Animer - 2D obrázkový animátor

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Animer - 2D obrázkový animátor

Příspěvekod Sagi » 4. září 2015 07:47

Jo a moc pěkné kotě :)
Hodnocení: 0
Sagi

Reputace: +41

Příspěvekod Lenka » 5. září 2015 10:52

Animer z pohledu linuxáka: Super, všechno funguje, renderuje krásně, velikosti objektů nejsou problém. Jediná potíž je, že nic, co běhá zdarma na linuxu, mi neschroustá tga v rozlišení HD1080p. Nemohlo by to plivat jpg nebo png? (Stejnej problém mám s průhlednejma obrázkama z Texigenu - pokud nechci vše konvertovat obrázek po obrázku). :ugeek:
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod PandaWild » 5. září 2015 11:11

Nedá se tam spustit VirtualDub? Ten by si s tím poradil. Když už ne komprimovaný výstup, tak alespoň do nekomprimovaného AVI a ten pak zkonvertovat něčím dalším. Jinak jedině že bych udělal konvertor TGA na BMP nebo JPG (do PNG bych neuměl).
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Lenka » 5. září 2015 11:21

VirtualDub mi v mých podmínkách nevyrenderuje 1920x1080 - dělal by to cca tejden, jenže mezitím by spadnul systém kvůli přehlcení operační paměti. OpenShot pracuje v pohodě s jinými formáty, tga neumí načíst jako sekvenci a hází chybu. Dávkovej konvertor myslíš něco jako je ten AnimerPic? To by bylo šikovný. Škoda, že neumí png.

Vlastně je divný, že by nějakej už neexistoval. Kouknu se na linuxářský fórum, jestli něco už není vymyšlený.

Hele, dobrý, mě se to možná podařilo načíst. Teď ještě co to bude dělat potom. Hu. Ještě pár takových restartů... a mám po počítači. Dalším. :lol:
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod Lenka » 5. září 2015 11:58

Tak se VELICE OMLOUVÁM autorům Animeru a OpenShotu. Jde to. Závada byla mezi počítačem a židlí. Konkrétně selhalo spuštění procesu "před zahájením práce je vhodné si přečíst návod". :lol:
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod shalom3 » 5. září 2015 12:20

Tak jsem se konečně dostala k tomu, abych se začala Animerem také zabývat a vypadá to víc než slibně :) . Prosím o radu, jaká je nejlepší velikost pro přípravu obrázků. Myslela jsem, že když si připravím nějaký větší - třeba kolem 2000*2000 pixelů, tak tím nic nezkazím. Po vložení do animeru byl ale jako pila - po okrajích úplně zubatý. Podstatně lépe vypadal ten původní míč, i když má rozměry jen 256*256, i po zvětšení v rámci animace byl parádně hladký.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Lenka » 5. září 2015 12:32

No, mě se nechtělo přemejšlet, tak jsem si připravila obrázek v Inkscape v patřičném poměru a vyrenderovala pozadí o velikosti požadovaného formátu videa a jednotlivé objekty v odpovídajícím rozlišení přímo z obrázku. Zatím mi to připadá dobrý, ovšem je to první pokus, taková primitivní kresbička. Jestli by to obstálo např. i při použití gradientových efektů, netuším.
Jsem medvěd.
Lenka

Příspěvekod PandaWild » 5. září 2015 14:55

Lenko s tím VirtualDub jsem měl na mysli, že by se to uložilo do RGB nekomprimovaného formátu, to si myslím žeby zvádl i u Tebe, protože tam se nedělá žádná komprese. A tak prima že se Ti to podařilo už vyřešit jinak.
PandaWild

Příspěvekod PandaWild » 5. září 2015 15:00

shalom3 nevím teď jistě co je tam špatně, jedna možnost - v náhledu je to zubatější, při uložení (vyrenderování) by to mělo být kvalitnější. Pokud se Ti to zdá zubaté u po uložení, zkus stáhnout (třeba i skoro na nulu) táhlo Ořez. Je implicitně nastavené na 192 a možná je to moc a ořezává toho hodně, mohlo by to způsobit zubatění.
PandaWild

Příspěvekod Lenka » 5. září 2015 16:45

Pando, mě VirtualDub do nekomprimovaného formátu zvládne hodit jen ten 640x480. I se 720 má potíže. Zřejmě je to kombinací Wine, nedokonalé kompatibility, nedostatečné paměti a ještě několika dalších faktorů. Ale naštěstí OpenShot to umí, jen já jsem idiot.
Díky za skvělej program, tři králové už se nahrávají. :lol:
Jsem medvěd.
Lenka

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě