od pižla » 26. leden 2017 11:58
před časem jsem se ptala diskutujících, jak (krom fotobank) dále zužitkovat svou komerční a výtvarnou tvorbu. jednoznačná rada zněla zapracovat na vlastním webu, takže jsem se do toho dala-Na volné noze jsem sehnala člověka, který se dle referencí jevil ideálně. jelikož jsem měla vlastní vizi, zpracovala jsem si celý design webu sama, od návrhů jednotlivých stránek přes ukázky aktivního stavu veškerých textů a kategorií apod. předala jsem ke zpracování podklady udělané opravdu pečlivě stránku po stránce (takže např. ukázka s aktivní šipkou vlevo, ukázka s aktivní šipkou vpravo) k úplně každé stránce a každému produktu - dohromady toho bylo přes 500 stran a dělala jsem na tom tři měsíce. zaplatila jsem zálohovou fakturu a těšila se... s člověkem, co mi na webu makal jsem se dohodla také na školení ve wordpressu, jelikož krom grafiky je součástí webu také e-shop s obrazy a náušnicemi s autorskými grafickými motivy a chci si umět sama přidávat produkty. dnes jsem web viděla-myslela jsem, že mi jej borec posílá jen, abych schválila průběžné práce, a když jsem mu napsala, že je to ok a může v tomto duchu web dokončit, napsal mi, že to je z jeho strany vše a zbylé kategorie a produkty si doplním v rámci plnění ve wordpressu sama, jelikož je to snadné. upřímně-pěkně mě to vytočilo-v sekci grafika je 5 kategorií (má jich být kolem 20), v sekci obrazy není vytvořena žádná kategorie ani vložené produkty (má jich být 6)+chybí úvodní text, v sekci náušnice je místo 5 kategorií 1. obrazy se navíc liší formátem, od kterého se odvíjí cena a netuším, jak to tam budu vkládat (v podkladech jsem připravila pro každý obraz graficky elegantní tabulku s přehledem formátů a cen)-wordpress jsem vživotě neviděla, stáhla jsem si jej dnes! jak se na to díváte vy? je tu nějaký zběhlý tvůrce webu? opravdu se to dělá takto, že člověk dostane rozpracovaný web a dodělává si ho sám? vždyť to je přece to samé jako bych dostala zakázku na stostránkový katalog a zákazníkovi odevzdala 20 stran s tím, ať si zbytek fotek a textů vloží sám, vždyť indesign je přece tak snadný... zálohovou fakturu 6000,- jsem už zaplatila, celková cena má být 16 000,- , doplácet 10 000 za ani ne poloviční práci s mi ale fakt nechce. netuším, jak postupovat-nechci být k dotyčnému drsná, jednak to není můj styl a jednak, když chci po někom práci, asi není dobré ho naštvat. jak ho mám ale přimět k tomu, aby web dokončil, když on to staví jednoznačně tak, že z jeho strany je vše hotovo a nic dalšího dělat nebude?