Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod Bananaboy » 3. srpen 2016 10:32

Logá je možno vymazať aj priamo v editačnom programe bez exportovania do snímkov. Napríklad v After Effects. Z FREE programov by to mal dokázať Blender a Fusion 8.
+Pedro Hodnocení: +1
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod PandaWild » 3. srpen 2016 10:34

Zahlédl jsem teď v nějakém videu, kde pojednával o PC pro After Effects - má 32 GB RAM a chystá se rozšířit na 64 GB RAM, protože v AE je velká RAM docela nutností. (procesor tam má nataktovaný i7-5820K, 12 vláken, tj. asi 12 tisíc Kč, vodní chlazení, také prý nutnost pro AE). To jsou teda nároky na hw, a to jsem si říkal že s 16 GB mám velkou rezervu i do budoucna. :shock:
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Bananaboy » 3. srpen 2016 10:39

PandaWild píše:Zahlédl jsem teď v nějakém videu, kde pojednával o PC pro After Effects - má 32 GB RAM a chystá se rozšířit na 64 GB RAM, protože v AE je velká RAM docela nutností. To jsou teda nároky na hw, a to jsem si říkal že s 16 GB mám velkou rezervu i do budoucna. :shock:

Záleží asi na tom ako veľké a dlhé videá spracúva. Ja mám 16 GB RAM a ešte aj pri 4k videách mi After Effects ide celkom svižne. Nič sa nikde neseká. No... rendering by mohol ísť rýchlejšie, to je pravda. Obzvlášť s tou transparenciou sa to vlečie, ale myslím, že to je viac záležitosť procesoru a grafickej karty ako RAM-ky.
Bananaboy

Příspěvekod PandaWild » 3. srpen 2016 10:41

Aha, grafiku má nVidaia Quadro K5200, to je asi 55 tisíc Kč, tak to už je úplně mimo dosah.
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Bananaboy » 3. srpen 2016 10:47

PandaWild píše:Aha, grafiku má nVidaia Quadro K5200, to je asi 55 tisíc Kč, tak to už je úplně mimo dosah.

No jo no... s takou mašinou on už sedí na pive, kým my ostatní ešte renderujeme. :lol: Ale aj také bezduché civenie na obrazovku na pomaly sa renderujúce video má svoje kúzlo a romantiku. :lol: A aspoň nedostaneme cirhózu pečene, keď nám neostane čas ísť na to pivo. :lol: :lol:
+PandaWild Hodnocení: +1
Bananaboy

Příspěvekod Pedro » 3. srpen 2016 11:53

PandaWild píše:Aha, grafiku má nVidaia Quadro K5200, to je asi 55 tisíc Kč, tak to už je úplně mimo dosah.

No sranda je, že ne všechny grafiky od Nvidie podporují vykreslování ray-traced 3D renderer. Jedná se hlavně o pluginy jiných výrobců. Pokud nepodporuje, tak vykresluje jen CPU. Hodně jsem s tím laboroval, koupil jsem kvůli tomu starou grafiku GeForce GTX 580, která při renderování hučela jako turbo od závodního auta, sice byla rychlejší oproti GTX960 o 2 hod., ale ten kravál se nedal vydržet :). Nakonec jsem se vrátil ke GTX 960 a snažím se vyhnout pluginům, které vyžadují render přes GPU podporovanou kartu.
Adobe to zdánlivě vyřešilo přidánim Cinema 4D lite co se týče tvorby 3D objektů, ale opět je nutná podpora grafické karty Nvidie při renderování.
Zde je seznam podporovaných grafických karet pro After Effects:http://1url.cz/qtWh8
Paradoxně vychází mnohem výhodněji koupit nějakou podporovanou AE herní grafiku oproti profi Quadro verzi, co jsem četl dle různých testů na webu.
Pedro

Reputace: +78

Příspěvekod Jirik » 3. srpen 2016 12:02

Ja jsem tam tu grafickou kartu podporovanou AE nikde nenasel, take mam GTX 960, tak jestli mi to v necem pomuze.

Odesláno z mého LG-D405 pomocí Tapatalk
https://SecreLocal.com - Meet Girls Live Chat - No Verify - Anonymous Sex Dating - [url=https://SecreLocal.com/girls.html] Local Dating Sites [/url]
Jirik

Reputace: +38

Příspěvekod Bananaboy » 3. srpen 2016 12:07

Ja som si tam svoju GTX 780 síce našiel, ale neviem, či sa dá nejako poznať, či AE renderuje cez CPU, alebo GPU. U Premiere Pro je zaškrkávátko v nastaveniach na prepnutie renderovania na GPU, ale u AE som nič také nenašiel.
Bananaboy

Příspěvekod Pedro » 3. srpen 2016 13:31

Jirik píše:Ja jsem tam tu grafickou kartu podporovanou AE nikde nenasel, take mam GTX 960, tak jestli mi to v necem pomuze.

Odesláno z mého LG-D405 pomocí Tapatalk

GTX 960 ti pomůže v rychlejším vykreslování náhledu v kompozici tedy s prací v hlavním pracovním okně After Effects. Náhledy počítá GPU+CPU, ale samotný render už počítá jen CPU.
Pedro

Příspěvekod Pedro » 3. srpen 2016 14:02

Bananaboy píše:Ja som si tam svoju GTX 780 síce našiel, ale neviem, či sa dá nejako poznať, či AE renderuje cez CPU, alebo GPU. U Premiere Pro je zaškrkávátko v nastaveniach na prepnutie renderovania na GPU, ale u AE som nič také nenašiel.

Pokud máš v Nastavení v Preferencích - Previews - GPU information - Raytracing, nastaveno GPU, objeví se ti dole podporovana grafická karta GTX 780 . My co nemáme podporovanou grafiku máme okno zašedlé a renderuje pouze CPU.
Že to renderuje přes GPU poznáš až v případě, pokud nějaký plugin bude vyžadovat podporovanou grafickou kartu. Jsou to většinou pluginy od Sapphire, Red Giant, Video Copilot atd...
Jinak ti tahle grafická karta pomůže s rychlejším vykreslováním náhledu v kompozičním okně.
Jo a jen dodám AE CC se Cinema4D lite by měl taky už počítat s podporovanou GPU.
+Bananaboy Hodnocení: +1
Pedro

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě