Právě je 18. červen 2026 22:41

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

Prodeje iStock - Hodnota

Ahoj, po asi půl 8 měsících jsem otevřel iStock, fotobalnku, na kterou jsem původně nahrál tak 80 fotek, pak mě přijali na ShutterStock, a já se na iStock už vůbec ani nepodíval.
Teď jsem se tam podíval a za těch 8 měsíců tam mám 6 prodejů, nikde ale nevyčtu, za kolik dollarů, je tam nějaká jednotná sazba na jeden prodej, nebo jak to tam je? :D ...
Read more : Prodeje iStock - Hodnota | Zobrazení : 4422 | Odpovědi : 3 | Fórum : iStock

Licence k ilustraci na zakázku

Ahoj, poradíte mi někdo, jak je to s licencí u ilustrace na zakázku (ne z fotobanky)? :-) Potřebuji ilustraci na produkt, na fotobankách jsem nenašla přesně to co potřebuji, tak jsem zkusila kontaktovat přímo pár prodejců z fotobank a domluvit se individuálně, prostě jednat spolu přímo... Mám nabídku od pár lidí z Ruska, Thajska...ale nevím, jak to teď udělat s licencí. Stačí, když zadám poptávku přes mail, ...
Read more : Licence k ilustraci na zakázku | Zobrazení : 10704 | Odpovědi : 5 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Trvalé LED světlo

Zdravím,
uvažuji o koupi pořádného trvalého světla o teplotě chromatičnosti 5500 K pro malý domácí ateliér (drobná zátiší, žádné modely či pohyb). Našla jsem od Fomei https://www.fomei.com/produkty-fomei-le ... ail-245855
Má zde, prosím, někdo praktickou zkušenost s tímto typem světla?
Nechci žádné polotovary z Bauhausu či Číny, beru to i jako investici, která chvíli vydrží.
Děkuji za případné typy.
Petula
Read more : Trvalé LED světlo | Zobrazení : 29967 | Odpovědi : 23 | Fórum : O focení

Alamy - optimalizace

Ahoj,

chci se zeptat, na alamy je potřeba ty obrázky vždycky nějak pořádně označit, tagy, místo atd., jinak prý to je hůře nalezitelné (co tam píšou).

Stojí to hodně času. Děláte to? Vyplatí se to? Pokud to doporučíte tak se půjdu asi zahrabat páč tam mám 960 fotek, co jsem zatím nestihl takhle vylepšit :) ale jsou online..
Read more : Alamy - optimalizace | Zobrazení : 31087 | Odpovědi : 22 | Fórum : Macrostock fotobanky

Co to je - Additional Revenue from GPP

Ahoj,

dneska mi Pond5 přilsal přes 20 USD s popisem "Additional Revenue from GPP". Nevíte co to je?

Tuším, že něco někde mojeho se prodalo, ale co to bylo, to asi zjistit nejde.

Je u toho nápověda:

"Items can occasionally sell for higher than list price in our Global Partner Program. This payment is a total of the revenue paid in excess of list price for your item sales in the GPP."

Netušíte někdo co ...
Read more : Co to je - Additional Revenue from GPP | Zobrazení : 10900 | Odpovědi : 2 | Fórum : Pond5

Signal Festival 2017 - mapa

Kdo se chystáte na letošní Signal Festival v Praze budete asi stejně jako já marně hledat mapu instalací. Letos se to totiž pořadatelé rozhodli zpoplatit a to jak tištěnou podobu tak v jejich mobilní aplikaci. Papírová jde koupit až na místě, takže nejde moc rozmyslet kudy jít, kde co fotit ... tedy nešlo to. A protože mi to vadilo, udělal jsem tu mapu sám :)

...
Read more : Signal Festival 2017 - mapa | Zobrazení : 10963 | Odpovědi : 20 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Čištění čipu zrcadlovky

Ahoj,
mám dotaz, na svém foťáku jsem při větších clonových číslech viděl 2 tečky. Zkusil jsem vyčistit čip sám a musel jsem foťák odnést do servisu. Bohužel dnes mi volali že se jim nedaří jednu skvrnu vyčistit a ať to pošlu do servisu v Praze. Psal jsem do Prahy a tam napsali že pokud není nečistota pod IR filterm tak vyčištění není problém. Přijde mi, že to technik tady (v ČB) moc neumí. Přemýšlím že ...
Read more : Čištění čipu zrcadlovky | Zobrazení : 31674 | Odpovědi : 42 | Fórum : O focení

Problem s exportem masek do EPS

Ahoj, mam takovy problem pri exportu obrazku do EPS 10. Nakreslil jsem si objekt bubliny, ktera se sklada z asi 8 objektu a kazdy ma gradientni masku kryti. Problem nastane pri exportu do EPS 10, protoze vysledny soubor ma asi 200 mega. Kdyz ten samy 200 MB soubor otevru v Illustratoru a soubor exportuji do Ai 10, tak ma 1.5 mega. Nevite co s tim?
Read more : Problem s exportem masek do EPS | Zobrazení : 7283 | Odpovědi : 11 | Fórum : Diskuse pro nováčky

FlashFrame

Ahoj, je někdo na FlashFrame? (pokud se nemýlím: myšlenka prodávat fotky ze závodů přímo závodníkům). Uvažuju o registraci, tak by mě zajímaly zkušenosti... postřehy...
Read more : FlashFrame | Zobrazení : 8713 | Odpovědi : 0 | Fórum : Nefotobanky - přímý prodej

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48567 • Celkem témat 1301 • Celkem členů 818