Právě je 18. červen 2026 20:34

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

Affinity Photo

Pro začátek bych se ráda zeptala, zda se někomu v tomto programu nějak smysluplně daří využívat nástroje k hromadné úpravě fotografií. Tj. presety, případně makra. Pokaždé, když se o to pokusím, mám dojem, že sleduju souboj prehistorických ještěrů. Aplikace presetu pro každou záložku zvlášť v Develop Persona, abych pak zjistila, že se mi nepřeneslo nastavení bílé (prý na tom pracují..), nutnost spouštět nahrávání makra ve Photo Persona, když chci změny pak někam přenést a pak ...
Read more : Affinity Photo | Zobrazení : 3930 | Odpovědi : 4 | Fórum : O focení

SS nenacita data z obrazku

Ahoj,

posledni dobou mi SS prestal nacitat data z obrazku (nazev a kw).
V procesu jsem na sve strane nic nemenil, tak jsem myslel ze je to nejaky bug (ze zacatku to delalo treba u davky 10img u 2). Ted uz se mi nenacte vubec nic a vse musim prekopirovat.

Ma nekdo podobnou zkusenost, pripadne reseni?

Diky
Read more : SS nenacita data z obrazku | Zobrazení : 9954 | Odpovědi : 14 | Fórum : Shutterstock

Adobe stock - zamítnuté video

Ahoj,

chci se zeptat na video. Nemám velké zkušenosti se zpracováním, učím se. Na zpracování jsem použil Photoshop, přesto mi adobe video zamítlo:

Bohužel jsme během naší kontroly zjistili jednu nebo více technických potíží, jako jsou nezamýšlené otřesy, prázdné černé nebo bílé rámečky, komprese nebo potíže se zvukem. Z tohoto důvodu vaši práci nemůžeme přijmout do naší kolekce.

Otřesy jsem vyloučil, nejsou tam, použil jsem stativ. Zvuk tam také není. takže zbývá
prázdné černé nebo ...
Read more : Adobe stock - zamítnuté video | Zobrazení : 8517 | Odpovědi : 2 | Fórum : Fotolia

Automatické umístění do kategorií

Nepředpokládám, ale ouplnou náhodou - lze nějak na Shutterstocku zautomatizovat umístění do kategorií?

Jde mi o to, že mám 100 fotek k jednomu tématu - oklíčuji, uploaduji, hromadně všech 100 fotek přiřadím do kategorií, ale pak to chci "trousit" třeba po 5 kouskách týdně což nejde, páč po 21 dnech mi nahrané fotky smažou - resp. nepustí k submitu

Takže neměl bych problém si ty kategorie připravit někde v souboru, ale jak to nahrát?
Read more : Automatické umístění do kategorií | Zobrazení : 8169 | Odpovědi : 10 | Fórum : Shutterstock

Alamy výplata

Prosím o radu, posílá Alamy automaticky provize po překročení 50 dolarů na paypal účet , nebo je třeba žádat. díky Patrik
Read more : Alamy výplata | Zobrazení : 62123 | Odpovědi : 41 | Fórum : Macrostock fotobanky

Adult/Minor 18+ alebo 20+

U nás je dospelá osoba 18+ ale akurát vyplnujem tlačivo 18 ročnej slečne a ako tak pozerám na nadstavenia tak vacsina fotobank ma kolonku teenager vek do 19 rokov a potom 20-29 tak kedy je u tých amíkov dospelá osoba? Prosím o radu alebo vašu skusenosť...Dakujem
Read more : Adult/Minor 18+ alebo 20+ | Zobrazení : 3661 | Odpovědi : 5 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

(minor) model relase

Chápu dobře, že si stáhnu MR přímo ze stránek SS, ten si vytisknu, ručně vyplním, podepíšu (sebe jako fotografa a i sebe jako zákonného zástupce v případě, že se jedná o fotku mého dítěte), naskenují a pak vložím k jedné konkrétní fotce? Trochu mě mate to datum - tj. ke každé fotce jednoho a toho samého dítěte musím mít vyplněný nový MR s aktuálním datem?
Děkuji
Read more : (minor) model relase | Zobrazení : 4191 | Odpovědi : 4 | Fórum : Shutterstock

Prvni prodej na SS?

Ahoj vsem, za jak dlouho od registrace jste meli na SS prvni prodej? Kolik fotek jste v tu chvili meli v portfoliu?
Pokud se Vam neco proda, prijde email?
Dekuji, hezky den :)
Read more : Prvni prodej na SS? | Zobrazení : 5194 | Odpovědi : 7 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Photoshop na video

Ahoj lidi,

zjistil jsem, že Photoshop CC umí editovat video. Nevím, jestli to víte, já to ještě minulý týden nevěděl. Zdá se, že výsledky jsou velmi slušné, funguje camera raw na video, umí to odstranit šum, vyrovnat úrovně atd. Problém je v tom, že třeba proti iMovie nebo OpenShot to trváááááá ale fakt trvá. Myslím že 2 minutové video se zpracovávalo více než 30 minut, iMovie má hotovo za 30 sekund (ale v podstatě to ...
Read more : Photoshop na video | Zobrazení : 5274 | Odpovědi : 5 | Fórum : O videu a jeho tvorbě

Cílová skupina pro videa? Témata? Zpracování?

Hoy lidi,
pomalu ale jistě se rozhoupávám k videotvorbě. A zatímco v technice mám víceméně jasno, stále tápu ve využití videí.
U mnohých fotek si dokážu představit, jak by to šlo použít na webové stránce, podnikovým časopise... Dle toho to i pak popisuji a přiřazuji do kategorií...
Vím, že to je dost zeširoka, ale tušíte KDO, CO vlastně potřebuje? (když to není na zakázku)
Plánuji si hrát se zeleným plátnem a propojení reálného videa s ...
Read more : Cílová skupina pro videa? Témata? Zpracování? | Zobrazení : 12078 | Odpovědi : 14 | Fórum : O videu a jeho tvorbě

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48566 • Celkem témat 1301 • Celkem členů 818