FineArtAmerica

Diskuse o ostatních - menších - fotobankách, jako je CanStockPhoto, Depositphotos, StockFresh, CutCaster, YayMicro a další

Re: FineArtAmerica

Příspěvekod admin » 23. září 2022 08:12

Pavlos píše:A co tuzemské print služby/stránky? Má cenu stát se přispěvatelem? Nezkoušel někdo?

A tuzemské jsou jaké? Já znám jen t-sock.eu na trička a tam to byla dost bída, ta provize byla strašně malá a bez velké základny fanoušků bez šance na prodeje...
Hodnocení: 0
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +581

Příspěvekod PandaWild » 23. září 2022 17:25

Vzhledem k tomu, že pro fotobanky už netvořím, tak nabízím ostatním tip na zaručené trháky pro FineArtAmerica. ;) Retro počítače - ZX Spectrum (barevné pruhy), Sharp MZ821 (logo "loďka"), Atari - loga počítačů, výjevy z her, Pacman, Norton Commander, TV Tenis. Nechápu proč, ale tahle tématika je zoufale slabě obsazená a přitom mezi lidmi velmi žádaná - např. na hrnky, trička nebo podložky pod myš. Nevěřím, že by to bylo jen kvůli copyrightu - kritéria tam nejsou moc přísná, tohle by tam v pohodě prošlo a mělo jistě velký úspěch.
PandaWild

Reputace: +1981

Příspěvekod Fauren » 23. září 2022 18:13

Zkouším nově redbubble pro Evropský trh, ale zatím jsem tam jen týden a je velmi zdlouhavý proces nahrávání, kdy můžete max po jednom obrázku. Funguje jak FAA stanovujete si svoji provizi, ale je fajn že shipping je daleko levnější
Fauren

Reputace: +64

Příspěvekod TomasK » 27. září 2022 09:59

PandaWild píše:Vzhledem k tomu, že pro fotobanky už netvořím, tak nabízím ostatním tip na zaručené trháky pro FineArtAmerica. ;) Retro počítače - ZX Spectrum (barevné pruhy), Sharp MZ821 (logo "loďka"), Atari - loga počítačů, výjevy z her, Pacman, Norton Commander, TV Tenis. Nechápu proč, ale tahle tématika je zoufale slabě obsazená a přitom mezi lidmi velmi žádaná - např. na hrnky, trička nebo podložky pod myš. Nevěřím, že by to bylo jen kvůli copyrightu - kritéria tam nejsou moc přísná, tohle by tam v pohodě prošlo a mělo jistě velký úspěch.

Ja zkousel delat nejaka Amiga temata na Zazzle a tvrde jsem s tim narazil, protoze mi to v podstate vse vyhodili. Tak bych si na to daval pozor, protoze je docela otazka casu, kdy to budou resit i na FAA. A to jsem to pojal kreativne, zadne lehce upravene origos grafiky. Mozna se to musi udelat jeste vic abstraktne, ale to zas ti geekove nebudou chtit. :geek:
TomasK

Reputace: +10

Příspěvekod Bananaboy » 24. říjen 2022 21:36

Ako je to prosím vás s posielaním peňazí z FineArtAmerica? Posielajú sami od seba, alebo treba žiadať? Už som tam dlhé roky nič nepredal, tak som zabudol, ako to bolo pri poslednom predaji.
Práve pred chvíľou mi prišiel e-mail, že sa tam predali dva obrazy za 60 USD (čiže 2x30 USD). Tak neviem, či to pošlú sami, alebo treba o výplatu požiadať. V prípade žiadania by to bol problém, pretože sa nemôžem už dávnejšie dostať do účtu na FAA. :(
Bananaboy

Reputace: +1047

Příspěvekod PandaWild » 25. říjen 2022 07:48

Posílají sami od sebe, vždy po každém prodeji.
+Bananaboy Hodnocení: +1
PandaWild

Příspěvekod Bananaboy » 25. říjen 2022 11:39

Ďakujem, Pando.
A hurá, konečne opravili zasielanie nového hesla, tak som si ho zmenil a už som sa dostal aj do FAA účtu. Keď som to skúšal minule, tak to ešte nešlo.
Bananaboy

Reputace: +1047

Příspěvekod Painter » 11. květen 2024 10:30

Ahoj, prosím máte prodeje na této FB? Prodal jsem tam teď dvakrát za pár dolarů, tak přemýšlím nad premium (když už nevyšel Getty). Platí se to na rok kalendářně, nebo klouzavě? Myslíte, že se to vyplatí?
Díky
Painter

IP: 178.255.168.xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 11. květen 2024 17:36

Platí se to "klouzavě", od data k datu. Zda se to vyplatí je nejisté. Roční výdaj kolem 700 Kč za premium, příjem ročně tak kolem 2 tisíc Kč (kleslo to oproti dřív), při asi 2 tisících obrázků. Loni jsem tam nahrál velké množství AI obrázků, čekal jsem že prodejnost přiměřeně stoupne, ale ani ťuk, AI obrázek se mi tam prodá velmi vzácně, asi je lidi nemají rádi. Spíš bych to teď už řadil jako že se to nevyplatí - nahrávání není snadné (dá se to zlepšit používáním makra) a zisky nejsou moc zajímavé. Plusem je, což jsem zjistil až pozdě - že ten Premium účet je potřeba jen na nahrávání nad limit. Po nahrátí další roky už není potřeba platit premium, prodeje to neovlivní, nahrané obrázky zůstávají aktivní. Mínus je, že když se zaplatí platební kartou, nedá se ta karta odmazat a každý rok si sami berou poplatek. Řešením by bylo použít virtuální kartu nebo zablokovat (nebo omezit) platby přes internet nebo počkat na skončení platnosti karty.
+Ubu Mbekele, +zdenat5 Hodnocení: +2
PandaWild

Příspěvekod old shutterhands » 24. leden 2025 08:16

Mne dlho chodili tiež predaje automaticky. Nebolo ich veľa ale prišli. No posledné mesiace prestali chodiť automaticky.
old shutterhands

IP: 195.12.151.xx

Reputace: 0

Předchozí

Zpět na Ostatní microstock fotobanky