Colourbox

Diskuse o ostatních - menších - fotobankách, jako je CanStockPhoto, Depositphotos, StockFresh, CutCaster, YayMicro a další

Colourbox

Příspěvekod Bananaboy » 30. září 2013 12:01

Dnes ma na Colourboxe privítala celkom príjemná správa. Konečne sa rozhodli oceňovať Single downloads rozdielne než subscriptions. Píšu, že za Single download teraz autor získa až 1,9 € !
Tak buď už zistili, že sa nemôžu stále chovať ako zlodeji, alebo na čelo ich vedenia zasadol Santa Claus. :lol: No..., pokiaľ by tých "singloviek" bola aspoň polovica z celkového, mesačného počtu downloadov, tak by sa Colourbox mohol kľudne stať opäť zárobkovou "dvojkou" za Shutterstockom, ako za starých čias. ;)

Každopádne taká správa poteší, hlavne teraz v predvianočnom štvrťroku. Som zvedavý, ako sa tým zmenia zárobkové štatistiky. :lol:
Hodnocení: 0
Bananaboy

Reputace: +1077

Re: Colourbox

Příspěvekod Monika » 30. září 2013 21:59

To je sice super, také jsem zajásala, hlavně když jsem hned uviděla, nějaké mé prodeje za single, ale pak jsem si všimla, že prodej vectoru jako subscriptions klesl z 0,35€ na 0,20€ což je stejné jako za raster nebo foto. Takže pro mě zas až tak sláva to není.
Monika

IP: 37.48.40.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Bananaboy » 1. říjen 2013 08:07

Monika píše:ale pak jsem si všimla, že prodej vectoru jako subscriptions klesl z 0,35€ na 0,20€ což je stejné jako za raster nebo foto. Takže pro mě zas až tak sláva to není.

To samozrejme nepotešilo ani mňa, ale mal som včera 2 predaje vektorových ilustrácií. Jeden za znížený subscription 0,20€ a druhý single za 1,43€, teda spolu za 1,63€. Pri starých cenách by to bolo len 0,70€! Takže zatiaľ sa nesťažujem. ;) No uvidíme ako sa to bude vyvíjať. Za mesiac sa ukáže, či sa nový model odmien vyplatí, alebo nie.
Bananaboy

Příspěvekod Ondra » 1. říjen 2013 08:56

Jak si stojí Colourbox ve srovnání s ostatními fotobankami? V srpnu jsem rozšířil fotobanky o Deposit, Canstock a Bigstock, tak jestli má smysl nahrávat i tam. Berou taky úplně všechno, nebo jsou víc vybíraví?
Ondra

IP: 94.112.14.xx

Příspěvekod Bananaboy » 1. říjen 2013 10:09

Ondra píše:Jak si stojí Colourbox ve srovnání s ostatními fotobankami? Berou taky úplně všechno, nebo jsou víc vybíraví?

Na Colourboxe som s vektorovými ilustráciami. Zárobky sú tam viac-menej slušné. Prirovnal by som ho k Fotolii a s novým modelom odmeňovania, ktorý včera zaviedli, to bude snáď ešte lepšie. Ilustrácie berú úplne všetky a nahrávanie je jednoduché, takže Colourbox sa podľa mňa určite vyplatí. Na tom druhom českom fotobankovom fóre som čítal, že niektorí mali problém prejsť prijímacou skúškou s fotografiami a tým ktorí prešli nejaké fotky do portfólia nevzali, ale s ilustráciami nie sú žiadne problémy.
Bananaboy

Příspěvekod Ondra » 1. říjen 2013 11:38

Ok, tak to Colourbox určitě zkusim. Díky.
Ondra

Příspěvekod Hamin » 3. říjen 2013 07:51

Je příjemnější vidět na CLB provizi z prodeje 1,5€ než jen 0,20€ .. :) Tak snad se to zvedne..
Nikon D7100, Sigma 17-55 f2.8 OS HSM, Sigma APO EX DG 70-200 f2.8 MACRO II, AF-S Nikkor 35mm f1.8, Nikkor AF D Micro 60mm f2.8, Flash SB-700, Softbox 60x60 for SB flash
Hamin

Reputace: +82

Příspěvekod Ondra » 3. říjen 2013 18:51

Dneska ve 3 odpoledne jsem začal na Colourbox nahrávat ilustrace a teď už mám 2 prodeje. :P
Vypadá to fakt dobře. Ještě jednou díky.
Ondra

Příspěvekod Denisa » 29. říjen 2013 10:18

Zdravím přispěvatele Colourboxu. Taky jsem se rozhodla přispět svojí troškou do mlýna - ale :!: když jsem se zaregistrovala, vyskočilo na mne, že jim mám nahrát 14 obrázků na zkoušku. I pustila jsem se do toho - ale nahrálo se mi jich 8, ostatní nelze (zamítnuto, protože v tuhle chvíli můžete nahrát maximálně 14 obrázků. :?:). No a teď nevím, jak pokračovat. V tom náhledu vidím svých 8 obrázků, ale neobjevila jsem nikde tlačíko pro odeslání či potvrzení. Nebo tam žádné není? A jak jim tedy dodat ty chybějící obrázky? Díky předem za radu. Denisa
Denisa

IP: 37.221.242.2xx

Příspěvekod Majk88 » 29. říjen 2013 21:31

Taky jsem tam začal zkusit nahrávat...ať koukám jak koukám ... tam žádná validace na základě ID ? nebo tax form?
www.majkportfolio.com
"Graphic Design is my passion"

Můj Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCfq2wfheTSWhougx_BLhEbw
Majk88

Reputace: +40

Další

Zpět na Ostatní microstock fotobanky