Fotoaparát

Diskuse o focení, fotografickém vybavení, fotografických technikách, zpracování fotek

Re: Fotoaparát

Příspěvekod Painter » 16. leden 2022 12:47

Mně přijdou ty hodnoty vůbec vtipný. Zrovna jsem se vrátil z focení a po cca 60 fotkách mi blikala originál baterka. Používal jsem hodně LW a samospoušť ale stejně. Když jsem přecházel dával jsem baterku pod bundu aby byla v teple.
Na druhou záložní baterku (myslím z Ebay) jsem minule vyfotil 4 fotky a foťák se vypnul. Po restartu to ještě chvíli fotilo ale stejně šla do nabíječky.
S 300-400 fotkama na jednu baterku bych si ještě pískal. Samozřejmě v létě je to něco jiného, ale tolik nedám. Snažím se hlavně aby bylo vše ostré (v rámci shit objektivů a těla) a tal dávám u všeho 2-10s samospoušť a snažím se v LW podle histogramu exponovat, aby jsem PP spíše fotku ztmavoval než zesvětloval - pak je tam tuna šumu.
Hodnocení: 0
Painter

IP: 178.255.168.xx

Reputace: 0

Příspěvekod claudiasovova » 3. únor 2022 22:36

Ahoj. Koukala jsem na tento fotoaparát a líbí se mi i vzhledově. Máte ho někdo a jste s ním spokojeni? Se Sony mám jen dobré zkušenosti, ale oplatí se i při volbě foťáku? Nevím, jestli třeba i nezainvestovat do dražšího, ale nad 30 000 se mi moc nechce. Fotím jen okrajově třeba svatby příbuzných a známých nebo kamarády na facebook :D budu ráda za doporučení :)
claudiasovova

IP: 2a00:1028:96d4:6f3a:e1af:53a3:7e10:a6xx

Příspěvekod Ubu Mbekele » 4. únor 2022 09:06

Je to moc hezký foťák, určitě se bude na svatbách líbit. Jako alternativu bych doporučil tenhle

https://www.fruugo.cz/fujifilm-instax-m ... daEALw_wcB

Je také sladký...
Ubu Mbekele

IP: 85.163.138.xx

Příspěvekod Painter » 4. únor 2022 11:26

Za tu cenu bych určitě kupoval něco jiného. Například Sony ZV-1 nebo jiný kompakt. Tohle na mne působí spíše jako akční kamera.
Painter

IP: 31.30.172.2xx

Příspěvekod GreatWhite » 4. únor 2022 13:07

:) claudia jenom spamuje
+PandaWild, +basti Hodnocení: +2
GreatWhite

Reputace: +159

Příspěvekod Ubu Mbekele » 4. únor 2022 16:17

:shock:
GreatWhite píše::) claudia jenom spamuje

Náhodou je to docela zajímavý úhel pohledu. Pořád se tady řeší velikost čipu, rozlišení, šum, rychlost ostření, atd. Samé obtížné technikálie...
Pohlédněme na techniku z estetické stránky. Jaké máte nejraději objektivy? Bílé, černé s červeným proužkem, černé se zlatými doplňky...? Tělo stříbrolesklé, černé, nebo s kočičkou? Jaký řemen nosíte? Ten značkový, základní, nebo pletený na míru...? Jste hrdí na svoji značku? Jak vám sluší na svatbách....? :mrgreen:
Ubu Mbekele

IP: 85.163.138.xx

Příspěvekod PandaWild » 4. únor 2022 16:46

Podle parametrů (voděodolný) mi přijde, že claudia chce natáčet na svatbách ve sprše s GoPro na hlavě. ... tedy ne že by to nemohlo být zajímavé
PandaWild

Reputace: +1984

Příspěvekod duben » 5. únor 2022 19:45

Ubu Mbekele píše::shock:
GreatWhite píše::) claudia jenom spamuje

Náhodou je to docela zajímavý úhel pohledu. Pořád se tady řeší velikost čipu, rozlišení, šum, rychlost ostření, atd. Samé obtížné technikálie...
Pohlédněme na techniku z estetické stránky. Jaké máte nejraději objektivy? Bílé, černé s červeným proužkem, černé se zlatými doplňky...? Tělo stříbrolesklé, černé, nebo s kočičkou? Jaký řemen nosíte? Ten značkový, základní, nebo pletený na míru...? Jste hrdí na svoji značku? Jak vám sluší na svatbách....? :mrgreen:

Nejlepší jsou podle mě růžové modely, to vám nikdo jen tak neukradne. Ten svůj sem tam někdy oblékám do maskování, aby nebylo vidět že ho nosím a taky proto, že se stydím, že nemám růžový. Na značce mi vlastně vůbec nesejde, pokud to není CANON :D (nerad chodím s kanónem na vrabce). Kdyby se dělal model v oranžové, jako je občas na některém doplňku od Sony, to by se mi líbilo asi víc jak růžová. Ale úplně nejdůležitější je mít co největší objektiv. Nemusí dobře fotit, ani mít nějaké foto parametry, hlavně aby byl velký a dlouhý a dodával jeho majiteli punc profesionality. Nic neřekne o kvalitách fotografa víc než velikost jeho fotovýbavy.
+PandaWild, +admin, +basti, +kelley Hodnocení: +4
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +268

Příspěvekod Painter » 24. květen 2022 17:45

Tak co říkáte na novinky R7 a R10 od Canonu?
Painter

IP: 178.255.168.xx

Příspěvekod ivusakzkrabice » 25. květen 2022 05:07

Oranžový?

TAk to bacha na příznivce orientačního běhu, ať si tě v přírodě nespletou s lampionem :D :lol:
ivusakzkrabice

Reputace: +742

PředchozíDalší

Zpět na O focení