Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod PandaWild » 16. únor 2016 09:12

Mně vychází zisky z prodejí videí asi tak stejné jako zisky z jiných obrázků, na počet kusů. Na ShutterStocku mám v portfoliu 10% videí a dělají mi 10% z celkových zisků. Tvé vektory jsou na kusy výnosnější, ale videa přírody budou nejspíš výnosnější než abstraktní pozadí, tak by Ti stejná ziskovost mohla platit také.
+Bananaboy Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +1984

Příspěvekod PandaWild » 16. únor 2016 09:15

Teď koukám do jejich požadavků, že:
- neposílejte větší množství abstraktních animovaných pozadí (to přesně dělávám :? )
- neposílejte zoomované statické obrázky (to se tu zvažovalo dělat)
- zřejmě jde posílat i doprovodná hudba, ale musí se přiložit property release
Hodnocení: 0
PandaWild

Příspěvekod Bananaboy » 16. únor 2016 09:25

PandaWild píše:Mně vychází zisky z prodejí videí asi tak stejné jako zisky z jiných obrázků, na počet kusů. Na ShutterStocku mám v portfoliu 10% videí a dělají mi 10% z celkových zisků. Tvé vektory jsou na kusy výnosnější, ale videa přírody budou nejspíš výnosnější než abstraktní pozadí, tak by Ti stejná ziskovost mohla platit také.

To znie zaujímavo. Ak by sa predávali videá aspoň tak, ako textúry z TexiGenu/FilterForge tak by to bolo skvelé. Tých mám tiež v portfóliu 100 kusov a pár sa ich mesačne predá. Vlastne ja by som bol rád a povzbudilo by ma k ďalšej tvorbe videí, keby sa predali mesačne aspoň 2-3 videá. ;)

EDIT: Pýtam sa to hlavne preto, lebo už mám na Shutterstocku takmer rok 6 kusov videí a zatiaľ ani ťuk, tak by som rád získal z vašich odpovedí aspoň nejakú motiváciu na nahrávanie nových videí. ;)
Naposledy upravil Bananaboy dne 16. únor 2016 09:32, celkově upraveno 1
Bananaboy

Reputace: +1058

Příspěvekod PandaWild » 16. únor 2016 09:32

Když se videa prodávají dejme tomu asi 15x dráž než obrázky, tak se budou prodávat 15x méně často.

Procházím to a počítám - za ty 2 roky se mi prodalo 12 videí (průměrný zisk $23 na prodej), což dělá 0,3% ze všech prodejů (bráno na počet). Prodej videa je hodně věc náhody, jsou to dost malé počty aby se s tím dalo statisticky počítat.
PandaWild

Příspěvekod Bananaboy » 16. únor 2016 10:23

PandaWild píše:Procházím to a počítám - za ty 2 roky se mi prodalo 12 videí (průměrný zisk $23 na prodej), což dělá 0,3% ze všech prodejů (bráno na počet). Prodej videa je hodně věc náhody, jsou to dost malé počty aby se s tím dalo statisticky počítat.

Aha, tak to som predchádzajú príspevok pochopil zle. ;) Podľa tohto to vyzerá, že z 501 videí si mal jeden predaj každé 2 mesiace. Takže ak správne počítam, tak zo 100 videí budem mať jeden predaj každých 10 mesiacov. A to už moc motivačne neznie. :lol: :D Ale čo už, no. :?
Bananaboy

Příspěvekod PandaWild » 16. únor 2016 10:43

Zisk na kus je na SS stejný jak u obrázků, pracnost je vyšší, ale zas je to jiná oblast tvorby, tak je to dobré zpestření. Obzvláště když ziskovost videí výrazně zvedá Pond5 (tedy alespoň dokud se ceny daly tlačit dolů na $5).
PandaWild

Příspěvekod Bananaboy » 16. únor 2016 10:47

Všimol som si, že dosť videí máš ako Editorial a to tiež zrejme na predajoch nepridá.
Bananaboy

Příspěvekod PandaWild » 16. únor 2016 11:01

Editoriálů mám jen pár. Ty se ani nikdy neprodaly. Jen jednou na DreamsTime proudící dav lidí, tam si to ale stejně svévolně přepnuli na editorial, nemělo to být (nebyly rozpoznat podoby).

Zajímavé, dívám se že se nejvíc prodávala videa související s oslavami - poletující balonky, spirálky a hlavně poletující velikonoční vejce a ohňostroje.
PandaWild

Příspěvekod thor83 » 17. únor 2016 22:54

Zajímala by mě jaká animace je nejlepší tedy asi nejjednoduší pro zakazníka na úpravu.Když pominu rozdílné nároky FB. Mám na mysli kanály . Jestli mov png+alpha v jednom nebo normální video + alpha přiložená v animaci a nebo video a zelený podklad. První řešení my přijde nejlepší tak se divím že to moc neberou.
[URL=https://matchnow.info]Supreme Сasual Dating[/URL]
thor83

Reputace: +37

Příspěvekod PandaWild » 17. únor 2016 23:01

Asi s tím "mov png alpha" moc softů neumí pracovat, i když bylo by to na použití nejsnazší. Je to takový dost podivný nestandardní a málo známý formát. Tak to ani fotobanky běžně nepodporují (jen Pond5). Jako druhá alternativa by měl být nejlepší Alpha Matte kanál, protože neomezuje barvy ve videu (může se používat i zelená) a mohou se používat poloprůhlednosti. Tak to by mělo být nejlepší pro středně pokročilé kupce. Ale nejjednodušší by pro ně mělo být zelené pozadí, protože se to běžné používá ve filmu a softy to nejběžněji podporují. Jen je to dost nepraktické (např. mohou vznikat zelené obrysy).
PandaWild

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě