Právě je 4. srpen 2026 07:59

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

Sady, sety, kolekce nebo série

Ahoj,

jaké máte zkušenosti se sadami? Myslím sety, kolekce, sestavy, má to třeba Shutterstock.

Já pořád nevím, jestli je lepší dělat to jakoby podle kategorie (např. krajina, jídlo, makro) nebo spíše podle tématu (např. Krkonoše, hory, polévky, burgery, motýli, včely). Já mám ve zvyku jednu věc fotit z několika úhlů a někdy s různým nastavením, kompozicemi atd. a tohle funguje dobře, dost často někdo rovnou koupí 5 variant najednou.

Váhám, tápu, mám to napůl rozdělaný ...
Read more : Sady, sety, kolekce nebo série | Zobrazení : 9033 | Odpovědi : 14 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Predaj Mimo Shutterstock.

Takýto mail mi prišiel...prišiel aj Vám? Poslal som odpoved zatial nič neprišlo späť. Pozeral som ich web instagram facebook vyzeraju doveryhodne.

Hi Weyo,

I wanted to reach out and see if you’d be willing to sell us copies of all of your food photo’s (or maybe a couple hundred depending on how many you have) vs. us buying them via a broker like Shutterstock. We have an in house marketing dept, but we need to ...
Read more : Predaj Mimo Shutterstock. | Zobrazení : 6288 | Odpovědi : 2 | Fórum : Shutterstock

lightbox

Prosím vás může mi někdo vysvětlit na co to je?...

A cosik jsem četl, že se dá dát některé obrázky za free? to se dá udělat jak? :lol:
Read more : lightbox | Zobrazení : 15203 | Odpovědi : 9 | Fórum : 123rf

Nahráváte někdo na fotky-foto.cz?

Nahráváte někdo na http://fotky-foto.cz? Je to česká fotobanka, která u nás přeprodává fotky z klasických zahraničních microstock fotobank, takže nejspíše tam váš obsah už bude, ale pokud byste tam měli své portfolio nahrané přímo, tak by ty provize měly být nějak výrazně vyšší. Jen je otázka, kolik prodejů to za měsíc dělá. Osobně si nedělám žádné velké očekávání (i když před lety byl na tom podobně pixmac a ten měl docela zajímavé prodeje).
Read more : Nahráváte někdo na fotky-foto.cz? | Zobrazení : 7630 | Odpovědi : 9 | Fórum : Ostatní microstock fotobanky

Model Release - fotograf i model jedna osoba

Ahoj, jak prosím řešíte Model Release, když je model i fotograf jedna osoba? Například, pokud je to samospouští, selfie atd... Jednoduše ve formuláři zadáte stejná jména? To je divné, že bych sám sobě dával souhlas ke zveřejnění :-) Díky předem za odpovědi.
Read more : Model Release - fotograf i model jedna osoba | Zobrazení : 2030 | Odpovědi : 1 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Pixtastock.com

Nedávno jsem narazil na tuto japonskou fotobanku. Znáte jí někdo? Co si o ní myslíte?
Read more : Pixtastock.com | Zobrazení : 3575 | Odpovědi : 2 | Fórum : Ostatní microstock fotobanky

Podzimní fotobankový sraz 2017 v Praze

Původně jsem chtěl udělat sraz ještě v září, ale to kolem mě proběhlo takovým fofrem, že jsem to nestihl. Takže vypisuji termín na podzimní sraz v říjnu:

https://doodle.com/poll/tr9h7454tgdv6yps

Jako vždy prosím o zaškrtnutí vhodných termínů, já pak zvolím ten optimální a dám vědět tady a na dalších místech.

Termín: středa 18. října od 18:00
Místo: pizzeria Giovanni http://www.pizzeriagiovanni.cz/ u metra Ládví
. Pro ty ...
Read more : Podzimní fotobankový sraz 2017 v Praze | Zobrazení : 15216 | Odpovědi : 29 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Co je to za ikonku?

Ahoj,

nevíte někdo, co znamená ikonka viz příloha? Nahrávám na istock jako obvykle ale u některých fotek se mi zobrazuje tohle.

Tuším, že by to mohlo znamenat něco jako duplicitní název souboru, což je nesmysl, tohle je úplně nová dávka (hehe). Nedávno jsem si všiml, že už jsem zase přeletěl 9999 fotek s foťákem a ten zase počítá od začátku, může to být problém? Tzn. že to je duplicitní název souboru s tím minulým souborem, ...
Read more : Co je to za ikonku? | Zobrazení : 11597 | Odpovědi : 19 | Fórum : iStock

Znovu načtení obrázků na fotobanku - má to smysl?

Hoy,
některé fotky a ilustrace jsem zřejmě nahrál ve špatný čas/sezóně a jsou kdovíkde...
Mohlo by zafungovat, takový obrázek smazat a znova nahrát?
MYslíte, že si to FB nějak hlídají a takový obrázek nedostane novou šanci?

Zrovna se babrám s robotem pro upload a roztřídění do kategorií, pokud se mi to podaří, tak bych takový reload proces měl hotov automaticky, když si půjdu udělat kafe a nebudu mít zrovna nic nového...
Read more : Znovu načtení obrázků na fotobanku - má to smysl? | Zobrazení : 7011 | Odpovědi : 11 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Istock nové štatistiky a zobrazovanie predaných

Tak nám Istock trochu pootvoril svoju tajomnú komnatu zobrazovania predaja. Volá sa to Content statistics. Nebol by to to ale Istock, keby to nebolo trochu nejasné a celkom presné. Keď sa totiž pozriem na zárobky za jednotlivé mesiace a zároveň na množstvo predaných kusov, tak to nesedí. Pravdepodobne sa zobrazuje len časť predaných vecí. No čo už, Istock je Istock....
Read more : Istock nové štatistiky a zobrazovanie predaných | Zobrazení : 2608 | Odpovědi : 1 | Fórum : iStock

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48607 • Celkem témat 1305 • Celkem členů 854