Právě je 4. srpen 2026 05:39

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

Funkčnost stránek CanstockPhoto

Nahráváte někdo na tuto fotobanku? Nahrála jsem tam poslední dobou (zhruba 2 měs.) vektory - přes Stocksubmitter, nejen že nejsou ani ty první schválené, ale když kliknu na Unfinished, tak se tam většinou objevuje hlášení, že nějaký skript nefunguje. I když jsou soubory označené, nelze často kliknout na tlačítko pro submit (náhodně, asi při dobré konstelaci, se submit podařil). Také nefunguje zaškrtávací políčko, které by mělo hromadně označit nebo odznačit všechny soubory na stránce. Při ...
Read more : Funkčnost stránek CanstockPhoto | Zobrazení : 5875 | Odpovědi : 7 | Fórum : Ostatní microstock fotobanky

NÁKUPY FOTEK A VECTORU PRO ČASOPIS

Zdravim vsechny a prichazim s dotazem, ohledne nakupu fotografii a vectorove grafiky pro casopis.
Jsem graficka a dostala jsem se do firmy, ktera se rozhodla vydavat a tisknout casopis (mesicnik). Byla to pro me vyzva posunout se dal a ziskat novou zkusenost v dalsi graficke tvorbe a bohuzel ani firma na tom nebyla co do zkusenosti s redakci a casopisy jinak. Takze uz od zacatku se trosku ztracim(e) v otazce nakupu grafiky a fotek ve ...
Read more : NÁKUPY FOTEK A VECTORU PRO ČASOPIS | Zobrazení : 5297 | Odpovědi : 8 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Zodpovědnost za obsah fotky pro komerční využití

Můj život na fotobankách neustále provází lehká nervozita, jestli na fotkách, které prodávám není něco, co by tam nemělo být... Kdo má vlastně finální zodpovědnost za obsah fotky? Já jako autor nebo fotobanka, když fotku přijala a nabízí ke komerčnímu použití? (ze stran vlastnických práv, autorství něčeho co je na fotce a tak...)

A kontaktoval vás třeba někdy někdo z fotky určené jako editorial, že se mu nelíbí, že prodáváte fotku, na které je?
Read more : Zodpovědnost za obsah fotky pro komerční využití | Zobrazení : 11580 | Odpovědi : 21 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Fotobankový průzkum 2016

Tak a je tu zase čas na průzkum. Dneska jsem začal pracovat na dotazníku - oproti loňsku to hodně seškrtám, protože se většina informací stále opakuje, nechám tam jen to nejdůležitější.

Každopádně pokud máte nápad, jakou otázku oproti loňským ročníkům přidat, napište mi. Mě osobně zatím napadla jen jedna jediná:

Kdy jste dosáhli fotobankového vrcholu - ve kterém roce jste měli největší příjmy z fotobank
před rokem 2010, v roce 2011, v roce 2012, .... ...
Read more : Fotobankový průzkum 2016 | Zobrazení : 20180 | Odpovědi : 39 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Tvorba abstraktných pozadí - formát

Pekný deň všetkým! :)

Na fotobanky robím abstraktné pozadia a viem, že spomedzi vás takých 90% tiež :D ... chcela by som sa vás teda spýtať čisto takú banálnu otázku - a to je v akom formáte tvoríte tieto pozadia? Ja ich robím vo formáte 4:3 a už mám portfolio veľké tak 1500-700 kúskov (podľa fotobank a schvalovani) ...
Read more : Tvorba abstraktných pozadí - formát | Zobrazení : 6651 | Odpovědi : 11 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Prodej videi z dronu

Zdravím fotobankéře. Točí tady někdo videa s dronem? Osobně zatím jen fotím. Ale chci koupit drona (původně jen na létání) . Otázka zní: Připlatit za drona a koupit něco rozumného (dji) aby z toho lezly i nějaké videa? Prodává se dobře video krajiny z dronu? Díky
Read more : Prodej videi z dronu | Zobrazení : 39833 | Odpovědi : 68 | Fórum : O videu a jeho tvorbě

Iphone

Ahoj, je realne na shutteru uspesne prodavat fotky z iphone? Samozrejme focene za dobrych svetelnych podminek aby nesla dolu kvalita atd. Pripadne z jakych modelu iphonu pokud mate osobni zkusenost? Diky moc
Read more : Iphone | Zobrazení : 9968 | Odpovědi : 14 | Fórum : Shutterstock

Pozvánka do ESP

Ještě mě nepřišla pozvánka do ESP - mám už propadat panice, nebo je nás takových víc?
Read more : Pozvánka do ESP | Zobrazení : 20219 | Odpovědi : 32 | Fórum : iStock

koupě fotky na SS pro firmu

Zdravím,

potřebujeme pro naši firmu koupit jednu fotku na SS, tu lehce přephotoshopovat a dát následně jako ilustrační do jarního katalogu.

Je to možné/dovolené?
Read more : koupě fotky na SS pro firmu | Zobrazení : 1912 | Odpovědi : 1 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Nikon D5500

Ahoj,

tak nějak serfuju a narazil jsem na seznam foťáků na dreamstime: https://www.dreamstime.com/cameras/

Prostě mi to nedá se nezeptat. Proč tam není Nikon D5500? Já ho používám. Znamená to, že s tím foťákem nikdo na fotobanky nepřispívá?

Teď jsem si všiml, že tam chybí i D7200. Tak nevím.

Je mi jasné, že někdo třeba maže EXIF data, ale nědělá to přece každý a v tom množství, že by se ...
Read more : Nikon D5500 | Zobrazení : 2227 | Odpovědi : 2 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48607 • Celkem témat 1305 • Celkem členů 854