplnění formuláře jsou tři body A, B a C. Který vybrat? B nebo C?
Read more : Který daňový formulář | Zobrazení : 24847 | Odpovědi : 11 | Fórum : Bigstock

Fotolia W-8Ben

Zdravím, napsali mi z fotolie upozornění, že můj W-8 expiruje:
The W-8 tax form you submitted will expire on December 31. After this date, your current tax form will not be applicable and you may be subject to tax withholdings. If this tax form is still applicable to your situation, please submit it again as soon as possible in order to avoid withholdings on your revenues.

Z toho textu mi připadá, že by se to ...
Read more : Fotolia W-8Ben | Zobrazení : 4449 | Odpovědi : 2 | Fórum : Fotolia

Záchrana dat z karty

Včera jsem vyndával čtečku s kartou z USB a nějak jsem si to v ten okamžik rozmyslel a nechal ji napůl zasunutou. Od té doby data na ní nepřečtu (ani ve foťáku, ani ve čtečkách). Windowsy navrhují naformátovat. Mám tam ale nezazálohované fotky z posledního focení (asi hodina práce), tak mě napadlo, zda máte nějaký osvědčený způsob záchrany dat, že bych tomu dal třeba i šanci, ale jak říkám, ty data naštěstí nejsou až tak ...
Read more : Záchrana dat z karty | Zobrazení : 5309 | Odpovědi : 5 | Fórum : O focení

Veselé Vianoce

Vesele_Vianoce_s_Elsou_small.jpg
Read more : Veselé Vianoce | Zobrazení : 4240 | Odpovědi : 6 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Canon EF 70-200mm f/2,8L USM

Ahojky všichni,
můj osobní Ježíšek uvažuje o objektivu Canon EF 70-200mm f/2,8L USM. Je tu někdo, kdo s ním má osobní zkušenost? Mám kvalitní 24-105 a potřebuji větší teleobjektiv pro fullframe. A co zoom CANON EF 28-300 mm f/3,5-5,6 L IS USM, je dostatečně kvalitní?
Díky za info,
Katka
Read more : Canon EF 70-200mm f/2,8L USM | Zobrazení : 3703 | Odpovědi : 4 | Fórum : O focení

Zvířata - obory, ohrady, ZOO

Ahoj,

nemáte někdo nějaký tip, kde fotit zvířata? Třeba nějaká obora, ohrada, malá zoo atd.

V Mladé Boleslavi na Radouči žijí syslové, dají se prý dobře fotit, nevím jak v zimě - http://www.mb-net.cz/sysli-na-radouci/gs-9745

Šumavské safari - http://www.npsumava.cz/cz/1388/903/clan ... --projekt/

V Oboře Žleby žijí bílí jeleni.

Znáte někdo další?
Read more : Zvířata - obory, ohrady, ZOO | Zobrazení : 14326 | Odpovědi : 24 | Fórum : O focení

Nikon D500

Ahoj,

mate nekdo d500? Premyslim o nakupu, ale chtel bych slyset nazor nekoho, kdo to pouziva :)

Dekuju
Read more : Nikon D500 | Zobrazení : 15425 | Odpovědi : 21 | Fórum : O focení

Redakční použití fotek

Jak je to podle nového Obč.zákoníku? Lze bez souhlasu fotografované osoby fotku prodávat na fotobankách jako "jen pro redakční použití"? Honza
Read more : Redakční použití fotek | Zobrazení : 2745 | Odpovědi : 3 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Údržba fototechniky

Budu si muset nechat provést údržbu fototechniky, takové to "vyčistit a seřídit", protože po těch letech bez údržby je to už místy znát.
Ale mám dilema - jelikož je dobré si nechat seřídiš tělo s objektivy, tak je lepší si dát první zaservisovat tělo nebo objektivy? Přesněji (a to je dost amatérská otázka), šteluje se optika k tělu nebo tělo k optice?
Read more : Údržba fototechniky | Zobrazení : 2815 | Odpovědi : 2 | Fórum : O focení

Getty výplata

Chtěl bych se zeptat, jestli si o výplatu na Getty mus požádat a nebo po dovršení stovky převedou částku sami
Možná to tu někde je, ale nenašel jsem to a po kontaktování podpory nic nepřišlo
Read more : Getty výplata | Zobrazení : 3023 | Odpovědi : 1 | Fórum : iStock

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48567 • Celkem témat 1301 • Celkem členů 818