Právě je 18. červen 2026 18:31

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

Paypal

Dobrý den,

ráda bych se zeptala..., potřebuji si založit internet. peněženku a nevím, jestli paypal, moneybookers nebo snad něco jiného. Kdyby měl někdo zkušenosti, co je lepší, výhodnější apod., budu ráda, když napíšete, díky
Read more : Paypal | Zobrazení : 2522 | Odpovědi : 2 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Video

Ahoj! :D
Promiňte za asi blbou otázku, ale přijímá Shutterstock a jiné fotobanky editorial videa? :D

Díky za odpověd :) :D
Read more : Video | Zobrazení : 2420 | Odpovědi : 1 | Fórum : Shutterstock

Klíčová slova v češtině?

Ahoj,

krátký dotaz. Dávají se klíčová slova i v češtině nebo jen v angličtině? Moc tomu nerozumím, tady na fóru jsem se někde dočetl, že jen v angličtině. Shutterstock si to přeloží sám?

Třeba tady - https://www.shutterstock.com/cs/image-p ... -541668826 - popis v angličtině, klíčová slova jen v češtině.

Co ostatní fotobanky?

Díky moc za pomoc :-)
Read more : Klíčová slova v češtině? | Zobrazení : 3741 | Odpovědi : 5 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Licence Fotomontáž

Ahoj přátelé,

jsem fotograf / grafik a dostala jsem zakázku nafotit automobily, u kterých by klient rád změnil pozadí.
Tyto fotomontáže se použijí na jeho web, kde automobily prodává.

Vybrala jsem ve fotobance 5 fotografií - bude mi stačit standardní licence nebo je zapotřebí rozšířená?
Případně na koho to mám nakoupit.
Read more : Licence Fotomontáž | Zobrazení : 10209 | Odpovědi : 1 | Fórum : Kde a jak nakupovat

Rozměr fotografie

Ahoj! :)
Chtěl jsem se zeptat, jak to děláte s ořezáváním fotek. Jestli souměrně obě dvě strany, aby se zachovaly ty původní rozměry, nebo jak se vám to prostě nejvíce líbí. :D Já osobně fotím převážně letadla, která jsou dlouhá a né moc vysoká. Takže moje výledné, oříznuté fotky jsou hodně dlouhé. Vypadají prostě jako takové panorama. A ...
Read more : Rozměr fotografie | Zobrazení : 2318 | Odpovědi : 2 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Jak začít?

Ahoj,

pročetl jsem pár příspěvků ale pořád nemám jasno jak to je výdělkem na fotobankách a co je k tomu potřeba a budu moc rád, když to někdo laikovi shrne a poradí. :)

1. Četl jsem, že pro výdělky na fotobankách nemusím zakládat živnost, ale stačí OSVČ bez živnosti (autorské honoráře), jenže prý se stejnak musím registrovat na FÚ a vyplnit jednotný formulář. Je v tom tedy ...
Read more : Jak začít? | Zobrazení : 16899 | Odpovědi : 28 | Fórum : Diskuse pro nováčky

klicova slova

Ahoj, chci se zeptat ohledně klíčových slov na istocku :) Dnes jsem zjistil, že mě tam přijali :) Jenže ten jejich upload je pro mě divnej :D :) Chci se zeptat hlavně ohledně klíčových slov. Dal jsem tam klíčová slova z 123RF ...
Read more : klicova slova | Zobrazení : 12224 | Odpovědi : 18 | Fórum : iStock

Je potřeba model release?

Ahoj :) Dneska u baráku kombajn sklízel obílí :) Tak jsem to šel fotit ale jak jsem přišel dom, koknul jsem na fotky a vidím, že na některých fotkách jde vidět řidič + nápisy atd ale to vyretušuju. :) Řidič není úplně zaostřený :) ...
Read more : Je potřeba model release? | Zobrazení : 9069 | Odpovědi : 14 | Fórum : O focení

Animační program zdarma (jen do 29.7)

Ahoj vespolek, dneska mi přišel mailem odkaz na celkem zajímavý animační program
https://sharewareonsale.com/s/free-dp-a ... 0-discount
Stáhla jsem si ho a jen malou chvíli si s tím zatím hraji. Vypadá to celkem nadějně, exportuje to mj. i rovnou do mov, ale také do avi. Je tam mnoho konfigurovatelných efektů a řekla bych, že se s tím dají celkem animovat i fotky. Na ovládání je to dost jednoduché. Takže kdyby někdo ...
Read more : Animační program zdarma (jen do 29.7) | Zobrazení : 15392 | Odpovědi : 30 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Alamy - nahravanie fotografii

Ahojte, chcem sa opýtať skúsenejších pár otázok:
- ako postupovať po schválení fotografií?
- ako zistím, ktorú fotografiu som už upravil (kategórie, KW a pod.)?
- musím pridať až 50 KW?

Čo znamená "Images on sale with good or optimized discoverability."
a čo znamená "Images on sale with poor discoverability."
Preložiť si to viem, ale nerozumiem o čo ide? Keď sú foto v kategórii "poor" tak ešte nie sú zobrazené na predaj? A ako ich ...
Read more : Alamy - nahravanie fotografii | Zobrazení : 10840 | Odpovědi : 4 | Fórum : Macrostock fotobanky

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48566 • Celkem témat 1301 • Celkem členů 818