Taky to nechápu, na spoustě fotek jsou lidé a přece se všichni nenachají fotit jen tak zdarma. Ano nejaké malé procento, ale nevěřím že ti "náhodní modelové" podepsali model realase. Je to problém velkých fotobank, že po tom nejdou. Přece je jasné že ty fotky nemají právní ochranu.
A nebo by aspon ty kvalitní tvůrce měli přemlouvat na svoji stranu, ať prodávají u nich a nerozdávají to zdarma.
Osobně si myslím že ty důvody boudou:
- Lidská blbost, "nevěřím si že by se to prodalo, nejsem profík tak to rozdám"
- Nevzali mi fotky na fotobankách, protože debilní důvody- šum, světlo, stíny atd to známe všichni že jo Kreativita jde do háje, hlavně že to je hnusně přeostřené a vyžehlené
- Výše odměn fotobank
- Ukradené fotky (nějaké procento to bude) proč by to někdo kontroloval když je to grátis.
- Motivace zviditelnění, možná nějaká úchylka
Víc mě asi nenapadá. Mě na těch fotkách nejvíc sere, že jsou některé krásné, hezčí než na fotobankách. Osobně mi většinou taky nějakou nejhečí fotku s protisvětlem nevezmou, kvůli nesmyslům.
Tvůrci nemají svázané ruce nesmyslnýmy poždavky. Rád bych těm lidem poradil, nerozdávejte to, raději to prodejte...ale za 10centů na Shuttru nebo 2centy na iStocku?
Jsme parta zoufalců na topícím se titaniku, Buď přijde nějaká velká změna nebo fotobanky budou dále klesat a jejich obsah bude stárnout a ... Oni je rozdávají zadarmo a my za 10c ale nemůžeme fotit co chceme a jak chceme.