Právě je 18. červen 2026 19:36

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

Stock Submitter

Ahoj,

dotaz - nejsem paranoidní, to ne, ale musím se zeptat.

Jak se díváte na bezpečnost takovýho Stock Submitteru? Zadáváte tam svoje loginy do fotobank, ty loginy pak cestujou pryč, nemáte strach ze zneužití (myslím těch loginů)? I kdyby necestovaly pryč, i tak, nevíte co se s tím děje.

(já mám ve fotobankách zatím prdlačku vyděláno, ale tak mně to přijde jako docela důležitý)

Díky!
Read more : Stock Submitter | Zobrazení : 74334 | Odpovědi : 73 | Fórum : Nástroje ulehčující prodej ve fotobankách

Nahrávání vektorů na iStock, má to smysl?

Zdravím,
už asi 9 let nenahrávám na iStock, nestálo mi to za tu námahu, kde se člověk drbal 15 minut s uploadem jednoho vektoru a oni mu pak v lepším případě vyškrtali ty hlavní relevantní klíčová slova a v tom horším to rovnou zahodili. Nedělalo mi to dobře, tak jsem ten čas raději věnoval tvorbě portfolia pro ostatní fotobnaky.

Dnes, kdy Shutterstock jde neustále dolů, stále častěji přemýšlím, zda by stálo za to nahrávat na ...
Read more : Nahrávání vektorů na iStock, má to smysl? | Zobrazení : 15870 | Odpovědi : 25 | Fórum : iStock

Dreamstime

Ahoj,

chtěla bych nahrát snímky (ilustrace v JPG) na dreamstime a nejde mi nahrát obsah přes web. Hlásí mi to, že přes FTP mi to nemůže načíst, přitom přes FTP nenahrávám. Dělám všechno stejně, jako vždycky a teď nevím, kde je problém, nesetkal se s tímto někdo?

Děkuji za odpověď
Read more : Dreamstime | Zobrazení : 2728 | Odpovědi : 2 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Světla

Ahoj,

chtěl jsem se zeptat, jaká používáte světla pro focení např. jídla nebo malých věcí doma (na stole)?

Proč se ptám. Pořád se nemůžu dobrat dobrého výsledku, mám 2 blesky, nějaké softboxy k nim ale pořád tam jsou stíny jak podle pravítka. Nedaří se mi to naštelovat, aby to trochu vypadalo, ale pravda je, že tohle je pro mně nové, nemám s tím zkušenosti. Oba blesky používám mimo foťák.

Nemůžu si koupit ateliérová trvalá světla, ...
Read more : Světla | Zobrazení : 14168 | Odpovědi : 21 | Fórum : O focení

Moralni hledisko veci

Zdravim,

chci se zeptat jak se divate na montaze - zmeny pozadi, vymeny oblohy, dokreslovani, odstranovani atd. ve fotkach. Nemyslim 20 stejnych fotek pokazde s trochu jinou oblohou nebo vertikalni pretaceni, ale vetsi recyklace.

Treba odmazavani turistu, dokreslovani cervanku, stromu, kytek, zapadu slunce nebo podobne - proste vetsi upravy, rozumite. Je to povolene? Asi ano. A je to ostuda? :-) myslim jestli se to dela bezne nebo ...
Read more : Moralni hledisko veci | Zobrazení : 6909 | Odpovědi : 12 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Hudba na fotobankách

Takovej dotaz, zkoušel někdo prodávat hudbu (nebo zvuky) na ss nebo jinde? Hodně to jede na pondu. Jestli má smysl něco zkusit, hardware bych na to měl, zkušenosti taky :-)
Read more : Hudba na fotobankách | Zobrazení : 5276 | Odpovědi : 7 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Licence

Mám na shutterstocku pár fotek, nedávno jsem koukal na nejprodávanější, byla prodaná 37x a tak mě zajímalo kde všude je. Našel jsem jí ale i zde http://www.laminasyposters.com.ar/produ ... uctos=4971 kde pokud se nepletu bych měl dostat daleko víc peněz, protože to není standartní licence, za těch 37 stažení mám výdělek 12USD. Pletu se nebo to opravdu nespadá do té licence? Jak to řešit?
Read more : Licence | Zobrazení : 2128 | Odpovědi : 1 | Fórum : Diskuse pro nováčky

prodeje

Ahoj, často tu čtu zmínky o prodejích u různých fotek jiných autorů.
Začínám na Shutterstocku a tuhle informaci u žádné fotky nemohu najít.
Kde mám hledat?
Dík za odpověď!
Read more : prodeje | Zobrazení : 12462 | Odpovědi : 21 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Prodej prací na základě tutoriálu

Ahoj,

situace: ucim se nejaky novy postup podle tutorialu (nedelam to logicky 100procent stejne). Vyjde mi z toho nejaky zaklad, ktery si dozdobim a upravim pro potrebu FB.

Muze nastat nejaky konflikt? U tutorialu se obecne neresi, ze by se na nej vztahovala nejaka prava.
Read more : Prodej prací na základě tutoriálu | Zobrazení : 3872 | Odpovědi : 6 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Lightroom v CC x Lightroom 6

Ahoj všem.
Zvažuju, že po letech se Zonerem přejdu (konečně) na Lightroom. Vím, že má Adobe dvě možnosti licencí - buď platbu v rámci CC, nebo jednorázový nákup verze 6.

Viděl jsem nějaké srovnávací tabulky (např. http://www.adobe.com/cz/products/photoshop-lightroom/versions.html), ale stejně by mě zajímal váš názor - jsou ty měsíční updaty natolik dobré / důležité, že se vyplatí přeplatit licenci už za 10 měsíců? (cca 300 Kč/ měs.)

Díky za rady.
Read more : Lightroom v CC x Lightroom 6 | Zobrazení : 2308 | Odpovědi : 2 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48566 • Celkem témat 1301 • Celkem členů 818