slideshow video

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

slideshow video

Příspěvekod jonnysek » 4. leden 2024 13:00

Poradí někdo jak z fotek vytvořit jednoduše slideshow v jakém programu nejlépe gratis. Jde mi o to nasypat cca 100 fotek a nechat to přechroupat tak aby každá fotka byla 2 sekundy a mezitím nějaký stejný přechod .... do videa které pak otitulkuji a ozvučím. Ručně to dělat mi přijde velmi zdlouhavé
Hodnocení: 0
jonnysek

Reputace: +10

Re: slideshow video

Příspěvekod zdenat5 » 4. leden 2024 20:20

jonnysek píše:Poradí někdo jak z fotek vytvořit jednoduše slideshow v jakém programu nejlépe gratis. Jde mi o to nasypat cca 100 fotek a nechat to přechroupat tak aby každá fotka byla 2 sekundy a mezitím nějaký stejný přechod .... do videa které pak otitulkuji a ozvučím. Ručně to dělat mi přijde velmi zdlouhavé

Na to by měl být dobrý
Windows Movie Maker 2012
https://www.stahuj.cz/multimedia/zpraco ... installer/
sice MS tvrdí, že v 10 nefunguje, ale běhá i v 11 , Oni ted mají novou zkušební verzi, ale tahle stará je celkem dobrá. Dělala sem na tom videa - animace - https://www.shutterstock.com/cs/video/c ... -halloween
Při instalaci vybrat jen Movie Maker u toho je fotogalerie - na prohlížení fota dobrá - rychlá.
zdenat5

Reputace: +136

Příspěvekod zdenat5 » 4. leden 2024 20:42

Omlouvám se - to je něco jiného - to neznám já mám installer
windows-movie-maker_16.4.3528.331
to by mělo být tohle -https://www.instaluj.cz/movie-maker-pro-windows-10#
Vyzkouším to :?
Jo je to on jen to chce Zvolit programy, které budou nainstalovány - zrušit zaškrtnutí u Messengeru, Writeru a Mailu, Mělo by to fungovat.
zdenat5

Příspěvekod Bananaboy » 4. leden 2024 22:05

Ak máš Windows 11, tak tam by už mal byť súčasťou videoeditor Clipchamp. Ten by mal zvládnuť to čo požaduješ. Ak nemáš Windows 11, tak sa dá Clipchamp doinštalovať aj do Windows 10, alebo použiť online verziu. Ja osobne používam online Clipchamp na vytváranie AI Text To Speech hlasov do videí. Sú tam prirodzene znejúce AI hlasy úplne zadarmo! Inak na strih používam radšej CapCut, ale ten žiaľ nezvláda hromadné prechody medzi snímkami, takže tam by si to musel robiť ručne.
Bananaboy

Reputace: +1042

Příspěvekod Ravalah » 5. leden 2024 07:59

To jde i v DaVinci Resolve, je to taky zdarma. Již to zvládli mí dva kamarádi, přičemž jednomu je 47, tak bys to měl zvládnout taky :)
Ravalah

IP: 109.72.12.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod jonnysek » 5. leden 2024 12:17

Bananaboy píše:Ak máš Windows 11, tak tam by už mal byť súčasťou videoeditor Clipchamp. Ten by mal zvládnuť to čo požaduješ. Ak nemáš Windows 11, tak sa dá Clipchamp doinštalovať aj do Windows 10, alebo použiť online verziu. Ja osobne používam online Clipchamp na vytváranie AI Text To Speech hlasov do videí. Sú tam prirodzene znejúce AI hlasy úplne zadarmo! Inak na strih používam radšej CapCut, ale ten žiaľ nezvláda hromadné prechody medzi snímkami, takže tam by si to musel robiť ručne.

jojo to jsem zkoušel je to super jen když tam ty fotky natáhnu tak musím ručně zkracovat jejich zobrazení z 5s na 2 s a ručně naházet přechody jinak je to postačující editor... nevím jak to zautomatizovat
jonnysek

Příspěvekod jonnysek » 5. leden 2024 12:18

Ravalah píše:To jde i v DaVinci Resolve, je to taky zdarma. Již to zvládli mí dva kamarádi, přičemž jednomu je 47, tak bys to měl zvládnout taky :)

no je mi o rok víc tak nevím nevím ale poradím se synem ten s tím umí
jonnysek

Příspěvekod zdenat5 » 5. leden 2024 14:00

https://www.instaluj.cz/movie-maker-pro-windows-10#
Import a úprava prezentací a videí
Popis:
Úpravy filmů a volba motivu
Odstřihnutí, rozdělení, zrychlení nebo zpomalení, přechody, animace: naučte se různými způsoby upravovat svoje filmy. Volbou motivu můžete taky vyjádřit svůj jedinečný styl.
Přidání a úprava zvuku
Oživte svůj film pomocí zvukového doprovodu, který si můžete sami upravit.
Sdílení filmu online
Po dokončení publikujte film na web, abyste se o něj mohli podělit s rodinou a přáteli.
Windows Essentials je sada bezplatných programů pro Windows, mezi které patří třeba Movie Maker, Fotogalerie, Mail a Writer. Tyto programy vám pomůžou seřazovat a upravovat fotky a videa, spravovat e-maily, vytvářet příspěvky na blog a synchronizovat soubory.
Stažením můžete získat všechny produkty najednou, nebo zvolit jenom vybrané součásti.
Obsahuje množství různých přechodů a animace - např. přiblížení, otočení apod. ,nastavení libovolné rychlosti u snímku i u hotového filmu - vše jde nastavit jednorázově - na vybrat vše - je to rychlé a celkem jednoduché.
zdenat5

Příspěvekod shalom3 » 5. leden 2024 14:23

Jestli máš MS Office, možná by něco takového zvládl i PowerPoint - nevím. Já jsem na PP kdysi dávno vytvářela první animace, dalo se to uložit přímo do mp4.
shalom3

Reputace: +1116

Příspěvekod Bananaboy » 5. leden 2024 21:24

jonnysek píše: jojo to jsem zkoušel je to super jen když tam ty fotky natáhnu tak musím ručně zkracovat jejich zobrazení z 5s na 2 s a ručně naházet přechody jinak je to postačující editor... nevím jak to zautomatizovat

Skús pozrieť niekde v nastaveniach programu. Napríklad v tom CapCute, ktorý používam ja sa dá v nastaveniach programu zmeniť defaultné 5 sekundové zobrazenie obrázkov. Možno je to dostupné aj v nastaveniach v Clipchampe. Žiaľ, ako som napísal, ja mám len online Clipchamp a tam to nikde nevidím, ale možno je to v inštalovanej verzii.
Bananaboy

Reputace: +1042

Další

Zpět na O videu a jeho tvorbě