Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod sedmicka7a » 14. září 2015 14:30

Existuje nějaký jiný program na konverzi do MOV než XMedia Recode? Posledních 14 dní mi při konverzi změní barvy na nepoužitelné, (ze světle žlutý je zářivě žlutá, z hnědý červená) :oops:
Hodnocení: 0
http://www.megapixel.cz/foto/106527
http://www.shutterstock.com/gallery-2703055p1.html
sedmicka7a

Reputace: +48

Příspěvekod PandaWild » 14. září 2015 15:48

Lenka píše:Víte někdo aktuální dobu schvalování videa na 123rf? S přesností na roky stačí... :lol:
Mám frontu 4 týdny. Ale editorial videa jsou na počkání.
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod kelley » 14. září 2015 16:16

sedmicka7a píše:Existuje nějaký jiný program na konverzi do MOV než XMedia Recode? Posledních 14 dní mi při konverzi změní barvy na nepoužitelné, (ze světle žlutý je zářivě žlutá, z hnědý červená) :oops:

MPEG Streamclip
Blog o tom, co mě momentálně baví - tanec, turistika, fotografování, hudba... http://milpal.cz
kelley

Reputace: +17

Příspěvekod Rastislav13 » 14. září 2015 16:37

Ahojte používa niekto AVS video editor, alebo Edius a ak ano v akom formáte konvertujete videa na predaj vo fotobankách, určite to vo fore niekde je, ale neviem to nájsť. Vďaka
Rastislav13

Reputace: 0

Příspěvekod zdenat5 » 14. září 2015 16:57

sedmicka7a píše:Existuje nějaký jiný program na konverzi do MOV než XMedia Recode? Posledních 14 dní mi při konverzi změní barvy na nepoužitelné, (ze světle žlutý je zářivě žlutá, z hnědý červená) :oops:

Ahoj,
já dlouhodobě používám Format Factory, převádím mp4 do MOV AVC(H264), kodek MPEG4(DivX) asi nějak nefunguje, v nastavení si dám jen frekvenci snímků na 30. I když někdo si tady na FF stěžoval tak s tím nemám potíže, nevím jestli neměl v pokročilém zapnuto zrcadlení. Zatím nejsem na Pondu a istocku, jinak to všude berou.
Ahoj Zdena
zdenat5

Reputace: +148

Příspěvekod Lenka » 14. září 2015 17:00

Dělám teď vše v OpenShot Editoru. Akorát teda neumím větší než 1920x1080, jinak na něm neshledávám chybu. Prostředí je ze začátku trochu divočejší na pochopení, ale dá se. Běhá radostně pod Linuxem, jinde nevím. Samozřejmě je to fríčko. Umí i sekvenci z obrázků přímo, nepotřebuje V-dub.
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod Jirik » 14. září 2015 18:24

Já převedu a sestřihnu záběr a odstraním-vypnu zvuk v Aiseesoft Total Video Converter (MOV-H.264) a nebo obdobný Xilisoft Video Converter Ultimate (MOV-H.264) a pokd chci i (MOV-M-JPG) tak použiji XMedia Recode. Jo a ty dva předešlé konvertory umí zapnout podporu výkonu grafické karty GeForce a i na starším počítači je to docela fofrem převedené. Fotobanky mi to berou vše v poho.
https://SecreLocal.com - Meet Girls Live Chat - No Verify - Anonymous Sex Dating - [url=https://SecreLocal.com/girls.html] Local Dating Sites [/url]
Jirik

Reputace: +38

Příspěvekod Rastislav13 » 14. září 2015 18:39

ešte otázka k zvuku, reálne ruchy, napr. ulica, bečiaca ovca....nechať, alebo vypnúť? Dik za odpoveď
Rastislav13

Reputace: 0

Příspěvekod Bananaboy » 14. září 2015 19:30

Rastislav13 píše:ešte otázka k zvuku, reálne ruchy, napr. ulica, bečiaca ovca....nechať, alebo vypnúť? Dik za odpoveď

To bude dosť záležať od kvality techniky použitej na snímanie videí. Ja točím videá obyčajným ultrazoomom. Mikrofón tam nie je nijako zabezpečený proti poryvom vetra, ktoré na videu počuť už pri stredne silnom vetre, čo je prakticky stále. Takže som nútený u videí z exteriéru zvukovú stopu zmazať. Počítam, že ty ako reportážny kameraman budeš technikou a skúsenosťami z natáčaním videí o hodne levelov vyššie ako ja, takže ak nemáš problém natáčať videá s kvalitným audiom, tak tam to audio nechaj.
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod PandaWild » 14. září 2015 21:48

Fotobanky doporučují nechat zvukovou stopu jen je-li to potřebné k dokreslení atmosféry (např. v lese zpěv ptáků). Není-li nezbytná, je lepší ji smazat. Zvuk projíždějících aut u záběru lesa může být důvodem k vyhození. Nebo hukot větru v mikrofonu je také na vyhazov (dá se odstranit ve zvukovém editoru potlačením hlubokých tónů). Když už doplňující zvuk, tak si udržovat zásobu vlastních dobrých zvuků pozadí a ty se dají přimixovat i k dalším videím.
PandaWild

Reputace: +2005

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě