Editace 4K videa v premiere cc - HW

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Editace 4K videa v premiere cc - HW

Příspěvekod Dusan » 23. únor 2019 21:51

Jsem ve videu amatér, ale zkoušel jsem editovat 4k na starém PC a jediné co mi běželo je udělat tzv. proxy files, tady je návod https://www.youtube.com/watch?v=MGKAPnjsYs8
Hodnocení: 0
Dusan

Reputace: +45

Příspěvekod Navstevnik_3 » 23. únor 2019 23:31

Jestli to chapu spravne, tak je to v podstate podobne jako si to prekodovat na editovatelnejsi video.
Jen toto udela premiera sama a prolinkuje maly a velky soubor videa. Pri rendru se pak vypocita originalni velikost. Asi to bude efektivnejsi nez to ztratove prevadet do stejneho rozliseni a z nej pak delat vystup. A fungovalo ti to pri exportu dobre? Asi by me mrzelo to pouzit a zjistit ze to video z toho pak nedostanu.

Diky za tip, kazdopadne otestuju.
Navstevnik_3

IP: 188.122.208.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Dusan » 24. únor 2019 21:21

Přesně tak, vytvoří to dva soubory a při rendru se pak vypočítá originalní velikost. Já jsem to zatím testoval jen na Macu ve Final Cut Pro, ale fungovalo mi to dobře i na Macbooku Pro s i5 a 8GB ram. V Premiere by to mělo být to stejné. Kamarád to testoval v After Effects a taky v pohodě.
Dusan

Reputace: +45

Předchozí

Zpět na O videu a jeho tvorbě